Üdv mindenkinek. Megtudná mondani valaki hogy hogyan tudok fejléc színt pluszba felvinni/változtatni?
Jelenleg csak black és white áll rendelkezésre.
Szia,
Ez így elég kevés információ. Melyik sablont használod?
Szia,
A WordPress Theme Hashone by Hash Themes sablont használom.
Ezen belül pontosabban az a problémám hogy a Page Header Banner alá lehet feltölteni egy 1800 x 400 px-es képet és ez szürkés alapon jelenik meg. Hogy lehetne ezt pl. egy fehér alapra helyezni (mert ez nem változtatható).
Aztán a Header background alatt csak black és white színeket lehet választani. Milyen módon lehetne esetleg más színeket is beszúrni ide?
Köszönöm előre is a válaszod!
Utóbbin könnyedén változtathatsz, ha berakod a Megjelenés -> Testreszabás -> Egyedi css részhez az alábbi kódsort:
#hs-masthead {
background: #000;
}
a #000 a színkód (esetünkben a feketéé), ide rakhatod a kívánt színt.
A másik annyira nem világos. Nem küldenéd el (akár privátban) az oldalad linkjét, hogy tudjak rögtön segíteni?
Dehogynem.
https://www.bcoolsec.hu
Itt igazából az a gondom hogy “fejléc” ahol vannak a márkareklámok: MDV, Midea, Fisher, Samsung, Satel, Hikvision, egy szürke alapon vannak, ami nem tetszik. szeretném azt a szürkeséget eltüntetni mert nem jól mutat. Legyen pl. bézs.
Valami bővítményt kellene telepíteni hozzá? nem tudom…
Köszönöm az irántam való segítőkészséged!
igazán nincs mit
másold be ezt ugyanoda, ahová az előzőt:
.slide-banner-overlay {
background: rgba(245,245,220,0.9);
}
ezzel bézses lesz, kicsit áttetszően. alapvetően a kód egy képet használ a szekció lefedésére, ezt: https://www.bcoolsec.hu/wp-content/themes/hashone/images/overlay.png
Te is berakhatsz képet is, ha ugyanilyen texturált hatást akarsz. Amennyiben igen, szólj, és leírom azt is.
Uff…
Maradjunk az elsőnél egyenlőre…
Csatolok 2 db. képet hogy hova próbáltam beilleszteni.
Nem tudom hogy jó helyen próbálkozok?
Jó helyre teszed, de ne az első kódot másold be, hanem másodjára írtam, ezt:
.slide-banner-overlay {
}
Hali,
Az alábbi tökéletesen működik, megtaláltam az rgba termék palettát és most már bármilyen szint betudok állítani. Köszönöm!
.slide-banner-overlay {
}
Viszont amit először küldtél, vagyis a Header background colorra vonatkozóan, még nem működik, pedig ugyanoda másolom be, pontosabban a fenti kód alá.
Vagyis az alábbi még nem működik:
#hs-masthead {
background: #000;
}
Semmi hatást nem gyakorol amikor bemásolom és elmentem.
Valami ötlet?
Holnap megnézem a honlapot, és írok arra vonatkozóan is
Na megérkeztem. Header background alatt akkor most a menüsort érted? Ha annak adsz hátteret, a logóid fele nem fog látszódni, ha csak nem kicsit tovább gondoljuk.
Amúgy a kód jó, csak alapvetően felülírja a background:none, szabály, ezért így kellene megpróbálnod:
#hs-masthead {
background: #000!important;
}
ok, működik. Köszönöm!
Még egy kérdés:
Hogy tudom Page Header Banner részt kivágni? teljesen eltávolítani?
Igazából az van hogy beraktam egy slider sort a Header Background alá és most tologatja lefelé a
Page Header Bannert.
Üdv
Mit értesz page header banner alatt? Ha más nem, printsceeneld le és karikázd be, mire gondolsz
Ezt azt eredményezné hogy logó rész megmaradna, viszont ami közvetlen alatt van (Midea, MDV Fisher stb…)reklám kép eltünne. De nem letörölni szeretném, hanem teljesen eltávolítani ezt a részt a weboldalról.
Nem elegáns megoldás, de a szokott helyünkre:
#hs-home-slider-section {
background: none!important;
min-height: 94px;
}
így csak a fejléc rész a menükkel marad meg
Sikerült.
Köszönöm, király vagy!
Hali,
A múltkor az alábbi dolog amit javasoltál, nagy sikert aratott:
Nem elegáns megoldás, de a szokott helyünkre:
#hs-home-slider-section {
min-height: 0px;
}
így csak a fejléc rész a menükkel marad meg
A főoldalról el is tűnt véglegesen, viszont ha létrehozok további füleket (menüket) a weboldalon és ha azokat megnyitom akkor ugyanúgy megjelenik (az új oldalon) ez a “page header banner” szürke háttérrel és erre teszi rá az aloldal címét amit léterhoztam. Innen hogy lehet eltüntetni? vagy legalábbis átméretezni és átszínezni hogy ne legyen szürke?
Szia ismét
Ez azért van, mert oda már más szabályok vonatkoznak:
.hs-main-header {
}
ezt próbáld meg
Hali,
Sajnos ez nem vált be, ugyanúgy ott maradt a szürke hátér.
Esetleg van más tipped?