footer.php lekódolva

Hali!

Lenne egy olyan problémám, hogy a footer.php tartalmát módosítanám, csak le van kódolva.

Próbáltam már dekódolni, meg az eddigi ötletek alapján megcsinálni, de nem jött össze.

Volt pár tanács itt, de bármelyiket próbáltam, a sablon szétcsúszott…A segítséget előre is köszönöm.poirot

Mi az, hogy le van kódolva? meg tudnád osztani velünk a file tartalmát?

szerintem azt jelenti, hogy nem teljesen ingyenes a letöltött theme, hanem az alján reklámot kell megjeleníteni a használatért cserébe.

ilyenkor viszont a footer.php-ban “titkosítva” van a kód, tehát nem lehet szerkeszteni…a teendő az, hogy használat közben meg kell nézni a div-ek hogy és hol helyezkednek el, aztán azt visszamásolva kell újra megszerekszteni. sok sikert! :wink:

Hát próbálgattam azóta is még több javaslattal, de nem nagyon ment, a file tartalma itt van (hátha valaki dekódolni tudja nekem):

footer.phpKöszönöm a segítségeket!poirot

Az nem segít.

A megoldás az, és csak az, amit mano írt… Vélhetően kihagysz egy divet, amikor újra alkotod a footer fájlt.

Sikerült megcsinálnom! :slight_smile:Köszi a segítségeket!poirotedit: kiderült, hogy az egész jobb oldali menüsáv bele volt kódolva irritated.gif

de kimásoltam forrásból és így jó lett!

Amúgy ha kerestél volna, akkor találkoztál volna itt a fórumon olyan szkripttel, ami visszafejtette volna a kódolt kódot.

Meg olyan írással is, ami az mondja, hogy ez a fajta megoldás ellenkezik a szoftver terjesztési licenszével; egy szabadnak mondott szoftverben ne legyen semmiféle rejtett/kódolt reklám, vagy egyéb ismeretlen tartalom.

Ilyenkor ezt a sablont nem kell használni, vagy Mano által jelzett módon kipöckölni, s közben hangos, illetlen szavakkal illetni a készítőjét.És Charlie is jól mondja; erről már volt szó a fórumban, csak a fórum keresőt kell bátran használni.

Amint már mondtam:

“az eddigi ötletek alapján megcsinálni”, “Hát próbálgattam azóta is még több javaslattal”

A ti ötletetek alapján próbáltam megcsinálni, igenis használtam a keresőt :wink:

http://forum.word-press.hu/topic/656/kodolt-footer-base64-lehetetlen-modositani/


Farkas Győző wrote:

Meg olyan írással is, ami az mondja, hogy ez a fajta megoldás ellenkezik a szoftver terjesztési licenszével; egy szabadnak mondott szoftverben ne legyen semmiféle rejtett/kódolt reklám, vagy egyéb ismeretlen tartalom.


Ilyenkor ezt a sablont nem kell használni, vagy Mano által jelzett módon kipöckölni, s közben hangos, illetlen szavakkal illetni a készítőjét.

És Charlie is jól mondja; erről már volt szó a fórumban, csak a fórum keresőt kell bátran használni.
Nem biztos ,hogy a téma licence olyan, lehet ,hogy ingyenesen használható, de nem szabad témát töltött le, ott meg belefér a kódolt footer, sőt, akkor meg nem szedheti ki.

Természetesen, Charlienak igaza van a kiegészítésben, vagyis alaposan el kell olvasni, hogy mit és hogyan szeretnénk használni.Annyi hozzáfűznivalóm azonban mégis van, hogy vannak olyan - tisztességes - sablongyártók, akik azt mondják, hogy “Kérjük a láblécben található információkat érintetlenül hagyni,mert csak így ingyenes a használat.” És nem kódolják be az információkat!A kódolással - az előzőeket túl annyi még az aggályom:a.) eleve “bűnözőnek” tételez fel, aki elől mégis rejtegetni kell a tartalmatb.) azt nem nagyon közli, hogy mit kódolt be (lehet ártó tartalom, lehet olyan link, amitől jól kitilt a Googlec.) Sokszor gátolja az alapszoftver (WP) működését (pl. eltünteti az oldalsávot, egyes funkciókat elérhetetlenné teszd.) ellenkezik a szabad forráskódú szoftverek terjesztésének alapgondolatával (tegye fizetőssé, hirdesse úgy, de ne dugdosson el minden hülyeséget, vagy ne kényszerítsen olyan dolgokat rám, amiről nem tudom, hogy micsoda, hogy akarom-e így használni).Charlie utolsó mondat utolsó bekezdéséhez kiegészítés: a nem kódolt láblécből sem illik kivenni a szerzőre utaló linket. Ingyen dolgozott a Közösségnek, ennyi tisztelet és “fizetség” meg jár neki! (Az alaplicensz is ezt mondja, de becsületből se takarítsuk ki!)

Természetesen egyetértek veletek, én is disznóságnak tartom a lekódolást.

Sőt, nem elég, hogy a footer-t lekódolja, de belekódolta a jobb oldali sávot is.

Egyébként ahonnan letöltöttem, semmi ilyesmi nem volt hozzáfűzve.