Hogyan készül egyszerűen egy WordPress sablon (theme)?

Kérdésed, vagy véleményed van a(z) Hogyan készül egyszerűen egy WordPress sablon (theme)? című tartalommal kapcsolatban?
[A teljes cikk itt olvasható: Hogyan készül egyszerűen egy WordPress sablon (theme)?]

jogos, tényleg jobban jársz, ha nulláról kezded, bár én pl. pártolom, hogy egy jó framework-öt érdemes megtanulni. Amit én most nagyra tartok és ajánlok, az

  1. _s a wordpress készítőitől,
  2. reveire, ami a zurb elképesztő responsive layoutját használja, és persze a nagyszerű
  3. skeleton css. pl skeleton gridhez _s framework.

Azt nem tudom miért írtál ennyit, de az, hogy senkit se érdekeljen, abban nem hiszek! :slight_smile: Nagyon is sok ember szeretné használni a Wordpress-t, de kitartás és az első sikerélmények nélkül nehéz. Én 6 éve WP-zek, nekem is sokat segítettek a fiúk (András és György) az elején. Abban viszont egyetértek Calvezzel, hogy egy jó framework és egy css grid system mindenképp kell, főleg manapság.

Én most fejeztem be egy közel fél éves melót, pár napja indítottuk el az új oldalt (iPhoneHungary.hu) és be kell valljam sokat segített a keretrendszer. Nyilván ami nem kellett azt kidobtam a kukába és alapjaiban írtam újra, de jó végre látni a Retinás reszponzív képet az iPad 3-as kijelzőn! De még most is van vele bőven dolog. Szóval aki WP-zne, annak kitartást és sok türelmet kívánok!

http://iphonehungary.hu/

http://themeforest.net/item/backstreet-blog-magazine-theme/full_screen_preview/1680564

ha 0ról kell felhúzni egy ilyen oldalt, az elég sok idő és drága is. ráadásul nem éri meg, ha themeforestről veszel egyet 35-40 dollárért ami tökéletes kis alakítással.
Amire viszont nagyon nyomatékosan akarok célozni, hogy ha meg akarod tanulni a wordpresst, és komolyan dolgozni vele, muszáj php-t is tanulnod legalább alapszinten, különben mindig azt kell hazudnod a megrendelőnek, hogy “aztat nem lehet”.

ha meg akarod tanulni, nézz meg egy _s témát boncold szét, hogyan működik, mi mit hív meg, hogy épül fel a functions.php, a loop. A twentyeleven komoly téma, ne azzal kezd.
elkezded átalakítani, és észreveszed, hogy gyorsabb, ha használsz egy css frameworkot, mondjuk a foundationt a zurbtól, a skeleton talán túl nehéz. A zengrid pedig már beteges… de komolyan.

css frameworkkel gyorsan tudod módosítani a layoutot, style.css-ben megjelenést.

ezután kellene valami élet bele, jqueryvel:
http://scribu.net/wordpress/optimal-script-loading.html

funciók is persze, amire van sok plugin. nagyon érdemes megnézni, mire érdemes plugint használni és mit érdemes beletenni magába a témába. Én arra szavazok, hogy az alap dolgokat, lightbox, shortcode-ok, stb a témába kell építeni, nem érdemes külön plugin.

ha pl jquery isotope-ot akarsz használni, ami most nagyon vagány, azt tényleg érdemes a témába tenni, ha kell írok egy rövid tutorialt róla hogyan.

ezután megtanulni hogyan lehet custom post type-ot létrehozni, taxonómiával és metaboxokat használni hozzá.

nagyon-nagyon fontos, talán a legelején kellene megtanulni, hogy hogyan rendszerezd a kódot, erre pl a fenti backstreet téma jó példa, hogyan könyvtárazza, kommenteli, szerkeszti.

ha ezeket begyakorlod, nincs lehetetlen.

Szerintem teljesen fölösleges ilyenekért megtanulni php -t programozni, mert vannak olyan programok, amikkel php ismeretek nélkül lehet készíteni sablont, pl: http://artisteer.com/ .

A téma úgy jó, ahogy van, csak gratulálni tudok!
Viszont egy picinyke elírás kiverte a szemem:
“image könyvátrár -> a design kép elemeknek”
könyvátrár=könyvtár
Köszönettel: webress

Kedves KeleMan!
Megkuksiztam az említett oldalt, igényes, hozzáértő munkáról árulkodik, kivétel az oldalnavigáció - javaslatom: Presenting the WCS Page Navigator
Tudom, hogy “hívatlan prókátornak ajtó mögött a helye”, de ezt meg kellett említenem.
Üdvözlettel: webress

Kedves WordPress Mania!
Valamit félre érthettél, “fölösleges ilyenekért megtanulni php -t programozni” - a PHP-t nem valamiért, hanem önmagáért tanuljuk.
Bocsi, hogy “szóltam”…
Üdv.: webress

Kedves webress!

Valóban, görög volt a falóban. :slight_smile:

Köszönöm szépen, javítottam.