Hálózaton belüli oldalaknak legyen közös a médiatárjuk

Sziasztok!

Több nyelvű oldalt szeretnék készíteni.

A következő videó alapján elkészítettem a hálózatot:

https://www.youtube.com/watch?v=qM7HfKzxVOQ

Az nagyon jó, hogy most két külön honlapom van, viszont a médiatárjuk is külön van:

• Az alap oldal fájlait hagyja ott, ahol vannak, az újonnan létrehozott oldal képeinek pedig létre hoz egy sites mappát, és azon belül egy szám nevű mappát, és azon belül tárolja a fájljait.
  • Persze a képek meta adataival is probléma van, hiszen amikor a médiatárba feltöltünk képet, annak az adatai a post-ok közé kerülnek (úgy lehet csak megülönböztetni, hogy a post_type = attachment), nincsenek külön szedve, mint pl. a kommenteknél.

Ez azért probléma, mert ha a honlapon sok kép van, minden nyelvhez külön-külön fel kell tölteni őket, ahelyett, hogy ugyanazt használnák, így megsokszorozva a tárterületet.

Van arra megoldás, hogy mindkét honlap hozzáférjen a médiafájlokhoz és a hozzájuk tartozó adatokhoz?

Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv: István

Azt kihagytam hogy az, hogy postként kezeli a képeket, azt eredményezi, hogy a régi és az új honlap képeinek meta adatai külön táblába kerülnek.

Nem próbáltam, csak keresgéltem: https://wordpress.org/plugins/network-shared-media/

elmondod majd, hogy sikerrel jártál-e?

(Azért, mert egy oldalnak többnyelvűnek kell lennie valamilyen okból, még nem feltétlenül kell hálózatot létrehozni (különösen nem, ha azonos a tartalom, csak eltérő a nyelv), elegendő, ha valamelyik többnyelvű megoldást választasz: http://www.wpmayor.com/best-wordpress-multilingual-plugins/ )

Köszönöm a gyors választ.

A hálózatos megoldást azért választottam, mert ingyen van, és nem tűnik túl bonyolultnak.

A Network Shared Media segít, ha egy képet szeretnék beilleszteni a bejegyzésbe, viszont sajnos nem lehet alkalmazni borítóképre, és galériára sem, így nem tudom használni.

Megoldásokat továbbra is várok.

A médiatár egyesítéssel egyelőre felhagytam, mert a polylang-ot kipróbáltam, és egyelőre úgy tűnik, megfelel az elvárásaimnak. Máshol mindenki azt írja, hogy jó nyelv kezelő pluginok mind fizetősök. Van valakinek negatív tapasztalata a Polylang-al?

Ha már így megörültem a Polylang-nak, azért folytatom, hogy mégsem hozott teljes boldogságot egyelőre.

A média fájlokat ugyanabba a könyvtárba rakják a különböző nyelvű oldalak.

A fájlok meta adatait is ugyanabba a táblába teszik.

DE! Mégis külön médiatárjuk van. :frowning:

A borítóképet azt cipeli magával a fordított oldal, ami jó.

Viszont, ha az oldalra be van szúrva egy kép, vagy egy galéria, azt már újra fel kéne tölteni.

Szóval majdnem ugyan ott vagyok, mint az elején.

(Azért valamennyivel közelebb, mert szerintem csak valamit be kéne állítani, vagy átírni, de nem jövök rá, hogy mit.)

Tudna segíteni valaki beállítani, hogy minden nyelvhez ugyanaz a médiatár tartozzon?

Na, most már tényleg örülök a Polylang-nak :slight_smile:

Amiért nem látja a két különböző nyelv az egymás médiatárját, annak az az oka, hogy más metaadatok tartoznak hozzájuk.

Így nem elég, ha a bejegyzésben feltöltjük a képeket, majd megyünk a fordításhoz, ott meg hiába keressük a médiafájlokat.

Sajnos a Polylang-on belül nem találtam a metaadatok fordítására lehetőséget, de még arra se, hogy a médiatárban mutassa, hogy melyik kép melyik nyelvhez tartozik.

Megoldásként a Media Library Assistant plugint találtam.

A Médiatár fül alatt megjelent egy almenü: Assistant.

Itt minden képhez meg lehet adni a különböző fordítású meta adatokat.

A plugin persze nem erre van szakosodva, sok más funkciója is van. Ezek jól jönnek, ha ki tudjuk őket használni, de amúgy csak lassítják az oldal működését, így szívesen elfogadok másik megoldást is.

Megtaláltam, hogy lehet wp-ben megtekinteni Media Library Assistant nélkül, hogy melyik kép melyik nyelvhez tartozik.

Egyszerűen csak a médiatárban a bal fölső sarokban van olyan ikon, amivel a mozaikos elrendezésről lehet váltani arra a nézetre, ahol mutatja a képek adatait is.

Szóval nincs szükség a többnyelvűsítéshez a Media Library Assistant-ra, a Polylang egyelőre önmagában szépen működik nálam :slight_smile: