Üdv mindenkinek!
Van egy oldalam, ami hasonló témájú mint a mostanság divatba jött “lájkolós” oldalak, ergo vannak fent vicces képek, viccek, idézetek stb…
Egészen idáig nem volt probléma, relatíve alacsony volt a látogatottság(napi 1-2ezer ember), azonban nemrégiben elkezdtünk sokasodni, és nem ritka a 15-20ezer látogató naponta. Viszont ez rengeteg adatforgalmat generál nálunk, amit ugye a szolgáltatók nem szeretnek. A tegnapi nap folyamán 80Gb adatforgalmat sikerült összehozni, ami a 250Gigás limithez képest marha sok. Elméleti síkon kérdezem(mivel nem adtam meg az oldal nevét, mert nem szeretném reklámozni, de ha máshogy nem tudtok tanácsot adni, akkor leírom természetesen), hogy ezt hogy lehetne csökkenteni. Jelen pillanatban 6000 bejegyzés van az oldalon, ebből 1600 tartalmaz képet. Az indexen és az archivon megjelenő képet mérete le van kicsinyítve, csak ha rákattint a felhasználó, akkor dobja be lightboxxal a teljes képet.
Mivel én csak egy lelkes kezdő vagyok, és jelen pillanatban teljesen tanácstalan, szeretnék útmutatást kérni tőletek, hogy mégis mit csináljak, mert az nem tesz jót az oldalnak, ha napjában kétszer felfüggesztik sávszél. túllépés miatt. Ha esetleg valami szükséges infot kihagytam, akkor kérdezzetek . Előre is köszönöm a válaszokat.
Szolgáltató váltás?
Szervusz!
Cache-vel és gzip oldal tömörítéssel tudsz az adatforgalmon visszább venni csak sajna nem sokat 
Egy link kezdésnek:
http://wordpress.org/extend/plugins/tags/gzip
Kérdező: Hát ezaz amitől én is tartok. Ha nem sikerül megállapodni a szolgáltatóval, még ez is lehet belőle. Csak ugye most költöztünk át sima hostingról VPS-re, remélve, hogy majd jobb lesz.
KardiWeb: Cachelés már be van állítva, W3 total cachet használok, ami látszólag működik is, talán leszámítva a minify-t. Viszont ezt a gzip-es megoldást megnézem. Köszi!