Hiba 3.0.4

ÜdvA következő a problémánk a WP nem tudja lefrissíteni magát és hibával megakad.

Frissítés letöltése: (http://hu.wordpress.org/wordpress-3.0.4-hu_HU.zip) …Frissítés kicsomagolása……Kicsomagolt fájlok ellenőrzése……Legfrissebb verzió telepítése …A fájl másolása nem lehetséges.: /public_html/wp-admin/css/theme-editor.dev.cssTelepítési hiba
Manuálisan lefrissítettük de utána jött a zavaró tényező hogy képpel együtt postolni nem tudunk. Mert letiltja a hozzáférést.Mi lehet a probléma?Tárhelyesünk azt mondja valószínű hogy a jogainkkal van valami zűr. A következő kérdésem az lenne hogy ezt hol tudjuk állítani manuálisan.

Nem a jogotokkal, hanem a jogosultságokkal lehet a gond…Tedd fel ezt a bővítményt, és akkor majd szép színesben megmondja, hogy milyen jogosultságokat kell adni a fájloknak/könyvtáraknak.http://wordpress.org/extend/plugins/wp-security-scan/

Sziasztok.Nekem is ugyan ez a problémám. Feltettem ezt a scannert de minden mappajogosultság rendben van.

Egyedül a tábla prefixeket jelzi pirossal hogy nem wp_ vel kezdődik. De ezt nem merem átirni mert akkor összeomlik a rendszer szerintem. Nem vagyok nagy szakértője de egyszer már beszopkodtam az ilyen átirkálással és nem lett jó vége.

Nemtudom hogyan lehetne megoldani. Kérhetek további segitséget?Semilyen bővitményt, semmitsem tud telepiteni magától mert nem tud hozzáférni semmihez amihez szeretne. Pedig az upgrade mappa is 777-en van.

Igen ez engem is érdekelne. Azon kívül hogy a frissítő vagy a plugin telepítő 80%ban lefagy vagy nem megy tovább, a scan is kiírta a WP_ prefix hibát. Az automata frissítő mondjuk annyira nem zavar, mert meg tudom oldani manuálisan is. De az tényleg érdekelne, hogy miért írja ki azt hogy a prefixnek nem kéne WP-nek lennie, hiszen ő maga ajánlotta fel, és ez az alapértelmezett prefix.

No mivel nem tudok szerkeszteni ezért új válaszként írom le a tapasztalatokat.Ha sok pluginod és widgeted van, akkor elég macerás lesz átírni. Nekem manuálisan kellett megoldani, sajnos nem lehetett máshogy.


 1. Backupolni az SQL adatbázist
 2. Eldobni a táblákat (nem törölni)
 3. Lemásolni újra a backupolt SQL fájlt, majd módosítani az összes wp_ prefixet tetszőleges_ -re. (wp_ összes cseréje tetszőleges_)
 4. Importálni kell a módosított SQL fájlt.
 5. módosítani kell a wp-config.php fájlban a $table_prefix = 'wp_'; sort erre: $table_prefix = 'tetszőleges_';
 6. Visszatölteni a wp-config.php-t.
 7. 500-as hibát ír ki a kommenteknél, tehát töltsd fel újra a .htaccess fájlt.  Na és itt jön a gond. Kikapcsolja az összes plugint, widgetet. Tehát minden egyes plugint újra be kell kapcsolni, beállítani, beconfigolni. Ha még nincs fent sok, érdemes megcsinálni. (Azért mert van valami vírus, vagy tudom is én… biztonsági rés, ami rákeres a wp_ tábla prefixre ezért kell elrejteni)  Javítás ha úgy döntesz mégis vissza akarod állítani az eredetit:  Teljesen ugyan az mint az előző, csak annyi hogy az elsőre exportált SQL fájlt (módosítatlan) visszatölöd a táblák eldobása UTÁN, majd újra feltöltöd a régi wp-config.php fájlt a wp_ prefixel, és végül a htaccest. Aktiválod a Security Scan plugint és olyan mintha semmit sem tettél volna, és az idegesítő piros sor végig ott lesz^^  Remélem tudtam segíteni.