Galéria + különálló kép

Halihó!







Azt szeretném megérdeklődni, hogy arra van e lehetőség, hogy egy az oldalamra beillesztett galéria elé/mögé különálló képet tegyek be úgy, hogy az nem kerül bele a galéria képei közé. Illetve az miért lehet, hogy a galéria képeit nem az általam megadott sorrendben jeleníti meg a z oldalon a galériában, hanem a feltöltési sorrendet veszi automatikusan figyelembe.







Előre is köszönöm a válaszokat!



Gobiakos

  1. [ gallery ] beillesztése az oldalra, majd az oldal megtekintése és a forrásban megkeresni, hogy milyen id (pl. #gallery-1) lett hozzárendelve és a sablon style.css-be beállíthatsz neki háttérképet:
#gallery-1 {<br />
background-image: url("kep.jpg");<br />
}
```<br />
2. Sorrend beállítása:<br />
<br />
Oldal szerkesztése vizuális nézetben -&gt; Kattintás a galériára -&gt; Galéria szerkesztése ikon (bal felső sarok) -&gt; Sorrend megadása -&gt; Módosítások mentése

Bocsánat, félreérthetően fogalmaztam meg a kér(d)ésemet. Nem magának a galériának szeretnék egyedi hátteret adni, hanem azt szeretném elérni, hogy ha egy adott bejegyzésembe beillesztek egy képet, és azt követően egy több képből álló galériát is, akkor az első, különálló kép ne szerepeljen a lentebb beillesztett galéria képei között. Ezt ezeddig sehogy sem tudtam kivédeni. :frowning:

Pl. [ gallery exclude=“3700” ], ahol 3700 az első különálló kép ID-je (az ID-t a Médiatárban a szerkesztéskor lehet látni).

További infó: http://codex.wordpress.org/Gallery_Shortcode