Sziasztok,
előljáróban annyit, hogy nem vagyok szakember, csak üzemeltető, ezért nézzétek el, ha zöldséget kérdezek…
Terméket értékesítünk, és a wp blogon kívül van egy facebook oldalunk is durván 1500 követővel, akik a blog forgalmának 60%-át adják. Természetesen a facebook oldalon nem csak a blog bejegyzéseit tesszük fel, hanem vannak egyéb “nem üzleti jellegű”, szórakoztató linkek (külső linkek, videók). A kérdés az lenne, hogy ezt a forgalmat nem lehet-e valahogy “átvezetni” a domainünkön, hogy ezzel a keresők listájában jobb helyezést érjünk el. Ezzel ugyanis simán meg lehetne háromszorozni a forgalmunkat.
Először a Pretty Link pluginre gondoltam, mert ez képes külső url-eket kezelni, és tök jól működik, mert a létrehozott linkek a facebook-on gyakorlatilag ugyanúgy néznek ki, mint ha az eredeti külső linket adtam volna meg. (Még a youtube klippek is elindíthatók). Ezzel azonban az a bajom, hogy a google analytics-ben nem jelenik meg, tehát a kereső nem tekinti a domain forgalmának, így valszeg semmi hatása sincs az oldal helyezésére.
Van valami módszer arra, hogy a külső linkeket tartalmazó facebook forgalmat is a blog kereső helyezésének javítására használjuk?
Válaszotokat előre is köszönöm! 
Ezt nem teljesen értem. Adott egy link amit kiteszel a facebook fan page-re az pedig dob valahová. Tegyük fel youtube. Azt akarod átirányítani hozzád az oldalra? Nem világos. Attól még, hogy irányítasz X felhasználót facebookról hozzád, nem lesz jobb helyezésed a keresőben.
Azt hiszem Efrud, hogy jol ertelmezted mit szeretne, de sajna egy kicsit tevedesben van. Az oldal ilyen jelleggu forgalmanak vajmi keves hatasa van a SERPben elfoglalt szerepere. Nem tudom ki mondta ezt neked, hogy ezzel elobbre fog jutni, vagy hol olvastad, de ez egy badarsag. Neked inkabb egy jol levezenyelt linkepites kell es lenyegesen elorebb leszel, mint ezzel a trukkozessel.
De különben azt tesztelni fogom, hogy X darab oldalnak, ha van facebook oldala és X darab lájkoloja az a lájkok növekedésével van e valamilyen hatással a helyezésre. SZVSZ az amúgy lehetséges hogy van. De akkor inkább már a g+ van nagyobb hatással, de az meg itthon szerintem elé halott ügy.
Köszi a válaszokat. 
Ezek a külső tartalmak lehetnek képek, amit a facebook kommentbe berak az ember vagy külső (nem saját) weboldal linkek, amit a facebook közönségnek be akarok mutatni. Ma ezzel másoknak generálok forgalmat… És meg kell mondjam, nem keveset…
Mint mondtam, nem vagyok szakértő. Azt gondoltam, hogy ha a lapomra a több bejövő hivatkozás (lásd a facebookra kihelyezett linkek, amik a blogra mutatnak) és a az én lapom elhelyezett átirányítások (a pretty link plugin 307 vagy 301 átirányításai) segítségével extra forgalmat tudok generálni. Forgalom meg előnyt jelent a kereső rangsorolásában, nem?
Gyors és egyszerű módja lett volna ennek az “ingyenes” forgalomnak az átvezetése a blogon. De ha ez nem jelent előnyt a kereső rangsorában, akkor ennek tényleg nincs értelme…
Efrud: mar teszteltuk: nem igazan eri meg vele vacakolni, gazdasagosabb mod a linkepites. 1 normalis viszintlink 25-50 G+/FB t er.
Ulex: magaban a forgalom akkor er valamit ha ott marad az oldaladon, akkor van pozitiv szerepe egy picit. Viszont sajna ha nagy a visszafordulasi arany akkor sokkal gyorsabban jon a bunti mint a jutalom az elobbiert. Ilyen megoldas volt regen a PTC oldalon valo reklamozas, jottek is a latogatok es mar mentek is tovabb. namost ezek ez egekbe nyomjak a visszafordulasi aranyszamot es bukik az oldalad.