Hiányzó karakterek - lehet Unicode készletbe Latin karaktereket illeszteni?

Jó reggelt!

Oldalamon a következő fontot szeretném használni a sablonommal:

http://www.dafont.com/bebas-neue.font

Ez egy Unicode karakterkészlet, mely sajnos nem tartalmazza a magyar “ő” és “ű” karaktereket.

A High-Logic Font Creator nevű kiváló fontszerkesztő programmal a fontba elkészítem és beillesztem a két glyph-t, azonban még sem kezeli azt helyesen. Továbbra is Arial-lal helyettesíti ezeket a betűket.

A kérdésem a következő: egyáltalán lehet Unicode készletbe Latin karaktereket illeszteni? Lehet, hogy ez a gond, hogy hiába van rendesen elkészítve a glyph, az Unicode készlet nem tudja értelmezni?

Valahogy biztos működésre lehet bírni, de sajnos ez meghaladja a tudásom. Megköszönöm, ha valaki felvilágosít, hogyan tudnám használhatóvá tenni ezt a fontkészletet a weboldalamon.

Köszönöm

Próbáld meg ezzel a fontface generátorral. Ha jól rémlik itt automatikusan generál ékezetes karaktereket a font készletedbe. Be tudsz állítani mindent és könnyen tudod alkalmazni a weboldaladnál a @fontface-nek hála.

Az installálás a következőképpen zajlik:

1. A sablonod gyökerébe hozz létre egy fonts mappát, töltsd fel a woff, a ttf, és az eot nevű fájlokat a mappába.

2. Nyisd meg a sablonod style.css-ét és nyisd meg a fontface által generált css fájlt is, majd azt kódot másold és illeszd bele a sablonod css fájljába, mondjuk az elejére. Lentebb látod a példát.

3. Ahol szeretnéd, hogy az egyedi font megjelenjen ott font-family-vel meghívod a sablonod css fájljában.

Amit még kifelejtettem, hogy az elérési útvonalat jól add meg, ahogy a példában is van. Ha mindent jól csináltál, akkor már működik is.

@font-face {

font-family: 'font neve';

src: url('fonts/font neve.eot');

src: url('fonts/font neve.eot?#iefix') format('embedded-opentype'),

url('fonts/font neve.woff') format('woff'),

url('fonts/font neve.ttf') format('truetype');

font-weight: normal;

font-style: normal;

}

Remélem érthetően fogalmaztam. :slight_smile:

@font-face {

font-family: 'font neve';