Hibás kalkuláció a szállítási költségnél

Sziasztok!

Tudna segíteni valaki, hogy a szállítási költség vajon miért jelenik meg a beállítottnál 1 euróval nagyobb összeggel bizonyos esetekben? Közben a végösszeg meg a helyes értékkel van kiszámolva. Ez így eléggé zavaró és nem találom a megoldást.
Ahogyan egyelőre a Shipping szó magyar fordítására sem, hiába szerepel a Woocommerce nyelvi fájljában. A többi nyelven nincs ilyen probléma.

:smirk:

01

Szia! Nem lehet, hogy az áfa miatt van?

Áfa + kerekítés. Erre tippelek.

2,50€ nettó összeget adtam meg. 3€ kellene legyen 20% szlovák áfával. A végösszeghez ennyit is számol. És néhány országnál jó összeget jelenít meg, néhánynál nem. Pedig nem találok semmi különbséget.

Vagy én nem tudok számolni? :sweat_smile:

Lehet, hogy nem tudok számolni :sweat_smile:, de nem csak én nem. Ha nettó 2,40-et adok meg, akkor meg 2€ szállítási költséget számol. Hogyan lesz ebből pontosan 3€? :thinking:

Az 3 persze. Tehát ebből lesz néha 4? :slight_smile:

Olyan, mintha a bruttót szorozná meg újra az áfával.

Próbáld ezt:

Állíts 2 tizedesjegyet:
WooCommerce -> Beállítások -> Tizedesjegyek száma (lap alja)

Nézzük mennyi lesz így a 4ből.

Hú, köszi! Akkor mégis az első százalékszámítási módszer volt a helyes. Most tökéletes! :grinning::grinning::grinning:

Már csak a Shipping fordításra nincs ötletem, kivéve ha egynyelvű lenne az oldal. :smirk:

Telepítsd ezt:

Aztán:

Loco Translate -> Plugins -> WooCommerce -> megkeresed a magyart -> Edit -> Sync

Majd használd a keresőt és le tudod fordítani. Az a probléma, hogy régebbi nyelvi fájl van a wp-content/languages/plugins mappában. Ezt frissíti a fenti lépés.

2 kedvelés

Ééés ez is megoldódott! Poedittel ez a szó sehogy nem sikerült. Hatalmas hála! :blush::blush::blush:

Valószínű azzal is ment volna, csak rossz volt a katalógus :slight_smile:

A lényeg, hogy megoldódott. Ráadásul úgy látom a Loco Translate máshol is nagy segítségemre lesz. Volt még egyéb is, amit egyelőre nem tudtam lefordítani, csak nem volt ennyire zavaró. :blush:

Sziasztok! Olyan gondom van, ami eddig nem volt, hogy mikor valaki új regisztrál vagy regisztrálás nélkül akar véásárolni akkor a 3 beállított szállítási mód közül csak 2-t jelenít meg. Ha én adminként próbálok vásárolni semmi gond. Semmit nem változtattam a beállításokon ami több mint egy éve jól működött. Van valakinek ötlete?