Google találati lista

Sziasztok!

Én, mint teljesen hozzá NEM értő, angolul nem igazán beszélő személy szeretnék segítséget kérni abban, hogy a google találati listát hol tudom beállítani. Frissítettem a legújabb verzióra, WordPress 4.4-re.

Ugyanis aki készítette a honlapot kedves módon elfelejtett erről tájékoztatni, és nem is válaszol az e-mailjeimre sem, így a cégünk weboldala csak van, tök felesleges, mert nem dob ki semmt a google, ha beírom a nevet, vagy egyebet. :unsure:

Légyszi! Annak, aki el tudja magyarázni érthetően számomra esetleg egy e-mailben/hozzászólásban, nagyon megköszönném! :slight_smile:

Gabi

Nézd meg a beállítások olvasás menüben, hogy a láthatóság ki van-e pipálva. Ha igen, vedd ki a pipát.

Az alap wp-ben más beállítási lehetőség nincs. Esetleg bővítményekben.

Esetleg, ha mutatsz egy honlap urlt…

http://egimphungary.com

Egyébként nincsen kipipálva a láthatóság… :frowning:

Lehetek nagyon őszinte?

Leszek…

Ez a honlap siralmas. Olyan, mintha szomszéd Pistike 12 éves kisfia csinálta volna gyakorlás gyanánt. Ránézésre egy kb. 30 perc alatt összedobott valami.

Ez a minőség elmegy egy személyes blognak, de nagyon kevés egy céges honlapnak.

Indexelve van, tehát a kereső adatbázisában benne van, de a jelenlegi állapotban nem fog a találati lista élmezőnyébe kerülni. És nemcsak azért, mert ebben a témában van némi konkurenciaharc.

Az, hogy a forrás nincs rendbetéve, optimalizálva, a kisebb baj.

A nagyobb baj, hogy a tartalom nagyon kevés és bullshit jellegű. Magyarul unalmas. Bizalomépítő elemek nincsenek az oldalon (ez a “logó” is inkább bizalomromboló…).

Biztos, hogy ezzel a honlappal vevőket akarsz szerezni?

Kösz az őszinteséget, de nem véleményt kérdeztem, hanem segítséget kértem. Amennyiben nem tudsz/akarsz okosabbat mondani, és olyan infokkal szolgálni, ami haszos is lehet, kérlek TARTSD MAGADBAN a dolgokat és mellőzd a hozzászólásokat az én “témáimhoz”!

Nagyon köszönöm!

Mellesleg, írtam is, hogy nem értek igazán hozzá, tehát igen, van mit fejleszteni rajta! Kösz a felvilágosítást is!

Nem igazán értem, miért kell kiforgatni a szavakat…

Ez mind olyan info, ami alapján el tudsz indulni.

De a kedvedért átfogalmazom a lényeget, hátha így megérted:

• bizalomépítő - és felhasználóbarát - design kell a honlapra. Az üres menüpontok nem felhasználóbarátak.
  • bizalomépítő elemeket kell tenni a honlapra (csak neked: pl. ügyfélvélemények, videók a munkavégzésről, teamról fényképek, stb.)
  • egyedi, kimagasló minőségű tartalom kell a honlapra. Nem kevés, sok. Enélkül nem fog előrébb rangsorolni a Google.
  • építs minőségi linkeket.

Nahát, talán épp azon vagyok és azért kértem segítséget itt! De hát inkább oltást kaptam…

…és nagyon örülök, ha valaki jobban ért hozzá, de annak még jobban ha nem úgy ír kritikát, mint a “szomszéd Pistike 12 éves fia” és mondjuk megpróbál segíteni! Mert az első hozzászólásodat még a 8 éves unokahugom is kultúráltabban megfogalmazta volna. Amit egyébként elég nehéz lett volna “kifiorgatni”, szinte még azt is hallottam, ahogy kiröhögsz! Kedves egy “WP mágus” vagy…komolyan köszi a hasznos infot!

Inkább sírást kellett volna hallani. Nem a honlapod miatt, hanem azért, mert van aki ilyen silány minőségben készít honlapot, átbassza az ügyfelet és ahogy írtad is utána eltűnik. El is szoktak tűnni az ilyenek (és minden bizonnyal ezért a “minőségért” még fizettél is).

Pontosan erről van szó! Eredetlieg úgy volt megbeszélve, hogy én fogom szerkeszteni, de először segít, hogy tudjam mit-hogyan…hát ennyit segített és most itt tartunk. Konkrétan sehol…

Tudod mit? Rendbeteszem neked. Kapsz egy normális designt is hozzá. Hogy ne legyél csalódott.

De tartalommal neked kell megtölteni.

Admin jogú hozzáférési adatokat ide küldj: seo[kukac]keresooptimalizalas.be

Mindez most karácsonyi ajándék. De csak vasárnap éjfélig élhetsz vele.

Ez most komoly? :o …hát persze, hogy élek vele. Nagyon köszönöm!

Kedves Gabriella!

Ne légy felháborodva Andrea szavain, az oldal amit mutattál eléggé szét van esve, nincs tartalma, bár szövegtartalma 16%, de ez kevés képpel jött így össze. Ezen dolgokat a google nem szereti. Ergo lerak egy megtalálhatatlan szintre.

Az is probléma, hogy senki nem nézi, mert nekem ha egy ágyat látok az nem a tisztasági meszelést jelenti, hanem a pihenést.

Hiba, hogy nincs címe a weboldalnak, kulcsszavazás nem megfelelő (seo olvasnivalók magyarul is vannak).

