Fórum hozzászólás 24h elteltével

Egyes fórumokon sikeresen alkalmazzák az új tagok körében, hogy az illető csak 24 óra elteltével a regisztráció után teheti meg az első hozzászólását. Ezzel elkerülhetővé válna az a jelenség amit mások szavával élve beregel és beböfög effektusnak hívnak. Ezzel azért is lehetne hatékonyabbá tenni a fórumot, mert ha nem tud hozzászólni, akkor kénytelen lesz a várakozási idő alatt valami keresgélést végrehajtani, és lehet hogy ezalatt megtalálja rá az adott válasz is, és így nem lesz rajta az a pszihológiai kényszer hogy ilyen topicokat nyitogasson hogy “mivan má vazz nem működik” vagy olyan általános kérdést tegyen fel, amire egy fél perc keresés után meg lehetne találni a választ.Továbbá lehetne pontozni az usereket. Ha valaki egy kérdésre jól megadja a választ, arra a többiek nyomhatnak egy “igen szerintem ez megoldja a kérdező problémáját” vagy “nem, ez nem oldja meg a problémát” gombot. Így könyyedén szűrhető lenne a többiek számára, hogy ki az aki építőjellegű fórumozást folytat, vagy ki az aki csak nyavajogni jár ide.

Butaságnak tartom a várakozási időt. Mi van akkor ha valaki tényleg kérdezni akar, normálisat akar kérdezni és a problémájára a választ itt találja meg. A hírnévpont meg olyan dolog, ami szerintem szintén felesleges. Van olyan fórum ahol használják ezt. De vannak olyan emberkék akik rengeteg hírnévvel rendelkeznek mégis valamikor olyan dolgokat nyögnek be, hogy a hajam égnek áll. Többek közt ezért nem nagyon járok arra a fórumra amiről beszélek. Meg előjönnek olyan gondok ilyenkor, hogy ott van a juzer neve mellett hogy 65486 hirnév vagy nevezzük ahogy akarjuk és elkezdik írni a felhasználók, hogy na majd a Gipsz Jakab tudja, vagy majd jön és akkor Józsika megmondja. :smiley:

Mindennek vannak hátrányai is, de valami lépést lehetne foganatosítani az olyanok ellen akik regisztrálnak és már nyomják is be az unalmas olyan jellegű problémájukat, amit itt már vagy 1000-szer megválaszoltak.Ismerek olyan fórumot is ahol maga a topic nyitó ablak a kérdés begépelése közben ad ki régebbi topic találatokat. Tehhát ha valaki tömeg kérdést tesz fel akkor odamutatja neki, hogy “nézd erről és erről itt volt szó”. Ennek nem százszázalékos a hatásfoka.

Nem gondolom én sem, hogy olyan Fórumnak kell lennünk, mint mások. Olyanokból sok van.Egy Fórum - ugyan elsősorban a Fórum jellegének megfelelő szakmai tér - KÖZÖSSÉGI TÉR is. Nem utolsósorban önkéntes, saját magunk által választott tér.

Olyan hely, ahol a közös érdeklődés mindenféle típusú embert összehoz, mindenféle hozott, szerzett, felvett, látott, stb. viselkedési formával.Igen, néha leesik nálunk is a lánc - hisz’ emberek is vagyunk. Ugyanakkor ne feledjük: “Ha rámosolyogsz a Világra, akkor az visszamosolyog Rád.”Türelem, meggyőzés, és semmi erőszak. Én nem lennék olyan Fórumnak tartós résztvevője, amely az őt felkereső felhasználókat üti-vágja, egyenszabályokba kényszeríti. (Voltam ilyen Fórumon - egy darabig.)

Igyekszünk a Felhasználókat az általános elfogadott, és elviselhető szabályok közé terelgetni, igyekszünk elérni, hogy ne csak kérdezzenek, hanem tanuljanak, nézzenek utánna dolgoknak, majd jöjjenek vissza és tanítsák meg azt másokkal, amit tanultak.Tudjátok jól, hogy én nem a HTML, a CSS, meg a PHP Grétsy Lászlója vagyok, nem azért hívott modinak az oldal gazdája, hanem azért, mert abban hasonlít a gondolatunk, hogy a WordPress Magyarország Fóruma, oldalai legyenek a WordPress szellemiségének Közösségi oldalai. És amíg nekünk belefér, addig annyi a jelszó: “Publikálj, ne harcolj!” :slight_smile:

Szabályzat“2.8 Csak azért ne regisztrálj, hogy utána ne szólj hozzá egy témához sem! A nulla hozzászólással rendelkező felhasználók, a regisztráció időpontjától számított 1 hónapon belül törölve lesznek.”