Sziasztok!
Most jelentkeztem be a Google Analytics szolgáltatásba. Hueman gyereksablont használok amiben eddig csak betűszint változtattam, /az jól működött/.
You Tube-on találtam ezt tárgyaló Wordpresses anyagot. Annak megfelelően a Vezérlőpult,Megjelenés,Szerkesztő utat használva bemásoltam a Google-tól kapott kódot a gyereksablon style.css-ébe, a következő üres sorba.
Ennek több mint egy órája de az Analytics valóidős kimutatása nem jelzi, hiába lépek be az oldalra.
Valamit rosszul csináltam? Vagy a szolgáltatás elindulása csak később fog megtörténni?
Ha valaki tudna tanácsot adni megköszönném.
Üdv, aKérdező
A kapott Google Analytics kódott nem a CSS-be kell másolni.
Alapvetően három lehetőséged van:
- Használsz egy bővítményt (leginkább ez az ajánlatos út, mert - amint a másik két lehetőségből az kitűnik - egy sablon módosításkor, frissítéskor, váltáskor is megmarad, és működik tovább, továbbá, rendkívül egyszerű).
- A kapott kódot közvetlenül bemásolod a sablonod header.php fájljába a nyitó body tag" ( ) után.
( Tehát, ahogyan írtad: Megjelenés – Sablon – Szerkestő – header.php megnyitás, bemásolás a megfelelő helyre, majd mentés)
- Az alábbi kódot - kiegészítve a kapott kóddal - bemásolod a sablon functions.php fájljába:
<br />
<?php<br />
add_action('wp_footer', 'add_googleanalytics');<br />
function add_googleanalytics() { ?><br />
// Másold ide a kapott Google Analytics kódot<br />
<br />
```<br />
Nem szabad elfelejteni, hogy a kód telepítését követően vissza kell menni a Google Analytics oldalra (magyarán szólva: a telepítési művelet során maradjon nyitva a böngészőfül), mert a telepítést követően az Analytics oldalona beállítást el kell menteni.<br />
<br />
A telepítést követően 12-24 óra szükséges, hogy a rendszer teljes egészében működjön.
Köszönöm Győző a tanácsot.
Telepítettem a Google Analytics Dashboard for WP plugint és tűkön ülve várom az eredményét.
És igen, működik:-))