Gyerek sablon

Kedves Adminok!
Köszönöm a lehetőséget, hogy kérdezhetek. Nem vagyok profi, így lehet, hogy abszurdnak tűnnek majd a kérdéseim.
Tavaly vásároltunk egy WP sablont egy vállalkozótól, amit hosszú hónapok alatt feltöltöttem adattal, most remekül működik, egy utazási oldalt működtetünk.
Az informatikus, akitől a sablont vásároltuk, nem tájékoztatott, hogy gyereksablont kellett volna létrehoznom ahhoz, hogy frissíteni tudjam a sablont.
Az lenne a kérdésem, hogy mik azok a változtatások, melyek egy frissítéskor el fognak veszni? Bővítmények, képes tartalom, design?
Van-e valami megoldás arra, hogy tudjam frissíteni a sablont (seo szempontjából nagyon javasolják), de minimális legyen a veszteség?
Biztonsági mentést rendszeresen készítek.

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat.

A sablon frissítésekor a bővítmények és a tartalom, feltöltések nem vesznek el. A sablon forráskódjában ha nem történt módosítás akkor ott sem lesz különösebb változás. Persze egy frissítés sok mindent tartalmazhat ami miatt további beállításokra módosításokra van szükség. A biztonsági mentés erősen javasolt a frissítés előtt. Ami kérdés hogy melyik sablont vásároltad meg és mit módosítottál benne?

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
Essence Pro sablonom van, a header background image-t lecseréltem, a menüt módosítottam, stb. Az is probléma nekem, hogy nem tudom, hogy mi minősül a sablon módosításának és mi nem. Nem vagyok programozó és nem tudom, mi tartozik a forráskódhoz. Lehet esetleg fizetős segítséget kapni, hogy valaki megnézze az oldalamt? Vagy tudtok valakit ajánlani? Így nem merem frissíteni, hiába van biztonsági másolat. Köszönöm!