Galéria fotóklub számára

Üdvözlet mindenkinek!

Új vagyok a wp világában, de joomlában már kísérletezgettem kicsit. Egy fotó és videó klubot vezetek Budakalászon, és most eljött az ideje, hogy külön honlapunk legyen. A klubéletünk egyik része, hogy egész éven át tartó fotó versenyünk van, melyre beérkező fotókat felteszek a meglévő (egyelőre joomlás) oldalunkra, ahol lehet rájuk szavazni.

A szavazatokat az admin oldalon látom, CTRL+C-vel kimásolom a táblázatot, majd egy előre programozott excell-be illesztem. Az kiszámolja, hogy melyik kép ? pontot kapott, felállítja a sorrendet, és a havi eredményeket is összegzi. Az év végén a nyertesek kiállítási lehetőséget kapnak.

A joomlában ezt sikerült megoldanom a Phoca Galléria nevű komponenssel úgy, hogy a bélyegképben láthatóak az összes beküldött képek, azokra kattintva nagyobb méretben is megnyílnak, és ekkor lehet is rájuk szavazni, 1-5 csillag kijelölésével. Szavazni csak regisztrált felhasználók tudnak. Kívülről nem lehet regisztrálni. A jelenleg is működő oldal megtekinthető:

http://megtarto.hu/index.php/budakalaszi-foto-es-video-klub/fotok/a-honap-kepe-szavazas

A részletes leírás és a nyertesek ezen vannak:

http://megtarto.hu/index.php/budakalaszi-foto-es-video-klub/fotok/a-honap-kepe-gyoztesei

Ilyet szeretnék wp-ben is megcsinálni, mert a klubot le akarjuk választani a jelenlegi honlapról.

Fontos, hogy az egyes képekre külön-külön lehessen szavazni, és a szavazatok tábláját az admin felületen ki tudjam másolni! A táblának ez a 3 oszlopa fontos:

A felhasználó neve; A kép címe: A szavazat értéke:

Ez elég sok adatot jelent, mert pl. ha 15 klubtag beküld fejenként 6-6 db. képet, akkor az 90 db. kép. Ezekre szavaz mondjuk 21 klubtag, akkor az 1890 db. szavazat, amihez jön a cím, és a név, ezek összesen: 3780 elem, amit fel kell dolgoznia az excell táblának.

Próbálkoztam a Next Gen Gallery-vel, de sok baja van, nem tudom a bélyegképeket tetszetősen elrendezni az oldalon, (egy oszlopba pakolja) nem lehet a képekhez megjegyzéseket fűzni, és legfőként nincs szavazási lehetőség, de mindezek eltörpülnek a mellett, hogy a bélyegképek újra számolása (amire van lehetőség!) az egész rendszert kiakasztja, se kilépni nem enged, se újra belépni, kész katasztrófa! Már 3x újra telepítettem miatta az egész wp-t, adattáblástól, elegem lett!

Később szeretnénk a videós barátaink számára is hasonló lehetőséget biztosítani, erre is keresek jól használható megoldást. Ide olyan kéne, ami a YT-ról veszi át a stream-et, hogy ne kelljen a tárhelyet terhelni a sok videóval.

Nagyon örülnék, ha használható, stabilan működő megoldást tudnátok javasolni, oly módon, hogy egy 63 éves autószerelő (ez lennék én) is megértse. :rolleyes:

Az külön hab lenne a tortán, ha a plugin magyarul is tud! (Vagy megtanítható :wink: )

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv a WP közösségben!

Ezeket a bővítményeket érdemes megnézni:

https://wordpress.org/plugins/search.php?q=gallery+voting

Csak kíváncsiságból érdekelne, hogy miért eset mégis a WP-re a választás Joomla után?

Kedves trisq!

Köszönöm a linket, bár kicsit konkrétabb ötletre gondoltam, mondjuk kipróbált bővítmény ajánlására, megtekinthető linkkel. (Demo)

Találtam egy megfelelőnek látszó galéria kezelőt, a Coppermine Photo Gallery -t [font=arial, helvetica, sans-serif:3epqrfyp]ebben lehet szavazni, de a felhasználók kezelése, a jogosultságok megadása, majd pedig az eredmények kinyerése nehézkes. Örülnék jobban kezelhető, kipróbált pluginnak. :slight_smile:[/font:3epqrfyp][font=arial, helvetica, sans-serif:3epqrfyp] [/font:3epqrfyp]

[font=arial, helvetica, sans-serif:3epqrfyp]A váltás azért merült fel, mert a jövőben valószínűleg nem én csinálom a honlapot, és azt hallottam, a WP kevésbé igényli a szakértelmet. :D[/font:3epqrfyp][font=arial, helvetica, sans-serif:3epqrfyp] (Ebben már kezdek kételkedni.)[/font:3epqrfyp]

[font=arial, helvetica, sans-serif:3epqrfyp]Üdv: Neszi53[/font:3epqrfyp][font=arial, helvetica, sans-serif:3epqrfyp] [/font:3epqrfyp]