Hihetetlen

Sziasztok!Egy fura dologgal találkoztam :(.

Reggel kinyitva a gépet nem jelent meg valamiért az xampp ikon. Nem tudtam elindítani. Gondoltam, sebaj, akkor megkeresem kézzel, és úgy indíttom el. Na ekkor jött a hidegzuhany: A mappa a helyén van, de amikor kinyitottam, az összes almappa, fájl fura ákombákom néven szerepelt. A modosítási idő fájlonként, mappánként különböző lett. Volt ahol az idő 2082 t mutatott. Rémísztő. Így már megértettem, hogy miért is nem találta a rendszer.Szerintetek ez vírus? Ha nem az, akkor hol és mit lehet csinálni? Minden fejlesztésemet az xampp-ban tároltam, akkor most sanyi?

Mivel ide nem bírtam képet feltenni (állítólag elfogyasztottam a keretet, ezért itt eny link a szörnyszüleményről.http://jalbum.net/a/1136983/SOS Valakinek ötlete?

z

Keresd meg azt a mappát, amibe a fájlok (weblapjaid) és amibe az adatbázis (a mysql táblák) vannak. Azokat mentsd biztos helyre. Ezután telepítsd újra a xamp-ot és másold be a megfelelő mappákba. Így szerintem menthető még a dolog. (Az kérdéses, hogy a fájlok tartalma is krix-krax-e…)Az ok többféle lehet.
  • Rendszerhiba
  • Vincseszter meghibásodás
  • Vírus    Érdemes lenne lefuttatni egy vinyó ellenőrző programot, hogy rendesen működik-e, nehogy minden elszálljon kompletten.    Én minél előbb nekilátnék minden fontos dolognak a lementéséhez, kiírásához, majd egy friss víruskeresővel átnézetném a gép minden porcikáját.

Szia syska!Már próbáltam. Mármint menteni. De sajnos nem enged be a mappákba.

Az alábbi hibaüzenet fogad (de ez van akkor is, ha nevet akarnék változtatni):http://jalbum.net/a/1136983/(a második képen látszódik a hibaüzenet).Szóval úgy néz ki, hogy csak az xampp mappába enged belenézni. Onnét beljebb már nem lehetséges. Így a teljes munkám elérhetetlen. Közben azért már letöltöttem egy újabb xampp-ot, de hát nem is az a lényeg. Mert kezdhetek mindent elölről.

Egy vírusirtót már végigpörgettem, de nem talált semmit. Ráadásul tegnap normálisan zártam be mindent. Tehát az sem lehetséges, hogy valami bezavarodott volna, mert mondjuk szabálytalanul lépek ki. Nem tudom.

A rendszerhiba és a vincseszter meghibásodás érdekes lenne (és remélem, hogy nem az), mert egy vadi új céges gépről van szó. Egy DELL laptopról. Csak három hónapja kaptam. És nembiztos, hogy örülne a munkáltatóm, ha esetleg ez jönne ki. De erre hál isten semmi egyéb jel nem utal.

Ami még eszembe jutott, hogy a gyári vírusirtó mellett mást is kipróbálok. Több szem többet lát alapon.Köszi a választ mindenesetre.Ha van még valakinek ötlete, szívesen veszem.

Tanulság mindenesetre, mindent menteni. És lehetőleg sok helyen.Üdv és köszi a válaszokat

z

Én az ilyen esetek elkerülésesre mindenképp ajánlanám, hogy a fontos munkaanyagokat tárold valamilyen Cloud alapú szolgáltatásban is (Dropbox és társai). Engem már nemegyszer mentett meg súlyos adatvesztésektől. Ráadásul a fontos fájljaim mindenhol ott vannak másolgatás nélkül, automata szinkronizációval [ami marha kényelmes, ha valaki két-három gépen is dolgozik attól függően, hogy hol van éppen :slight_smile: ].

webserver nem pendrive-ra való. vagy legalábbis ha ez az egyetlen hely ahol fejlesztesz…

Jaaa, azt nem is néztem a képen, hogy pendrive.

Uh, hát én nagyon nem bízok ezekben a portable cuccokban (ezek szerint jól teszem).

nem azzal van gond, hogy portable, hanem azzal, hogy a pendrive akármikor befuccsolhat. nekem is van pendrive-on xampp-om, de a lényeg, hogy az csak arra kell, ha valamit gyorsan helyben be akarok mutatni / hozzá akarok fejleszteni. olyat viszont, hogy csak ott van meg nem szabad… tudod, ha van az + de ha csak az van akkor nagy ráfázás lehet belőle :slight_smile:

Hmmm…Hát most már én is látom. Ami érdekes, hogy csak az xampp ment tönkre. Az összes másik program, fájl sértetlen. Olyan mintha szelektíven az xampp lett volna a célpont.

Az biztos, hogy ezután máshol is lesz mentésem. A pendrive az sajnos marad, mert szeretem mindig kéznél tudni a fejlesztésemet.

Szerintetek egyébként mikor bolondulhat meg így egy fájl (teljes könyvtár). Már csak átnevezni se hagyja magát. Tehát így megnyitni se engedi.Üdv:

z

hardverhiba.

azért “csak” az xampp-os részek érintettek ert ott írtál-olvastál a penrive-ról/ra…

Köszi az infókat . Most már túltettem rajta magam :slight_smile: (kellett egy kis idő).

Egy tanulsággal megint előbbre vagyok. Na előre a következő problémához :slight_smile: .Szép estét:

z