Sziasztok!
Csináltam egy próba honlapot és arra lennék kíváncsi, hogyan tudom megváltoztatni a betűk és menük színét? Tudom, hogy ez egy .wordpress.com blog, de ugyanez a sablon lesz a rendes .hu honlapomnál is. Ãme a próba oldal: http://wellnessmax.wordpress.com/ A következő színeket szeretném megváltoztatni, ami most fekete: “Wellness -és Életmód Tanácsadó”, “Hamarosan Indul!”, “Kategóriák-Címkék stb.”, “Kezdőlap, többi oldal és ennek a fekete háttérszínét”. Hol és hogyan tudom megcsinálni? Van egy érzésem, hogy színkódok kellenek majd, meg HTML kódba kell valamit csinálni, na ebben nem vagyok még májer. Ezeket majd egységesen mind zöld színűre szeretném megváltoztatni.
Köszönöm előre is!
A style.css-ben kell átírnod a HEX színkódokat (ami úgy néz ki, hogy “#xxxxxx”, ahol a hat x helyén hat szám áll). De ha jól tudom, a wordpress.com-on nem tudsz belenyúlni a sablonba.
'psztrnk' wrote on '2010-09-16:
A style.css-ben kell átírnod a HEX színkódokat (ami úgy néz ki, hogy "#xxxxxx", ahol a hat x helyén hat szám áll). De ha jól tudom, a wordpress.com-on nem tudsz belenyúlni a sablonba.
Igen, azt tudom, hogy a wordpress.com-on nem lehet. Most regiztem egy új domain nevet, ott ez a sablon lesz majd, és ott akarom majd átszínezni. :) És azt honnan tudom, hogy melyik színkód mihez tartozik? És honnan tudom, hogy például a zöldhöz milyen színkód kell?
Most igy telefonrol csak a masodik kerdesedre valaszolnek: raguglizol okosba, hogy “hexadecimal color codes” es valamelyik szimpatikus palettan kikeresed a szimpatikus zoldedet.
'psztrnk' wrote on '2010-09-16:
Most igy telefonrol csak a masodik kerdesedre valaszolnek: raguglizol okosba, hogy "hexadecimal color codes" es valamelyik szimpatikus palettan kikeresed a szimpatikus zoldedet.
Értem, köszi! :) A style.css-ben meg kísérletezzek, vagy erre is van valami okos megoldás? :)
Igen. Használd a firefox, firebug nevezetű kiegészítőjét. Hatalmas segítség lesz majd meglátod.
'Efrud' wrote on '2010-09-16:
Igen. Használd a firefox, firebug nevezetű kiegészítőjét. Hatalmas segítség lesz majd meglátod.
Köszönöm! :) Úgy látom ez könnyebb lesz, mint amilyen nehéznek hittem. :D