Tudom, hogy pancser vagyok, de az igazság az, hogy sehogy sem sikerül működésre bírnom a Google Map Shortcode bővítményt. Szeretnék egy adott oldalra egy Gugli térképet beszúrni, ahol egy jelölő egy általam megadott helyszínre mutat. (Mielőtt még megkérdezitek: igen, igényeltem Google Maps API key-t!) Azt nem értem, hogy milyen kódrészletet kellene ehhez beillesztenem az odalamra. Itt van egy leírás, de például ami az első képen van ezen az oldalon, én olyan menüt nem is látok sehol. Mit csinálok rosszul? Tudna valaki segíteni?
Ami az első képen van, azt bejegyzés írásakor találod… lentebb. Magyarul “mező” van mi a neve…, próbáld csak ki…
Köszi! Most már legalább azt tudom, hogy hogyan kell befűzni egy bejegyzés vagy oldal alá! Viszont még mindig nem akar működni, továbbra sem jelenik meg semmiféle térkép. :unsure: Pedig az API kulcs jól van bekonfigolva!
Nem ismerem ezt a plugint Kimmuriel, de legegyszerűbb az, ha megváltoztatod a jelszavad, majd azután felengedsz innen valakit az adminba, nézze meg ott… - a héten én is megnézhetem neked…, vagy más valaki, akiben megbízol…
vagy vársz rá, míg valaki telepíti magának, és az ad tanácsot…
Próbáld meg azt, hogy a bővítmény screnshot-jában mutatott példát másolod be, hogy az műküdik-e?
Gyanítom, hogy a saját mezőben valami betűt elütöttél.
Nem, sehogy sem akar menni… Komolyan nem értem, mit szúrok el! Beillesztettem az alábbi kódrészletet az egyik oldalamra:
...és nem akar menni. :(
Egyedi mezők jól vannak megadva, próbáltad már ékezetek nélkül más címmel?
Nem megy sehogy se, se pontos cím megadással, se koordinátákkal, se sehogy! Kész, feladom!
De ha már minden egyes bejegyzést külön kell szerkeszteni…, nem lenne egyszerűbb simán beszúrni a Google térképet? Van annak is “embed” kódja… címmel, ikonnal, akármivel együtt…
Van, de az se megy. Bebököm az oldalra ezt a kódrészletet (ami másik nem WP-s oldalon simán megy):
<script src="http://maps.google.com/maps?file=api&v=2&key=apikulcsom"
type="text/javascript">
//<![CDATA[
function load()
{
if (GBrowserIsCompatible())
{
function createMarker(point,html) {
var marker = new GMarker(point);
GEvent.addListener(marker, "click", function() {
marker.openInfoWindowHtml(html);
});
return marker;
}
//var map = new GMap2(document.getElementById("map"));
var map = document.getElementById("map");
map.style.width = "250px";
map.style.height = "250px";
var map = new GMap2(map);
map.setCenter(new GLatLng(47.4937766, 19.0712356), 12);
map.addControl(new GSmallMapControl());
map.addControl(new GMapTypeControl());
var point = new GLatLng(47.47948299770984,19.091631174087524);
var marker = createMarker(point,'Nagyvárad téri Elméleti Tömb (NET)')
map.addOverlay(marker);
}
}
//]]>
...és amikor látom, hogy nem megy, és nyitnám meg az oldalt újabb szerkesztésre, akkor már csak ennyi marad a kódból a szerkesztőben:
//
Nem tudom, hova nyeli el a kód többi részét... Én ehhez hülye vagyok. :(
Html nézetben csinálod mindezt? Ne lépj vissza vizuálisba, akkor szokott ilyet csinálni.
HTML nézetben csinálom, és nem váltogatom a Vizuálissal, épp ezért vakarózóm és nem értem, hogy hová lett a kód! :huh:
Nem, hülye azért nem vagy… 
Valószínűleg be van kapcsolva a “WordPress javítsa a hibás html-kódokat”-funkció a Beállítások résznél, ami nem is olyan nagy baj.
A gond az, hogy nem teljesen mindegy, hogy hova kívánsz, és milyen kódokat beszúrni. Van ahova beszúrhatsz html-kódokat, van ahova nem. Irányadó erre (is) a Codex olvasgatása, a Codex-ben lévő kereső használata, a sablon leírása.
A google térképnek nem egy “iframe” kódja van?
Megnéztem, de…, ilyen kódja van Budapest térképnek:
Amelyből az kód utáni rész levágható....
Valószínűleg be van kapcsolva a "WordPress javítsa a hibás html-kódokat"-funkció a Beállítások résznél, ami nem is olyan nagy baj.
Nincs bekapcsolva.
Egyébként ez az iframe-es dolog bejött, viszont akkor azt nem értem, mi a francnak kell az API kulcs... :confused:
API kulcs az ilyen weblapból beillesztés bigyóhoz kell…, vagy mihez…
Iframe-t szabadon beillesztheted, illetve ha jól tudom, azt a “képet” illeszti a weblapodba, amit épp akkor láttál, amikor kimásoltad az iframe kódot… - tehát pl. ránagyítasz egy helységre, én annak kódját teszed a weboldalaba, akkor a weblapodon is úgy jelenik meg…, ide beleértve azt is, amikor az ikonokat illeszted térképre stb…,
Amúgy ha lehet, én is Iframe kódot használom, egyszerűbb…, akkor kell ezt a google térképet ilyen pluginból megoldani, amikor pl. a látogató adja meg a helység térkép pontos címét, ez esetbe ugye nem mondhatom azt a látogatónak, hogy másolja ide az Iframe kódot. Ezt leszámítva elég az iframe, ha azt mi illesszük be a bejegyzésbe, vagy forráskódba…
Ha jól emlékszem, a SEO-tan nem lelkesedik az iframe-ért, meg a valid-kérdésnél sem kapunk csillagos ötöst érte. 
Egyelőre amíg nem sikerül megoldást találni rá, addig marad az iframe-es megoldás.
Vagy beilleszted iframmel a Google Map térképet, vagy tudom ajánlani a Google Maps Anywhere nevű bővítményt.