Google Apps

PTS wrote:

egy egyszerű MX átirányítással minden megoldható pár pillanat alatt ráadásképp pedig semmibe sem kerül. :)

Ez mennyire egyszerű? Mármint elmagyarázni :)

Ez az a MX, amit a domain beállításnál szoktam belőni az IP-címre? (nem tudom mi az a MX, csak tudom mit mire kell állítani a name szervernél - de hogy mit miért teszek, azt nem tudom)

Én eddig gmail-ben töltöttem le a leveleket, de sajna 5 cím hozzáadásánál nem enged többet.

Melyik webmail kliens a legjobb a hostgator.com-on?

ízlések és pofonok… :slight_smile:

A Horde rögtön felismeri, ha magyarul mész neki, a Squirre mailt pedig át lehet állítani magyar nyelvre. Ez a kettő elterjedtebb nálunk is.

tomi319 wrote:

Melyik webmail kliens a legjobb a hostgator.com-on?

Szerintem és amit én is használok az nem más mint maga a Google szolgáltatásai hisz talán a legjobban testre szabható és nem csak levelezési szolgáltatásokat vehetsz igénybe és ami az egészben talán a legszimpatikusabb, hogy egy egyszerű MX átirányítással minden megoldható pár pillanat alatt ráadásképp pedig semmibe sem kerül. :)

az összes dommainemnél a google mailjét használom Squirre mailnél kilehet cserélni a designt?

Fogalmam sincs bár általában nem igazán lehet ezeknél csak úgy csereberélni az ilyen jellegű dolgokat. Hasonlóan a cPanel-hez sem adhatsz hozzá egyedi kinézetet vagy akár magyar nyelvet.

Ne idézgessétek egymást feleslegesen, mert már unom törölni az egymásba érő idézeteket! Szabályzat! - FGY

Elnézést ne haragudjatok! #

Egyáltalán nem bonyolult csak a macera megelőzése érdekében először amikor regisztrálsz a Google Alkalmazásaiban még a Hostgator szerverein elérhető Mail szolgáltatás legyen aktív hisz mikor megadod az e-Mail címed kapni fogsz a Google-től egy levelet amiben le lesznek írva a dolgok és amint ez a levél megérkezett már meg is keresheted cPanel-en belül a Mail résznél található MX Entry-t.

Ezt követően értelemszerűen kiválasztod azt a domain címet amit át szeretnél irányíttattni ha csak egy van akkor nincs sok választási lehetőség és a to: utáni részbe írod ezt:

Quote:

aspmx.l.google.com

Ezzel kész is vagy nemsokkal később már a névszerverek és a Google szerverei is venni fogják az adást és már a Google szerverein lesznek a leveleid de mégsem gmail.com végződéssel és nem pedig a beépített kissé puritánnak mondható levelezési rendszerrel szemben.

PTS wrote:

amikor regisztrálsz a Google Alkalmazásaiban

Ezt nem tudom hol található - a többit értem.

Beállítások >>> Fiókok?

Beállítások >>> Átirányítás és POP/IMAP?

és ott melyik menüpont?

Az a baj nálam, hogy a,

Beállítások >>> Fiókok menüpontban

ez:

Levelek letöltése más fiókokból:

(Levelek letöltése a POP3 protokollon keresztül)

már "betelt", hiszen "csak" max 5 helyről enged letölteni leveleket.

A többit nagyjából értem, gondolom az menni fog...

Semmi köze nincs a te saját fiókodnak az alkalmazásbeli fiókhoz. Ezen a címen tudod elérni a Google Alkalmazásokat:

Quote:

http://www.google.com/a/

Itt azonnal tudsz is regisztrálni a saját valami@domainneved.xy címeddel és akkor fog érkezni egy levél amiben leírják a dolgokat. Ha ez megvan akkor a Hostgator-on található levelezőrendszert teljesen ki is válthatod ezzel amint megvolt az MX Átirányítás ahogy korábban írtam.

kihelyeztem a levelezesem a google apps-ra. van valakinek valami megoldasa, hogy hogy lehetne raveni a currens wp verziot(2.7.1), hogy hasznaljon smtp auth-ot, vagy ravenni a hostgatoros mailszervert, h localbol kimenjenek a levelek auth nelkul wp-bol?

eddig a “ShiftThis.net | Swift SMTP” c plugint hasznaltam 2.7-ig meg el is docogott, de most mar teljesen meghulyiti a jelenlegi thememmel az oldalt.

Portokat beállítottad?

hostname: tls://smtp.gmail.com

user: email címed

pass: :slight_smile:

SMTP Port: 465

Bár nem wp-ben használom, de talán itt is így lesz jó.

Patai László wrote:

Portokat beállítottad?

igen. de a plugin mar nem kompatibilis a verzioval egyebkent sem :S

ugye igy a regisztraciok sem mennek ki.

Aztán javítottam magam :stuck_out_tongue: ezekkel?