FTP elérés, telepítés, stb megőrülés...

Sziasztok!Azt hittem könnyebb lesz wordpresszen egy ilyen dolog, de úgy látszik ez is sok nekem…


 1. Regisztráltam a HostGator szerverére.
 2. Letöltöttem a legfrissebb magyar WP-t.
 3. Van FTP kliensem (TotalCommander) de már FileZillám is, igaz ezzel sem jutottam előbbre…

  De eddig legalább ment…
 4. A letöltött WP-ben elkezdtem átírni, amiket kell, de már itt elakadtam igazság szerint. Mert értem én hogy a szolgáltatótól kell elkérnem az adatokat, de I. nem tudom megnézni én magam? II. le van egyáltalán valahova írva ilyen összefoglalás szerűen az az adat mennyiség, amivel ki kell egészítenem? Az angol-magyar megfelelőnél nem teljesen egyértelmű hogy mi mi. Legalábbis nekem…
 5. Szóval itt félbe is hagytam, hogy az FTP kapcsolatot pikkpakk megcsinálom - mert ilyen csináltam már csomót - és majd utána visszatérek erre, amikor már feltöltöm a fájlokat.
 6. De nem sikerült FTP kapcsolatot létrehoznom. Bármit írtam be, bármilyen jelszóval, nem bírt kapcsolódni a kiszolgálóhoz…  Tehát az két hatalmas segítség kérésem:


 7. Aki ismeri a HostGator FTP kapcsolódási rendszerét, az legyen oly kedves és árulja el nekem, hogy mégis milyen programban célszerű, hol és hogyan és milyen adataim segítségével… Vagy az illető hogyan csinálta és én behelyettesítem az én adataimmal.
 8. És mindezek után segítsen, hogy hova milyen adataimat írjam a wp fájl átírásánál, mert lehet hogy látom a szükséges infókat és megvannak, csak nem tudok róluk, hogy azok azok, amik kellenek…  Elnézést, hogy ilyen hosszan írom, de mivel ehhez tökéletesen suta vagyok, muszáj szájbarágósan kérdezni/válaszolni, hogy megértsem és megértessem a problémát.  Köszönöm előre is a segítséget!

'luckystriker' wrote on '2010-10-25:
Sziasztok!

Azt hittem könnyebb lesz wordpresszen egy ilyen dolog, de úgy látszik ez is sok nekem..

1. Regisztráltam a HostGator szerverére.


2. Letöltöttem a legfrissebb magyar WP-t.


3. Van FTP kliensem (TotalCommander) de már FileZillám is, igaz ezzel sem jutottam előbbre...


De eddig legalább ment...
DE tulajdonképpen nekem az is elég, ha innentől leírja valaki, hogy Ő hogyan csinálta, lépésről lépésre és akkor én is megpróbálom ugyanúgy. A megfelelő adatokat pedig hol találom meg :)

4. A letöltött WP-ben elkezdtem átírni, amiket kell,

Nem kell semmit átírni, töltsd le vissza az eredeti WordPress fájlokat.FTP kapcsolat:Kapcsolat neve: mindegy mi - fantázianév.

Kiszolgáló neve: ftp.honlapod.com (az elsődeges domain név, amit a hostgatornál meg kellett adnod)

Felhasználónév: elsodleges_nev@honlapod.com (elsodleges_nev: a Cpanelben ezzel a névvel lépsz be)

Jelszó: Kaptál a Cpanelhez egy jelszót, az kell ide isCpanelbe be tudtál már lépni? (kaptál E-mail hozzáférési adatokat)Mert ott adatbázist is létre kell hozni:

Databases BOX (doboz) > MySQL® Database Wizard menüpont > végigmész ezen a varázslón, közben az adatokat felírod magadnak.FTP-n feltöltöd a fájlokat.Böngészőben megnyitod a honlapod - kiírja, hogy nincs config.php fájl >>>a gombra klikkelve a rendszer létrehozza azt. Következő gomb megnyomásával kitöltöd a MySQL® Database adatokat (amiket a varázsló segítségével létrehoztál)Következő gomb (ha jók az adatok) - létrehozod a honlapod.Ennyi, nem több.

MÁS:


Következő honlapoknál a Domains dobozban > Addon Domains (domain név hozzáadása)

New Domain Name: uj_domain.com


Subdomain/Ftp Username: adj_neki_egy_felhasznalonevet (mindegy micsoda, de a gép is kitölti majd)


Document Root: public_html/uj_domain.com (a mappa neve, amit FTP a public_html mappában majd elérhetsz > szabadon átírható a mappa neve)


Jelszó (kétszer)

Addon domain gomb > ezután ennek is hozz létre egy külön adatbázist (MySQL® Database Wizard)


public_html/uj_domain.com mappába FTP-n feltöltöd az új WordPress fájlokat és telepíted böngészőből.

Következő honapok domain nevét regisztráld le itt: name.com

'hitetlen' wrote on '2010-10-25:
4. A letöltött WP-ben elkezdtem átírni, amiket kell,


Nem kell semmit átírni, töltsd le vissza az eredeti WordPress fájlokat.

