GoDaddy, A2Hosting, DreamHost és DigitalOcean összehasonlítás röviden

2 évig voltam a Godaddynél, 2 hónapig az A2Hostingnál és most a DreamHostnál vagyok, le szeretném írni a tapasztalataimat mind3 hostinggal. Azért nyitottam a témát, mert szerintem a kezdőknek és a haladóknak is hasznos lehet.



GoDaddy

csak live chat support van (kb 10-20 perc várakozási idők), nincs ticket support

WEBHostingom volt Ultimate (a legnagyobb) 2GB-RAM-ra kibővítve ($18/hó).

A kezelőfelület a cPanel, de a GoDaddy átstilizálta egy kicsit, de a functiók és az elehelyezés telejsen megegyezik a cPanellel. A domiancímek gyorsan kacsolnak, a DNS jó, egyre kevesebb adatbázisfrissítés miatti leálíltás van (az elmúlt egy évben ~2 nap). Az oldalbetöltések gyorsak, főleg megfelelő előtöltéssel.



A2Hosting

WEBHosting (+SSD) (~$17/hó)

már csak évi opció van a vásárlásnál, de szerintem nagyon hamar vissza fog tárni a havi is

a support kivánló, akár 30 percen belül választ kaphatsz a kérdésedre, a chat supporton kb. 10 perc a várakozási idő

A HDD-s GoDaddy sebességét még SSD alapú adatbázissal sem tudta elérni, de a szerver önmagában jó, sok segítséget kapsz a supporttól, a kezelőfelület pedig a klasszikus cPanel.



Az A2Hosting-ot és a GoDaddy-t nem javasolnám, ha több multimédiás Wordpress weboldalat szeretnél futtatni, ezek a WEBHosting szolgáltatások (ide tartozik a BlueHost is például - egyik barátomnak az van) keményebb megterheléstől egyszerűen elvéreznek (a 2GB RAM ellenére is). Megfelelő előtöltéssel maximum naponta 16.000 kijelentkezett látogatót tudsz fogadni, de az apache már 30 egyszerre fenntartózkodó után is haldoklik. Ha stabil szervert szeretne valaki, akkor válasszon inkább egy jó VPS-t (DigitalOcean [$5-tól] vagy DreamHost [$15-tól])



DreamHost

VPS (SSD) 2GB RAM ($30/hó)

van ticket és chat support is

a kezelőfelület olyan mintha az 2003-ban ragadt volna le, de jól lehet használni, minden funkció ott van rajta és minden működik is

parancssorhoz (terminál) annyira kell érrtened, hogy át tudd írni a mappák hozzáférést pl 777-re (

<br />
sudo find /mappa/címe -type d -exec chmod 777 {} ;
```<br />
) és az FTP useredhez rendeld a mappák tulajdonjogát (<br />

sudo chown -R ftpuser /mappa/címe ```
)
a support segítőkész ha PHP-ról és apache-ről van szó, de nginx-hez nem nyújtanak semmilyen támogatást (természetesen telepítheted és be is konfigolhatod, de magadra vagy utalva)
az oldalak rajta villámgyorsak hála az SSD-nek, az adatbázis jó, van autómatikus adatbázismentés is

Szerintem, ha egy gyors weboldalt szeretnél futtatni, amit sokan látogatnak, akkor egy Unbut 12.04 vagy 14.04 LTS alapú VPS-t válassz vagy a DreamHosttól, vagy a DigitalOcean-tól. :D

Azért vannak ár/érték arányban jobbak is: https://www.hetzner.de/hosting/produktmatrix_vserver/vserver-produktmatrix :slight_smile:

mindennek megvan az előnye és a hátránya is

a bandwidth az A2Hostingnál, a GoDaddynél és a DreamHostnál korlátlan (fontos lehet, ha valaki sok kép/fájlletöltésre számít)

a DreamHostnál, a DigitalOceannál és az A2Hostingnál SSD-vel adják a szervereket (az adatbázis miatt fontos) :wink: