Galéria képei külső tárhelyre

Egy általános iskolának készítem a weblapját, sulinetes (ingyenes) szolgáltatónál. Hivatalosan a tárhely 1GB, amit vészesen megközelítettünk.

Sok az iskolai esemény, amit FooGallery bővítménnyel sok képpel jelenítünk meg blogjainkban. A képek okozzák a fő problémát, nem szeretném kisebbre venni a méretüket (kb. 800*1000 pixelesek), hogy élvezhetőek maradjanak, de így sok helyet foglalnak. Az archívumot sem szívesen törölném, de a nem hajlandóak bővíteni a tárhelyet, és fizetőset nem tudunk igénybe venni.

A Foo Gallery-nek nem találtam ehhez szükséges kiegészítőjét, próbáltam Dropbox-ban képet elhelyezni és External Media bővítménnyel elérni - csak oldalra, bejegyzésbe illesztésre van gombbal segítség, a galéria képkiválasztó részéből nem elérhető a Dropbox (a Médiatárat nyitja, ill. a fájlfeltöltés részt).

Milyen megoldásokat ismertek a problémára?

Optimalizáld a képeket. online vagy ofline (wp image optimalization a keresőkulcs egyik lehetséges változata)

Én pl. úgy csinálom, hogy keresek egy képet, majd méretre vágom, átengedem az online Optimizilla felületén, ahol addig húzom a csúszkát, míg észre lehet venni erősebben a tompílást (tapasztalatom szerint átlagos fotót akár 30-40-ig vissza lehet húzni), majd letöltöm a tömörített képet, és feltöltöm a wp-be, ahol csücsül egy képoptimalizáló bővítmény (innen választhatsz: https://wordpress.org/plugins/search.php?q=image+optimalization), amelyik feltöltéskor még röptében adjusztál rajta valamit, ha van még mit.

Gyakorlatilag, ezt a műveletet kellene végigjátszanod; képek letöltése FTP-vel (könyvtáranként, vagy célszerűen választott mennyiségenkét, beszerezni egy offline képoptimalizáló programot, ledarálni rajta a képeket, majd FTP-vel vissza.

Elég rendes méretű helyet szabadíthatsz fel.

A fotókat töltsétek fel flickr vagy akár facebook albumba és a weblapon csak linkeljétek meg.

Kicsit későn írok a témádra, de szerintem kiábrándítóan meg kell jegyeznem, hogy előbb vagy utóbb jobb lenne ha átmennétek szinte bármelyik (nem ingyenes) szolgáltatóhoz. Nemcsak a tárhely miatt, hanem a gyorsaság, a kezelhetőség, az uptime és sok minden más miatt is.