fórum bővítmények

Tisztelt WordPress-es Kollégák!

Előre bocsátom hogy új tag vagyok itt, a WP-vel sem régóta foglalkozom. Keresgéltem itt a témák között, de nem igazán találtam a problémámra választ.

Röviden: egy weblapot készítek wp segítségével. Ezen szeretnék egy fórumot kialakítani. Viszont: szeretnék egy részt, topic-ot, mindegy hogy nevezzük, ahol a bejelentkezett tagok egymás közt cseveghetnek. Ez idáig ugye nem gond. De szeretnék egy olyan topic-ot vagy bármi hasonlót, ahol a bejelentkezett tagok tehetnek fel kérdéseket, de csak egy meghatározott felhasználói kör adhat rá választ, tehát meg van szabva, hogy ki reagálhat.

Remélem sikerült érthetően leírni a dilemmámat.

Van olyan relative egyszerűen használható bővítmény, amivel ezt meg lehet valósítani?

Előre is köszönöm a válaszokat!

SzP

simplepress.

és amíg le nem töltöd, fel nem telepíted, és át nem nézed tüzetesen az admin felületét a wp-nek és a fórumnak is kiemelt figyelmet szentelve a jogosultságoknak, addig meg ne kérdezd, hogy hogyan kell/lehet megcsinálni! :wink:

Üdvözlet a fedélzeten!

Itt is, mint minden más fórumon, erősen ajánljuk a először a keresők használatát, majd a végleges megakadás előtti pillanatokban a kérdezést. :slight_smile:

http://codex.wordpress.org/Roles_and_Capabilities

Nekem is kellene egy egyszerű fórum plugin.

Van viszont egy kis gondom a simplepress-el. Nincs ott a WP pluginek között, a www.simple-press.com nem működik, ahol fórumokon hivatkoznak rá, az általában 1 évnél régebbi hozzászólás. Leálltak a karbantartással?

Van nehány fórum bővítmény - a Goggle-val rájuk lehet keresni. Igazán azt nem vágom, hogy miért is kell, amikor a wp hozzászólások kezelése annyira kiváló, hogy szinte bármilyen fórumot élből lenyom. Hacsak, nem az a cél, hogy Fórumk-ot akar valaki üzemeltetni. Akkor pedig nem a wp-t, hanem a speciál fórum-motorokat kell csesztetni. Szerintem… :slight_smile:

Már utánanéztem több ilyen plugin-nek, de még nem találtam olyant, ami használhatóságban és egyszerűségben megfelelt volna.

(Emiatt egy másik témában pont erre kérek tapasztalatokat rutinos rókáktól. Ott már írtam, hogy próbálkoztam már: bbPress, SimplePress, OnePress, BuddyPress irányban, mihelyt időm lesz, következik a: Mingle, phpbb)

Inkább azért keresek plugint, mert:

1. Nem szeretnék a Dashboard közelébe engedni felhasználót. Külalakilag nem illene az oldalhoz.

2. Egy meglevő fórum plugin talán egyszerűbben és célzottabban kezel pár funkciót. pl. új téma nyitása

Ettől függetlenül próbálkozom, de ötleteket megköszönök, főleg, ha tapasztalat is van a plugin-nel.

'Farkas wrote on '2011-09-01:

Van nehány fórum bővítmény - a Goggle-val rájuk lehet keresni. Igazán azt nem vágom, hogy miért is kell, amikor a wp hozzászólások kezelése annyira kiváló, hogy szinte bármilyen fórumot élből lenyom. Hacsak, nem az a cél, hogy Fórumk-ot akar valaki üzemeltetni. Akkor pedig nem a wp-t, hanem a speciál fórum-motorokat kell csesztetni. Szerintem... :)

Szia Győző!

Csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy a WP hozzászólási része mindaddig kiváló amíg egy-egy bejegyzéshez nem érkezik több száz hozzászólás. Én kb. egy évig ezen keresztül "fórumoztam" csináltam néhány bejegyzést amolyan topikként és oda írták a válaszaikat az emberek. Tökéletesen működik (és szerintem átláthatóbb is) mindaddig amíg el nem érsz egy bejegyzésen belül pár száz hozzászólásig. Utána képes meghülyülni és a legutolsó hozzászólást beteszi egy mondjuk két héttel ezelőtti hozzászólás után stb............

Sajnos pont ezek miatt kellett nekem is igazi fórumra váltanom.

De addig amíg csak pár tucat hsz jön egy bejegyzéshez, én is bátran ajánlom a WP saját hozzászólási rendszerét mert véleményem szerint a 'Nested' funkciónak köszönhetően sokkal jobban átlátható, hogy ki mire reagált.

Teljesen egyetértek veled - egy kivétellel: valami más gond lehet, mert nálam olyan témák vannak a Könyvelőzóna.hu oldalon, ahól 2-600 hozzászólás is van egy-egy témához, és nincs olyan gondom, hogy keverné. (Talán sablonhiba lehet?)

Szia!

Lehetséges, bár annak idején több sablonnál is felfedeztem ezt a hibát (fizetőssel és ingyenessel egyaránt) Igazából ezt a pár száz hozzászólást találomra írtam, mert volt olyan bejegyzésem aminél 200 után meghülyült és volt olyan ami 1300 után.

Igazából sajnálom, mert bár a Simple Press fórumon nagyon jól működik és a tagok jobban is szeretik (ők valahogy a WP hozzászólásos rendszeren nem tudtak kiigazodni, bonyolultnak találták a visszaolvasásos rendszert - nem tudom miért) - én nekem nagyon tetszik a WP rendszere.

Sziasztok!

Én a Mingle fórumomat szeretném elköltöztetni másik WordPress honlap alá, ami másik tárhelyen is található. Azt szeretném, hogy az új honlapon legyen ugyanaz a fórum, ami most a régin van, ugyanazokkal a hozzászólásokkal és ugyanúgy az új helyen be tudjanak lépni a korábban már regisztrált felhasználók. Lehetséges ez? És ha igen, hogyan?

Köszönettel,

B.

Én a következőképpen csináltam (simple press fórummal)

• Lementettem a Fórumhoz tartozó összes SQL táblát.

• Feltelepítettem az új oldalra a fórumot, majd az új fórum sql tábláit lecseréltem a régire.

Amennyiben a régi oldalad sql tábláinak az előtagja (pl wp_) MÁS mint az új oldalad sql tábláinak előtagjai (pl az új oldalad tábláinak előtagjai wp1_)

AKKOR a régi oldaladról lementett fórumhoz tartozó tábláit egyenként meg kell nyitnod egy szerkesztővel (Notepad++) és a wp_ előtagokat le kell cserélned wp1_ - re és úgy beimportálni.