frissítés 2.3-ra

Köcce már kész is

elhatároztam, hogy frissiteni fogom a mostnai 2.2.1-at 2.3-ra…mire kell ugyelni? a cimkekkel mi lesz? automatikusan atveszi a motor pluginbol, vagy hogy?

Márhogy milyen cimeket?A guruk szerint a következőkre kell ügyelni:
  • igen sok theme nem kompatibilis a 2.3-as verzióval
  • több plugin szintén meghal ezzel a verzióval

    Különösen azokkal van/lesz baj, amelyek a régi category-rendszerre alapozva kérnek le adatokat az adatbázisból. A régi kategória-rendszer eltűnt, az egész adatbázis struktúra megváltozott - ez avval függ össze, hogy most a WP képes tag-eket (cimkéket) applikálni a posztokhoz, nem kell ehhez plugin. Ennélfogva a régi post category meg a link category és az új tag szisztéma egyetlen nagy közös kalapban van: term_taxonomy és term_relationship.    Biztosan rövidesen lesz valamiféle “bug-fix” kiadás.

no, kozben egy tesztszerveren megcsinaltam a frissitest (elotte persze az ossze plugint felfrissitettem aktualisra)

nos, szepen ment is minden ahogy le volt irva, viszont meg a lehetoseg sem volt benne, hogy az eddigi cimkeket (pluginnal megoldottakat) atvegye.

igaz, ettol fuggetlenul ment a simple tagging ment szepen.azonkivul a felhasznaloi oldalral nem vettem eszre semmi mast, ment minden mint eddig, nem lett se gyorsabb se lasabb.szoval amig nem lesz valami egyseru megoldas a cimkek atvetelere, maradok a mostaninal (jo, persze, nekiallhatnek es atkonvertalhatnam az adatbazisba, de minek foglalkozzak vele, annyira nem fontos az atallas…)

Há’ nem tom a tiéd mit mond… de az enyimben

Manage - Import… és akkor ott vannak az oasmik, hogySimple Tagging Import Simple Tagging tags into the new native tagging structure.Ultimate Tag Warrior Import Ultimate Tag Warrior tags into the new native tagging structure.

Meg aki nem használt tageket, azoknak a kategóriákból is csinál. Működik teljesen.

hmm, akkor ezt meglesem…

hol lehet a nativ cimkeket kezelni?

Mire gondolsz? - Hogy a WP képes-e “adminisztrálni” a saját cimkéit? Egyelőre nem tudja. Bár mintha láttam már egy sebtében készitett plugint… (ha noszogatsz, tán nem felejtem el utánajárni)

igen ilyesmire gondoltam.

nos, nezegettem kicsit ezt a 2.3-at behatobban, és hát a cimke kezelesetol nem vagyok oda…

nem ajanl fel maga cimkeket, ha elkezdem irni akkor nem rakja be listaba amik igy kezdodnek (a simple taging igy csinalja, ha elkezdem irni a cimket, és beirom, hogy pl. ta, akkor az összes ta-val kezdodo cimket belistazza)

No nekem lenne egy kérdésem. Hogyan kell egyáltalán frissiteni a wordpresst? Nekem jelenleg 2.1.3 van. De szeretném frissiteni.

http://codex.wordpress.org/Upgrading_WordPress