Hírgyűjtő oldal

Sziasztok :slight_smile:

Egy olyan oldalt szeretnék kreálni ami egy automatikusan frissülő hírgyűjtő oldal. A fő hír létrehozása az én dolgom lenne, de az összes többit már másik oldalakról gyűjtené össze. Eljutottam hamar az RSS-ig, sokat fejtegettem - pluginok, keresgéltem google, de nem egyszerű, mert ilyet még nem csináltam. Azt szeretném hogy megjelenjen a cikk címe egy rövid részlet és ha van fotó akkor az is, majd a cikkre kattintva a forrásoldalra ugorjon át, és kategorizálva legyenek pl politika, autó-motor, sztárvilág.

Ezt a wordpress oldalt tanulmányoztam így szeretném ha működne csak képekkel együtt > http://www.hircsatorna.com

Tudtok valami jó tippet, RSS plugint ami a képmegjelenítést is tudja és működésben ezt tudná?

Köszönettel ThomX

Üdv,

Feedwordpress

http://wordpress.org/extend/plugins/feedwordpress/

Kulcsszó a kereséshez:

wordpress autoblog

A legjobban működő plugin, amit erre a célra találtak ki szerintem az Autoblog. A fent említett FeedWordpressen kívül még egy értelmes alternatíva van, az pedig az Autoblogged

Huh ez az Autoblog nagyon jó, köszönöm a segítségeket :slight_smile:

Most az Autoblogged szépen kategorizálva hozzászólásokhoz teszi a behívott cikkeket. Minden ok, de azt hogyan tudom megoldani, hogy a képeket ne csak a cikken belülre rakja, hanem a kiemelt képhez is hogy megjelenjen a sablonban. Legyen kis thumbnail a főcím mellett, mintha kiemelt képet raknék be a post-nál…Add image to post plugin-nal (http://www.appsmobiledev.com/wordpress-add-image-to-post-plugin) berakja de csak akkor ha már megtekintettem a cikket és akkor sem mindig.

Please Help…

Köszönöm… :slight_smile:

Hát, erre szerintem kész plugin nem igazán lesz, ehhez valszeg fejleszteni kell.

Én az Autoblogba tettem egyedi actionoket, az itemek letöltése után(autoblogprocess.php wp_insert_post hívás után pl.:post_process_item néven), majd írtam egy plugint, ami erre a hookra lefut minden elem feldolgozása után. Aztán preg_match el kilehet szedni a $post->post_content tartalmából a képeket, és wgettel, vagy file_get_contents-el le lehet tölteni. Végül pedig és az Add From server nevű pluginból a handle_import_file nevű metódust kiszedve lehet média libraryhoz adni a legegyszerűbben.

Vagy ha szenvedni akarsz, akkor a wp-admin/includes/image.php ban található wp_insert_attachment és hasonló funkciókkal magad is megoldhatod.

Ezután a poszthoz tudod kiemelt képként rendelni, pl add_post_meta($post_id,'_thumbnail',$media_id) hívással.

Huh hát nagyjából átlátom de megcsinálni nem tudom, mert nem vagyok php-ból haladó szinten :frowning:

Sziasztok!

Ez a Feedwordpress

http://wordpress.org…/feedwordpress/ szenzációs

Ezúton is köszönöm KardiWeb!

Egy kérdésem van: mi van a tartalom duplikálással. Azt olvastam, hogy rss-en keresztül nem számít annak (feedburner használat).

Ez így van? Beindexeli vajon a google a fogadó oldal javára az importált tartalmat ilyen esetben?

Van valki aki autentikus forrást tud ezzel kapcsolatban?

Előre is köszönöm az infót.

… ez a Feedwordpress plugin “legyártja” az importált bejegyzést teljes értékűen, és ezek szerint az adatbázisból jeleníti meg, és nem RSS-en keresztül.

Akkor ez pedig tartalomduplikálás lesz. frown.gif

Javítsatok ki ha tévedek…

Nem, nem tévedsz. Ugyanakkor vannak gyűjtő-hír oldalak is, amelyek teljes egészében más oldalakról származtatva kerülnek összeállításra. Nem csinál vele semmi különöset a Google; tudomásul veszi, hogy van hír-aggregát honlap is.

Én is üzemeltettem jó ideig egyet; annyira kell ügyelni, hogy mindenképpen a forrás-oldalt vissza kell linkelni - erkölcsileg is, de jogilag is mindenképpen.

A feedwordpress-szel komplett honlapot fel lehet építeni, csak a forrásokat, és az új oldalon belüli kategóriákat kell jól átgondolni. (Tulajdonképpen pl. a propeller.hu és sok más oldal is hasonlóképpen működik.)

Még egy tapasztalatból származó tanács: a forrás RSS-folyamot, vagy annak válogatását csak akkor vezesd a feedwordpress-szel közvetlenül a honlapodra, ha 101%-ra biztos vagy abban, hogy az RSS hírforrás stabil, hosszútávú és szabványos. Egyéb esetben előbb vezesd fel a forrást a FeedBurner-re, majd onnan szed le a honlapra.

Kedves Győző!

Köszi az infót.

Quote:

Nem csinál vele semmi különöset a Google; tudomásul veszi, hogy van hír-aggregát honlap is.

Tehát a google érzékeli a freewordpress tevékenységét? Ennek köszönhetően nem veszi tartalomduplikálásnak a dolgot?

Szerencsére mindkét oldalt, a forrást és a célt is én üzemeltetem mindkettő wordpress és (írtam fentebb) a feedburneren keresztül rss-elek.

Igaziból azt vettem észre, hogyha a forrás site domainjét adom meg, akkor is érzékeli a feedwordpress a feedburner jelenlétét. A gond csak az, hogy az egész cikket beemeli, more tagot nem veszi figyelembe. Ezért a teljes cikk jelenik meg, bár utólag a célállomáson lehet betenni more tagot, de ezt szeretném automatizálni. Nem tudom hogyan lehet.

Vagy valamit nem jól értelmezek?