Jó reggelt!
Oldalamon a következő fontot szeretném használni a sablonommal:
http://www.dafont.com/bebas-neue.font
Ez egy Unicode karakterkészlet, mely sajnos nem tartalmazza a magyar “ő” és “ű” karaktereket.
A High-Logic Font Creator nevű kiváló fontszerkesztő programmal a fontba elkészítem és beillesztem a két glyph-t, azonban még sem kezeli azt helyesen. Továbbra is Arial-lal helyettesíti ezeket a betűket.
A kérdésem a következő: egyáltalán lehet Unicode készletbe Latin karaktereket illeszteni? Lehet, hogy ez a gond, hogy hiába van rendesen elkészítve a glyph, az Unicode készlet nem tudja értelmezni?
Valahogy biztos működésre lehet bírni, de sajnos ez meghaladja a tudásom. Megköszönöm, ha valaki felvilágosít, hogyan tudnám használhatóvá tenni ezt a fontkészletet a weboldalamon.
Köszönöm
Próbáld meg ezzel a fontface generátorral. Ha jól rémlik itt automatikusan generál ékezetes karaktereket a font készletedbe. Be tudsz állítani mindent és könnyen tudod alkalmazni a weboldaladnál a @fontface-nek hála.
Az installálás a következőképpen zajlik:
- A sablonod gyökerébe hozz létre egy fonts mappát, töltsd fel a woff, a ttf, és az eot nevű fájlokat a mappába.
- Nyisd meg a sablonod style.css-ét és nyisd meg a fontface által generált css fájlt is, majd azt kódot másold és illeszd bele a sablonod css fájljába, mondjuk az elejére. Lentebb látod a példát.
- Ahol szeretnéd, hogy az egyedi font megjelenjen ott font-family-vel meghívod a sablonod css fájljában.
Amit még kifelejtettem, hogy az elérési útvonalat jól add meg, ahogy a példában is van. Ha mindent jól csináltál, akkor már működik is.
@font-face {
font-family: 'font neve';
src: url('fonts/font neve.eot');
src: url('fonts/font neve.eot?#iefix') format('embedded-opentype'),
url('fonts/font neve.woff') format('woff'),
url('fonts/font neve.ttf') format('truetype');
font-weight: normal;
font-style: normal;
}
Remélem érthetően fogalmaztam.
@font-face {
font-family: 'font neve';