Őszintén nagy mákod van a felajánlással. Mindenesetre sok munka, sok kattintás mire valami felkerül a top oldalakra, vagy fizetés kérdése

Szia!

Az ilyen felépítésű sablonok ilyen jellegű oldalnál, pl: https://www.buylandingpagedesign.com/preview/plumbing-service-lead-gen-landing-page-1/1997 (kinézete egyszerű, jól tagolt stb. )

Kezdőlapnak, szép bannerkép, legyen rajta egy jó nagy felirat, tömören, hogy mi az, amit csináltok. És szerintem nagyon jó egyből odatenni egy kapcsolati űrlapot, árajánlat kérőt, vagy egyáltalán ha valaki kérdezni szeretne.

Banner alatt itt is munkákról vannak képek és leírások, lejjebb egy vásárlói vélemény majd még lejjebb az utolsó munka. Mert így egyből látszik, már az első másodpercben, hogy itt festét/szerelés/felújítás van, azt végeztek.

A felső menüsorba meg mehet blog menüpont, mint kategória, ahová aztán tudtok blogot írni. Témája lehet egy konkrét kivitelezési munka leírása, hogy vettétek fel a kapcsolatot, mi volt a terv és azt mennyi idő alatt és hogyan valósítottátok meg. Még jobb ha van róla fótó…vagy előtte-utána.

Maga a blog nézetben lehet a tartalom bal oldalt, jobb oldalra meg kitenni megint egy kapcsolati űrlapot, a fölé esetleg valami szaki arcát, hogy na ő fog írni. Meg odaírni, hogy ő ki (Név, szakterület), mihez ért stb. Röviden. Mert így látja az érdeklődő, hogy kihez ír. Hogy nem egy céghez, hanem emberhez.

Majd ha írtok 20 cikket, normál hosszúságút, saját képekkel vagy videókkal (ha van), akkor az már megadja az alapot. Tehát olyan 2A4-es szöveg, beformázva szépen, címsorokkal tördelve. Témája lehet bármi ami kapcsolódik, akár egy konkrét kivitelezés leírása, mit kért az ügyfél, mennyibe került mennyi idő volt és végül odatenni egy képet, hogy ilyen lett és meg volt elégedve.

(Egyik ismerősöm mindig kamerával jelent meg a munka végén és megkérte, hogy 1-2 percben mondják el a véleményüket. Lesznek akik belemennek és az mehet fel you tube-ra meg az oldalra is!) Ezek is jók tudnak lenni.

Utána be kell ajánlani pár lap.hu oldalra, hogy kapjon linket is az adott aloldal, + onnan még látogatók is jönnek! Az egyetlen katalógus, ami valóban generál látogatót. Lehet csak havi 20-50 db -ot, de akkor is.

Sajnos, ilyen cikkek megírása a blogba munkaigényes folyamat. De az adja a tartalmat.

Normális tartalmú oldalt nem lehet 3-4 nap alatt elkészíteni. Hanem úgy folyamatában kell bővíteni, akár hónapokon át. Akkor jó, ha egy szaki írja vagy felügyeli, vagy szakmailag átnézi. Hogy ne egy “odavetett” bla bla legyen, hanem érződjön ott is némi szakértelem.

Én ezeket javasolnám. Ha most indult az oldal, akkor jópár hónap után lesz csak esély, hogy elkezdik látogatni. Vagy akár 1 év is eltelhet, ez változó.

Köszönöm András a tanácsokat!

Kerdez… teljesen jogos, amit Andrea írt. Nem azzal volt a probléma, mivel nyilván ezerszer jobban ért hozzá, mint azt fenti hozzászólásomban említettem is, ha elkerülte volna a figyelmed!

Ja, és igen, tisztában vagyok vele, hogy mekkora “mák” ez a felajánlás, hálás is vagyok érte!

A referencia fotók (amit nem volt időm tovább bővíteni) pedig az olyan embereknek van felrakva, akik arra kiváncsiak, milyen munkák futnak a nevünk alatt. Ergo NEM az ágyat fogják nézni!

Azért kösz az észrevételt!

Tévedés! Az esetek 99 %-ban az első benyomás alapján döntenek az emberek, hogy hajlandóak-e tovább olvasni a honlapot, avagy nem.

Ha egy ágyat látnak, és lakáskarbantartót keresnek, majdnem biztos, hogy mennek a következő találatra.

A látogatók imádnak mindenféle képet nézni - ismerőstől, ismeretlentől. A képnézegetés nem annyira “fárasztó”, mint az olvasás, és egy jó minőségű, minőségi kép felkelti a figyelmüket, keresgélni kezdenek, hogy van-e még, és beleolvasgatnak a mellette/alatta/felette lévő rövid szövegbe.

Tehát, nem egészen mindegy.

(Most szólok, hogy ne idézd be az előtted lévő hozzászólást, ha hozzászólsz bármelyik témához. Nem győzöm törölgetni. :wink: )

Köszönöm az infokat! Mondtam, hogy nem értek hozzá, de Andrea nagyon sokat segített!

…és elnézést az ismétlésért!

Na, most már mindjárt más! Helyeske lett az oldal, dicséret Andreának! :slight_smile:

Most már csak annyi dolgod van Gabriella, hogy egy kis tartalommal töltögeted, úgy és olyannal, ahogyan azt Lőrincz András pár hozzászólással előbb vázolta. Kb. 2 hetente egy-egy cikk, jó tanács a felhasználóknak, néhány fotó, és a Google is meg fogja köszönni. ((Cikkötletért nem tilos más, lakásfelújítással foglalkozó, oldalakat megnézni.)

Megfogadom a tanácsokat! Köszönöm a segítséget mindenkinek!