Fotós weblaphoz galéria és javasolt puginok

Sziasztok. Egy saját fotós honlapot csinálok és WP alapra fizetős Enigma skin került.

Kicsit lassan ismertem ki magam a dolgok között mivel ez az első CMS honlapom (eddig programmer notepadon írtam php meg perl honlapokat, de tele lett a hócipőm, hogy mindent leprogramozzak és baromi lassan haladjak) szóval fogalmam sincs milyen pluginokat érdemes felpakolni.Jó lenne valami néző/látogató statisztika. De a guglianalitikát tuti nem pakolom fel.

Kellene egy jó fotógaléria. Ez nem egyszerű mert a legtöbb galéria több sebből is vérzik. Mindet nem nagyon tudom kipróbálni mert nem szeretném, ha teleszemetelné az adatbázisom.

Aztán láttam jetpack meg seo pluginokat, de nem tudom van-e értelműk, szóval örülnék némi tapasztalat megosztásnak.

Legjobb tapasztalat a kisérletezgetés. Természetesen, nem az éles oldalon, mert akkor tényleg előbb-utóbb tele lesz szeméttel.Azt, hogy mit szeretnél, csak te találhatod ki, mert az ízlések, és a pofonok különbözőek (elég, ha arra gondolsz, mennyire más adni és kapni egy pofont… ) :slight_smile:Szerintem, az egyik legjobb ingyenes fotós bővítmény a wppa plus. Persze, évekig a legjobb a NextGen Gallery volt, aztán felvásárolták, és szétbarmolták…A Rocket-féle Enigmát mondod? Az egy régi darab (nagyjából 2,5 éves), és saját beépített fotógalériát, a RokGallery-t használja.használ.A tárhelyszolgáltatód nem szolgáltat látogatottsági statisztikával?Magam részéről az a véleményem, hogy a wp gyárilag jól meg van csinálva seo-hoz, hacsak valaki nem kifinomult seo-fürkész, akkor egy all-in-one-seo bővítmény is bőven sok.A Jetpack, egy jó kis csomag, jó néhány funkcióját bátran merném ajánlani (pl. a megosztásokat, a feliratkozásokat, a hozzászólás-követéseket), de pl. a körhinta gallériájától nem feltétlenül kell sokat várni. :slight_smile:

Köszönöm. Ez teljesen korrekt áttekintés volt. Kb ilyen infót vártam.

Egy teszt oldalon kísérletezgetek és jópár csomagot kipróbáltam, de egyszerűen a tömeg összenyom… :slight_smile: Túl sok.

Szóval nagyon fontos a gyakorlaottabb versenyzők ajánlása. :slight_smile:

SEO szempontok fontosak, de ha alapvetően rendben van, akkor nem vacakolok vele.

A tárhely szolgáltatóm én vagyok (saját szerver és nem virtuális) és de, van statisztika. Csak gondoltam, hátha van valami kellemesen használható a wp alá.

A jetpacket felteszem a teszt oldalra és átnyálazom. Kössz.

Az enigma ez: https://wordpress.org/themes/enigma

Tetszetős és nincs túlbonyolítva. :slight_smile:

De még az se biztos, hogy nem szerzem be a csapat másik skinjét is ami Guardian névre hallgat.

http://weblizar.com/themes/

Persze gondok vannak, de itt-ott belepiszkálva sok dolog javítható! :slight_smile:

A galériák közt kipróbáltam a wppa-t is. És sokáig befutó volt. Talán újra az lesz, ha kicsit kitapasztalom.

De a legjobb eddig egy nagyon egyszerű és primitív friss versenyző lett.

https://wordpress.org/plugins/simple-photo-albums/

A képeket a legjobb formában mutatja be sallangók nélkül, ha a swipebox beállítást használjuk.Szóval kössz az infókat… :slight_smile:

Komolyan segített.

Hoppá.

Jetpack.

Feltettem. erre kéri lépjek be a wordpress.com oldalra.

Na jó, legyen, gondoltam…

Belépnék. Regisztrálok.

Megcsináltam a reget, de nem jön a visszaigazolás.

Próbálok a jelszóval belépni de nem tudok.

Nézem, vajon kiszűröm-e az esetleges levelet a szervertől (elég komoly spamszűrésem van, sok esetben komplett ip tartományokat vágtam a szemétbe). De ez a szerver nincs fekete listán.

Most vagy rohadtul lassú, vagy valamiért mégse kapom meg a levelet! :frowning:Van esetleg a pl. a megosztások, a feliratkozások, a hozzászólás-követések témában más jó csomag? Ja még láttam valami statisztikája is van. :slight_smile:

Csomagról nem igazán tudok, legalábbis Jetpack-szintű csomagról nem. Összevadászni lehet külön-külön, nem ördöngösség.A WordPress.com meglehetősen gyorsan reagál. Olyan előfordul, hogy az ember egy betűt lehagy, vagy kettőt felcserél, és akkor tényleg várhatja a választ… :slight_smile: