Furcsa Wordpress probléma

Pár napja fura probléma merült fel, két weboldalamnál is, ami más más szerveren és szolgáltatónál van, de mindkettőnél ugyan az a probléma.

Gyakran előfordul, hogy én sem, és sok más felhasználó sem tudja megnyitni az oldalaim, azt az error üzenetet adja, hogy: 403 Forbidden - You don’t have permission to access this resource.

Felvettem a kapcsolatot a tárhelyszolgáltatóval, ők azt mondják náluk minden rendben van, az oldalt is be tudják tölteni, nem mutat problémát. Megkérdeztem jó pár ismerőst, volt akinél betöltötte az oldalt, volt, akinél nem. Közben meg sokan írják, hogy nem lehet betölteni az oldalt.

Mindkét tárhelyszolgáltató azt javasolja, hogy keressem fel az internetszolgáltatómat, mert náluk lehet a gond. ( The website is fully accessible on our end and via proxy, hence, this could have been a temporary connectivity issue with the ISP.)

Megnéztem mobilon, ha wifin voltam, akkor nem töltötte be, kikapcsoltam a wifit és megnéztem mobilnetről, betöltötte egyből. Ezután adtam egy reset-et a wifi kapcsolatra, utána simán betöltötte az oldalt desktopon is, mobilon is, ha wifin kapcsolódtam rá.

Szerintetek mi lehet a probléma? Mit lehet ilyenkor tenni?

Ha a hiba permanens lenne, akkor azt mondanám, hogy konfigurálási hiba, és első körben a .htaccess nézném meg vagy esetlen .htpasswd, illetve belépnék a tárhelyszolgáltatótól kapott admin felületbe és ott keresném.

Ha csak nálad nem töltené be wifiról, akkor azt mondanám, hogy a wifire van csatlakoztatva egy vírusos számítógép és a tárhely szolgáltató védi a szervereit tőle.

De így, hogy nincs semmi fogozkodási pont, azt kell mondjam, hogy bármi lehet…

Első körben kizárnám azt, hogy nem-e lettek vírusosak a weboldalak. Pl: https://www.virustotal.com/

Mivel két külön szolgáltatóról van szó, akkor a weboldalak felépítés a közös pont. A bővítményeket nézném át, kikapcsolni az összeset, és megnézni megy-e, majd egyesével vissza.

A Google fel tudja-e térképzeni? Használsz Search Consolet? Ez is segíthet…

15 percig ingyen segítek megoldani. Hívj fel 0-24! Feltehetően sikeresek leszünk.
(honlapok, webes alkalmazások hibátlan működésével foglalkozok)

ügyelet/hotline: +36-20-4242498  sms@szepe.net  skype: szepe.viktor

Menj végig ezen a listán: https://wpfejleszto.com/403-hozzaferes-megtagadva/