Havi lebontású archívumban konkrét kategória kiíratása

Sziasztok!

A sablonommal (FlexiThemes) nem tudom megoldani, hogy az Arhívum widgetként megjelenő havi lebontásban egy hónapra kattintva az oldalon konkrétan 1 kategória bejegyzései legyenek kiíratva, hanem mindegyik kategóriát időrendben visszafele ad ki.

Kerestem erre megoldást pluginben - pl. kategória kizárásosat, de viszont akkor a kizárt másik kategória sehol sem iratható ki. A php-hez viszont kevés a tapasztalatom…

Válaszotokat előre is köszönöm!

1., a date változót ASC-ről DESC-re írd át

2., ha a widgetet egy kategóriára szeretnéd használni, akkor írd hozzá a queryhez, hogy: “cat” => 11, // 11 a kategória ID-je, amit akkor látsz az URL-ben ha egy kategóriát szerkesztessz

ha több kategóriát akarnál egyszerre használni, akkor “category__and” => array(11,13) // a 11-es és a 13-mas kategória :lol:

A 2.-es pont jól hangzik, de hol írom át?

post-archive.php-ben? de hol pontosan?

<br />
<div  id="post-"><br />
    <br />
        <?php if(comments_open( get_the_ID() ))  {<br />
                ?><div class="postmeta-comment"> </div><?php<br />
            }<br />
        ?><br />
        <br />
        <h2 class="title"><a href="" title="" rel="bookmark"></a></h2><br />
<br />
        <div class="postmeta-primary"><br />
<br />
            <span class="meta_date"></span><br />
              <span class="meta_categories"></span><br />
                <br />
        </div>
```<br />
Ebben az esetben viszont nem tudom sehol se vegyesen kiíratni, ha szükség lenne rá, de ez  is jobb mint semmi.<br />
 <br />
Találtam egy <strong>"Collapsing archives"</strong> nevű widget plugint, ami tudná ezt, de nem működik megfelelően - ismertek hasonlót ami bevált? Magyarul widgetből évi-havi lebontásban kiíratni 1 kiválasztott kategória bejegyzéseit.<br />
 <br />
Előre is köszönöm!

a query_posts vgay a WP_QUERY $args-a vagy hasonló változói kellenének, esetleg ha feltöltöd az egész fájlt bastebin-re

http://pastebin.com/Xsw3FQ4Y a post-archive.php

http://pastebin.com/vSP0DytP az archive.php

Köszi!

<br />
function archive_oldalon_a_query_megvaltoztatasa( $query ) {<br />
if ( is_archive() && is_main_query() ) {<br />
set_query_var( 'cat', 11 );//ez egy példa változtasd meg 'category__and'-re, ha több kategóriát szeretnél egyszerre<br />
//ide többet is hozzáadhatsz ha akarsz<br />
}<br />
}<br />
add_action( 'pre_get_posts', 'archive_oldalon_a_query_megvaltoztatasa' );<br />

```<br />
[a 11-es kategória csak egy példa, a kategóriák alatt tudod az ID-ket megnézni]<br />
a téma functions.php-jába :)

Ez így tökéletesen működik, köszi :slight_smile:

Viszont idővel lehet igény lesz arra, hogy egyik helyen az egyik kategóriából íratnék ki, másik helyen másik kategóriából.

Akkor hogyan oldom meg?

Sőt nagyobb gondom van vele :frowning:

2 fő menüpontom is van, ahol más-más kategória bejegyzéseit listázom ki : konkrétan egy suli honlapjáról van szó: az egyik a hírek lennének, a másik események életképekben. Az eseményeket galériával egészítem ki, így van 3 kategóriám: aktuális (a híreknek), életképek (az eseményeknek) és fényképek (az eseményekhez tartozó fényképeknek, a hozzá tartozó galériának). Az életképeknél mindenképpen jó lenne az életképek kategória archívuma az oldalsávban és lehet igény lesz az aktuális archívumára az aktuális egyéni oldalsávjából elérve.

Vagy oldalakkal oldom meg kevésbé dinamikusan, egy év eseményeit egy tanévig 1 oldalon vonallal elválasztva “összevárom” és az oldalsávon tanévenként listázom archívumként, így 1 tanév= 1 oldal. A további fényképeket pedig 1-1 bejegyzésnek linkelhetem be.

Nem vagyok tapasztalt még ebben, mi lenne a jó megoldás szerinted?

ha a leggyorsabbat akarod (és a legdesignosabbat):

http://codecanyon.net/item/essential-grid-wordpress-plugin/7563340

$25… Állami iskola…

Ez a problémám még mindig nem oldódott meg, nincs rá véletlenül valakinek még ötlete?