Frissítés közben lefagyott a rendszer

Sziasztok!Telepíteni akartam a legújabb wp frissítést és lefagyott a rendszer :frowning:Nyomtam egy F5 frissítést és most ezt írja ki mint az admin, mint a front felületen:

Elnézést kérünk, de tervezett karbantartási munkák történnek, ezért a honlap tartalma jelenleg nem elérhető. Pár perc múlva érdemes lesz visszatérni.
Köszönjük szépen a türelmet és megértést!

Mit lehet ilyenkor csinálni?

Ilyenkor vársz türelmesen ,vagy írsz a szolgáltatódnak hogy miért nem értesítettek a karbantartásról,vagy mégis mi történt

Elég régi a kérdés, de hasznosanak gondolom, ha itt is leírom a megoldást.

Sajnos rokus téved, mert ezt az üzenetet nem a szolgáltatód, hanem a WP generálja, és minden frissítésnél ez van kint, a frissítés rövidke idejéig. De ha pl. “Internal server error” vagy egyéb hiba miatt nem sikerül a frissítéseket elvégezni, akkor beragadhat ez az üzenet.

A megoldás nagyon egszerű, a WP létrehozott egy .maintenance fájlt a webtárhelyed gyökér mappájában, ameddig ez a fájl létezik ezt az üzenetet kapod, egszerűen töröld ki ezt a fájlt (pl: FTP kapcsolaton keresztül) és minden visszaáll a normális kerékvágásba. (Persze a sikertelenül frissített elemek lehet, hogy hibásan fognak működni, de legalább a vezérlőpultba be tudsz lépni.)