hálózat és többnyelvű oldal

Elnézést, ha már a fórumon volt téma, de nem találtam.

Hálózatot készítettem, mindent megcsináltam,hogy többnyelvű legyen az oldal, ahogy itt az alábbiakban látható https://www.youtube.com/watch?v=pPy5ACbk3AE , de sajnos valamiért az angol verzió nem működik. Ha az angol verzióra kattintok, akkor nem működik a vezérlőpult. Tehát bejön az angol oldal, de ha a vezérlőpultjára kattintok akkor sajnos semmi sem történik, illetve bejön az oldal, sablonja és nem található a keresett link felirat. A magyar verzió szerkeszthető, de az angol nem.

http://xy.hu/en/wp-admin/ ként jön be, de nem szerkeszthető. Ha itt az angol felületen kattintok, akkor a magyar verzió jön be. Ha Új bejegyzést vagy Hozzászólásra kattintok, akkor ezt írja:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@xy.hu and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

A hálózat >> valamennyi honlap>> angol verzió >> sablonok >>A bekapcsolt hálózati sablon nem láthatóak ezen a képernyőn. Azt a szerkesztett sablont nem látom, ami a magyar verzióban be van kapcsolva. Van több sablon, de az ami a magyar oldalon van, az nincs. Tehát nem tudom beállítani. A hálózaton be van kapcsolva.

Hogyan tudnám működőkepéssé tenni az angol verziót, illetve szerkeszthetővé. Valakinek tippje. Beállítási probléma?

Úgy tűnik localhoston dolgozol. Valamit nem állítottál be vagy nem jó a .htaccess fájlod, ezért belső szerverhibát mond. Localhoston is kellene access és error log fájljaidnak lenni, amiből ki tudod deríteni, hogy mi okoz szerverhibát. Linux alatt a /var/log/httpd könyvtárban találod ezeket. Hogy a többi oprendszer alatt hol, azt majd megmondják, akik a többi oprendszert használják.

Sablon: Hálózatban kikapcs, honlapokon egyesével bekapcs.

Köszi. Sokkal okosabb nem lettem :-) , de azért azt megtaláltam ftp hozzáféréssel felmentem az oldalra és megnéztem a wp-admin/network/error_log >>
WordPress adatbázis hiba Duplicate entry 'wp_8_user_roles' for key 'option_name' a lekérdezésben UPDATE `wp_8_options` SET `option_name` = 'wp_8_user_roles' WHERE `option_name` = 'wp_user_roles' készítette wpmu_create_blog, do_action('wpmu_new_blog'), call_user_func_array, Mlp_Duplicate_Blogs->wpmu_new_blog

A .htaccess file-om a következő:

```
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index.php$ - [L]

#add a trailing slash to /wp-admin
RewriteRule ^wp-admin$ wp-admin/ [R=301,L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^(wp-(content|admin|includes).*) $1 [L]
RewriteRule ^(.*.php)$ $1 [L]
RewriteRule . index.php [L] ```

Nekem még ez sem mond semmit.

A sablont hálózatban ki tudtam kapcsolni, de a magyar verzióban nem. Ez egy átszerkesztett wordpress sablon. A magyar verzióban csak ez az egy sablon van és kikapcsolni nem tudom. Nem jelenik meg a ki és be kapcsolás. A hálózatnál az angol verzió sablon beállításánál több sablon van csak ez a szerkesztett wordpress nem jelenik meg. A többit ki be tudom kapcsolni, de nincs semmi hatás.

Azt a duplikációt meg kell szüntetned az adatbázisban. A google rengeteg találatot ad az option_name duplicate keresésre.

Miért aldomaines htaccess beállításaid vannak, ha a kezdő postban alkönyvtáras telepítésre hivatkozol (xy.hu/en/)? Kutyulva nem működik. Vagy aldomaines hálózatot csinálsz aldomaines htaccessel vagy alkönyvtáras hálózatot alkönyvtáras htaccessel. https://codex.wordpress.org/htaccess

Nem szokott működni egy sablon vagy bővítmény kikapcsolása hálózatban, ha valamelyik honlap használja azt. Kapcsolj be egy másik sablont a hálózatban, állíts be azt a magyaron, kapcsold ki a hálózatban azt a sablont, ami most megy a magyaron. Majd kapcsold be külön-külön az egyes honlapoknál.

Köszönöm. Követem tanácsod, majd jelentkezem.

Ezekre a duplikációkra gondolsz? A bejelölteket kellene törölnöm? A képeket csatoltam.[attachment=1:2dsku3e4]wp1.jpg[/attachment:2dsku3e4] [attachment=0:2dsku3e4]wp2.jpg[/attachment:2dsku3e4]

A hibaüzeneted ez: Duplicate entry ‘wp_8_user_roles’ for key ‘option_name’

Ennek nem sok köze van a a mutatott táblákhoz. Először a wp_8_options táblában nézz szét.

(Érdekes az adatbázisod. Ha ennyi honlap van benne, akkor kellene ennyi post, terms, stb. táblának is lenni.)

Ez egy darab weboldal lenne. Megkértek, hogy tegyek fel angol verziót. Jól megörököltem ezt az adatbázis katyvaszt :-))

Megnéztem és a wp_3-tól wp_8ig teljesen üresek, még wp_8_option táblát sem találtam. Viszont a wp_9_option alatt felfedeztem a en.xy.hu oldalt és a wp_option oldal alatt a sima xy.hu oldal van. Nem lenne egyszerűbb, ha törölnék mindent wp_3-tól wp_8i-g, mivel lehet, hogy csak összekavarják a dolgokat.

Ha a wp_9 alatt van az angol verzió, akkor a fő (wp_) és a wp_9 alatti táblák kivételével a wp_x (ahol az x egy szám) táblákat nyugodtan törölheted. És szerintem tedd fel az advanced database cleaner vagy a wp sweep plugint és csinálj egy normális takarítást és adatbázis optimalizálást. a lejárt transientek pl. nyugodtan törölhetők…