Hirek jellegű oldal

Kedves Mindenki!

Segítséget szeretnék kérni. Egy haverom kért meg arra, hogy rakjak össze neki egy wp-s weboldalt. Tegnap elkezdtem használni a wp-t egészen bele is jöttem. Sikerült csinálni egy komplett oldalt ps dizájnból (a Lynda.com segítségével). Közben rájöttem, hogy egy csomó olyan aloldalt szeretne, ami gyűjtő oldalként viselkedik. Például felsorol 10 hír-t, és a részletekre rákattintva behozza a teljeset. A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan plugin, ami ezt megcsinálja. Olyasmire gondolok, hogy megcsinálok egy csomó oldalt, ami egy kategóriájú, erről generál egy “gyűjtőoldalt”, amit tudok publikálni (kitenni menüpontnak). Kézzel gondolom nem olyan nagy szám megcsinálni egyenként, de úgy kéne, hogy a későbbiekben ő is tudjon ilyen jellegű “gyűjtőoldal- oldalak” -ot létrehozni segítség nélkül.

Még elég kezdő vagyok, úgyhogy elnézést a lamer kérdésért, de nagyon örülnék, hogyha sikerülne ezt is megoldani.

A másik ilyen bajom, hogy a képeket a médiatárban hogyan lehet mappákba rendezni? Sajnos csak olyan megoldást találtam, ami kategóriákba rendezi és lehet szűrni. Végső soron ez se rossz, de a mappás megoldás jobb lenne.

Remélem nem éltem vissza a türelmetekkel.

Köszönöm a segítséget előre is

üdv

Penteka

• nem gyűjtőoldal kell, hanem kategorizálás és annak használata.

• alapból nem lehet. nextgennel tudod rendezni.

Szerbusz.Én is elég kezdő vagyok,és hasonló gondom volt mint neked.Legalábbis ha jól értem,arra gondolsz hogy írsz egy post-ot,ami egy oldalon “gyűjtő oldalon” feljön csak részletet mutatva a post-ból,amire rákattintva megnyílik az egész post.Ha ilyesmire gondolsz,ajánlom ezt a Wordpress témát: http://wordpress.org/extend/themes/gamepress habár nem tudom mennyire felelne meg hír portálnak,de ebben be lehet állítani hogy a postok,teljesben vagy csak részletben jelenjenek meg.Én is ezt használom mivel én más témát nem találtam amiben ugyan ezt be lehet állítani,plugintse találtam.

Ha viszont arra gondolsz hogy mondjuk a sport hírek egy oldalon,politikai hírek másik oldalon,akkor ahogy mano írta,kategóriákat kell létrehoznod és amikor megírod a postot,csak kiválasztod a post melyik kategóriába tartozik és a menübe vagy widget-be pedig a kategóriát kirakod és ott csak azok lesznek amiket oda postolsz.WordPress-ben főleg postokkal és kategóriákkal kell operálni,oldal nem is tudom minek van benne,én nem is használom XD Oldalak esetleg arra jók szerintem ha olyan “odalt” akarsz aminek a tartalma fix,nem változik,szóval nem akarsz postolni rá semmit.Ha egy oldalra folyamatosan friss post-ot akarsz kirakni,akkor érdemesebb csak kategóriát kirakni oldal helyett és akkor ott lesz minden post ami abba a kategóriába tartozik.

Kedves Mano és Abrahim Sándor!

Nagyon szépen köszönöm mindkettőtök segítségét. Sikerült megoldani a problémámat, sőt egy kis hackeléssel a gyűjtőoldalon a megjelenésben egy hír 2 oszlopos (bal oszlop kép, jobb oszlop a hír, alatta “részletesen” link). Úgyhogy eddig minden szuper. Már csak azon töröm a fejem, hogy a hogyan lehet beállítani, hogy a hír mennyi részét írja ki a gyűjtőoldalra. Sajnos az is változó mennyit akar egy-egy hírből láttatni. Nagy kérdés nekem. Van esetleg valami tag vagy ilyesmi amit figyel, vagy csak levágja egy hossz után.

Köszönöm a segítségeteket még egyszer.

üdv

Penteka

Kedves Mano és Abrahim Sándor!

Bocsánat, hogy előbb kérdezek, mint google-zok. Megtaláltam a megoldást a hírtörésre : .

Köszönöm mégegyszer a segítségeteket.

üdv

Penteka

Kedves Mindenki!

Lenne megint egy bajom, amire nem találom a megoldást. A category a postokhoz nagy király, de szeretnék egy fejlécet is adni. Ráadásul minden kategóriához mást. A másik nagy gondom, hogy hogyan lehet megmondani a wp-nek, hogy a kategóriához a post melyik képét tegye.

Remélem tudtok segíteni…

Előre is köszönöm

üdv

penteka