Sziasztok!
Sokadszor kerülök szembe ezzel a kérdéssel, de eddig még megoldatlan.
Ha egy plugint, illetva annak beállításait (legyen az bármilyen) nem csak az adminisztrátor használná, hanem az is akinek csak szerkesztői jogosultsága van a WP adminjábam, akkor hogyan lehet elérhetővé tenni számára is a menüt?
A WP-adminjában egy plugin beállításait, vagy a “beállítások” vagy az “intéző” menüben lehet módosítgatni. Ezt ha egy oldalt nem csak az adminisztrátor ír, hanem egy vagy több szerkesztő is, akkor nem árt ha ezeket ők is tudják módosítgatni.
Az adminisztrátó felhasználói default ID-je 1.
Valahol szerintem ezt kellene 1 és 2-re állítani. De hol?
Vagy tévedek? Mi az a patancs ami a plugin kódjában ezt szabályozza?
Hosszú kérdés, de rem. érthető. THX
Abszolúte tévedel!
Az ID-nek nincs semmi köze a jogosultságokhoz! Az ID (identification = azonositó) a MySQLban olyan, mint a szemályi számod: egyedi, és a tábla beállitása okán minden egyes újabb adat hozzáadásakor +1-vel növexik.
Annak oka van, hogy nem engednek mindenkit matatni a pluginokkal: általában egyetlen admin is sikerrel fel tudja robbantani a blogot, amikor nem figyel oda… Hát még öt nagyokos!
Kedves moshu
Ezzel tisztában vagyok, de a WP-ben minden felhasználónak is van egy ID-je, ilyenformán szerintem van köze az ID-hez a dolognak.
A történet extra röviden ennyi: van egy WP-table nevezetű plugin http://alexrabe.boelinger.com/wordpress-plugins/wp-table/, Ezzel a WP-ben táblázatokat lehet létrehozni a postokban. A plugin az intéző menü latt jelenik meg, de csak akkor, ha adminisztrátor vagy. Ha más jogosultságod van (szerkesztő, szerző stb) akkor nem lehet táblázatokat létrehozni.
Ezért szeretném, hogy az adminisztrátoron kívül ezt a kis plusz fület az intéző alatt láthassa bárki, valamit tudja is menteni. Ennyi a kérdés röviden, de konkrétan.
Annak még mindig semmi köze nincs a júzerek ID-jéhez. A 2 sz. user lehet “subscriber” jogosultságokkal, és ugyanakkor a 879. sz. user lehet admin…
És a WP-ben minden felhasználót az adatbázisban tárolnak, ezért mondtam fentebb, amit mondtam.
Amire te gondolsz az régebben “user level” néven futott, manapság a Roles and Capabilities cimszó alatt tárgyalja az angol dokumentáció…
Nos, hogy próbáljunk meg az eredeti kérdésre is válaszolni:
wp-table.php c. darab 71-ik sor: fogolsz látni egy 9-t
(a magyarázat az alatta levő sorban rejlik, ha minden igaz, és a 9-es az LEVEL, nem ID! - csakazértse )
Nem próbáltam ki, de WP-logika szerint működnie kell. És a doksikban böngészheted, hogy ki hanyas…
Köszönöm, de valami miatt még nem tökéletes…
A 71. és az az után következő sor így néz ki a wp-table.php-ben:
} elseif (strlen($matches[2][$m])) {
$dbquery = "SELECT * FROM $wpdb->golftable WHERE
Ebben én nem látok 9-et…
Ugyanazt nézzük?
Jó fej vagy hogy segítesz, előre is thx.
Ahham azt hiszem rábukkantam.
Erre gondoltál?
function add_option_menu() {
if (function_exists('add_submenu_page')) {
add_submenu_page( 'edit.php' , __('Tables','wpTable'), __('Tables','wpTable'), 9 , 'wp-table/wp-table-admin.php');
// add_submenu_page( parent , page_title , menu_title , access_level , file, [function]);
}
}
Ez nálam a 49-55 között van. És itt van 9-es. még nézegetem picit hátha magantól rájövök...
OK tökéletes sikerült megoldani. Tökéletes volt az elméleted. Thx.