FTP kapcsolat:

Kapcsolat neve: mindegy mi - fantázianév.


Kiszolgáló neve: ftp.honlapod.com (az elsődeges domain név, amit a hostgatornál meg kellett adnod)


Felhasználónév: elsodleges_nev@honlapod.com (elsodleges_nev: a Cpanelben ezzel a névvel lépsz be)


Jelszó: Kaptál a Cpanelhez egy jelszót, az kell ide is

Cpanelbe be tudtál már lépni? (kaptál E-mail hozzáférési adatokat)

Mert ott adatbázist is létre kell hozni:


Databases BOX (doboz) > MySQL® Database Wizard menüpont > végigmész ezen a varázslón, közben az adatokat felírod magadnak.

FTP-n feltöltöd a fájlokat.Köszönöm a segítséget, haladok is, de ennél a pontnál elakadtam. Feltöltöttem amit kell a gyökérkönyvtárba, most van ott mindenféle mappa (ami eredetileg is ott volt ugye)


cpanel


gem


public_ftp


public_html


tmp


satöbbi..


és itt vannak a wp mappák is (admin, content, includes) a wp fájlok amik külön vannak.

Beírtam a böngészőbe a címet --> www.rennerdesign.org


és ezt adta ki:

Apache mod_fcgid/2.3.5 mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 Server at www.rennerdesign.org Port 80

Mit rontottam el? :)

Szerintem a public_html-be kellett volna tölteni a WP-t.

jaja, jól mondja psztrnk.A public_html mappában van az, ami neked kell. Amit felöltöttél, azt töröld le.

A public_html mappában van a primary domain. Amit ide feltöltesz, az az elsődleges domain név alatt lesz látható > ide töltsd fel az első WordPress-t.Azután majd késöbb ha további domain nevet pakolsz rá Cpanel alatt, az mint itt lesz látható a public_html mappában alapesetben azonos domain/mappa név alatt.Amit FPT csatlakozáskor látsz mappákat, azok nekünk nem kellenek (a rendszernek igen, így semmiképp nem töröld őket).

A public_html mappa az, ami nekünk egyszer mezei usereknek szükség van.

neeeeee… de hiszen ez sikerült!!! ha ismernélek Titeket, sosem menekülnétek hálám elől. így lehet sikerülni fog… :smiley:

köszönöm mégegyszer!!

Viszont van még egy kérdésem.http://www.rennerdesign.org/ ez lett az oldal és a témája a sliding doors. Ezzel nincs is baj, de sehol sem találom hogy hogyan tudom módosítani a fejlécnél a képeket és a “menüpontokat”. Mert úgy terveztem, hogy az alap képek/linkek helyére saját képeket teszek a menüpontjaimnak megfelelően és hozzárendelem őket a létrehozott oldalakhoz. És találtam is valamit, aminek lehet hogy köze van hozzá a Picture Perfect és a page to link plugin környékén, de nem igazán állt össze, hogy ezek segítségével hogy kell megcsinálni, illetve, saját képet miként tudok feltölteni…köszönöm előre is, elnézést a töketlenkedésért…

így sem megy? http://mac-host.com/slidingdoor/


'luckystriker' wrote on '2010-10-25:
neeeeee.. de hiszen ez sikerült!!!! ha ismernélek Titeket, sosem menekülnétek hálám elől. így lehet sikerülni fog.. :D


köszönöm mégegyszer!!
Én ezt átpasszolom Patai Lacinak :D (e fórum gazdája), nekem is ő tanított/mutatott meg mindent.

'hitetlen' wrote on '2010-10-25:
így sem megy? http://mac-host.com/slidingdoor/
ahhaa.. lehet hogy félreértelmezem, de azt mondja, hogy 1.8-as verziónál jó csak úgy, hogy automatikusan beteszi az oldalakat?

Version 1.8 is a major update – the theme now automatically links to your first 7 pages and puts the headings in. If you want the old version with the writing in the images, you can still grab it from here. Also, the original photoshop file to make your own sliding images for the old version is here.

azt nem tudom, de 1: mi van ha eredeti képeket lecseréled sajátra? (wp-content/themes/slidingsdoor/imagemenu/images) Siker. (azt írja, ugyanazzal a névvel és kép mérettel (320 × 200) töltsd fel a képeket, mert különben nem működik)Linkek: mintha az olvasnám, az első 7 bejegyzését teszi a képekre linkként. Így van?

Illetve kell hozzá egy a plugin: http://mac-host.com/slidingdoor/wp-content/uploads/2008/11/slidingdoor.zipEz hol van? http://mac-host.com/slidingdoor/wp-content/uploads/2009/10/Screen-shot-2009-10-10-at-9.25.38-AM.png

Plugin menüjében?

Vagy bejegyzés szerkesztésekor, a cikk-szöveg alatt valahol?még itt is látok segíteséget hozzá: http://mac-host.com/support/viewtopic.php?f=6&t=373&sid=4d11882f03b10c7a24821d89db528a30

valahogy sakkozd ki, mert mennie kell annak.