Fontos kérdések

Sziasztok!

Van egy rajongói oldalam a gportalon, amit úgy döntöttem, hogy elköltöztetek. Vettem hozzá domaint innen a wordpress-től, egy ingyenes tárhelyen az okhost.eu -n regisztráltam , telepítettem a wordpresst!

Elősször is azt szeretném kérdezni, hogy milyen plugint töltsek le egy hírek cikkek modulhoz, hogyan lehet hasonlóan a főoldalhoz, ahol a blogbejegyzések vannak, megoldani? Mivel van több menüpontom is, ahol szeretnék híreket felrakni, egyiknél pl. külföldi bulvár híreket, a másiknál hazai bulvár híreket stb…

Másik kérdésem: tv műsorok időpontját és az adó nevét szeretném közölni a többiekkel, de ha már nem aktuális, akkor leszedém persze vagy elavulna, erre milyen megoldást tudtok ajánlani … arra gondoltam az egyik oldal sávba lenne naptár szerűség, de kérlek , ha tudtok valami plugint vagy ilyesmit szóljatok! :smiley:

Harmadik kérdésem: a főoldalon, amikor egy hírt közzéteszek, hogyan lehet megoldani, hogy automatikusan a cikk láblécénél ott legyen a twitter, facebook, iwiw megosztás, de inkább a bővebben mögött? ( a megosztó kódok megvannak persze, csak nemtudom hogyan betenni) Ja és hogyan lehetne átírni az angol feliratot, arra, hogy bővebben!

Negyedik kérdésem: letöltéskezelő plugint ismertek? valami egyszerű, de egyben nagyszerű modul kéne, amiben ha rámennek a menüpontra, megjelennek a letöltések amiket én töltöttem fel, és azt le tudják tölteni? Vagy jobb szerintetek, ha mediafire-ra vagy ilyen helyekre felpakolom és belinkelem?

Ötödik kérdésem: IDE KATTINTVA láthatjátok, hogy egy diszkográfia menüpont jön be, aztán egy képes elrendezés a nagylemezeknél és a többinél… ezt hogyan lehetne a legegyszerűbben és a legjobban egyben megoldani a wordpressben?

Egyenlőre szerintem elég ennyi, remélem nem vagyok senkinek sem a terhére, de úgy gondolom hasznos tanácsok lennének ezek több emeber számára, hiszen nem egy rajongói oldal van itt a wordpressen! NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!

Tehát csináljuk meg helyetted az oldaladat. :smiley:

Viccet félretéve: a WP kódexben szinte minden kérdésedre megtalálod a választ.

http://codex.wordpress.org/Main_Page

A hírek funkciót felesleges túlbonyolítanod, egyszerűen létrehozol külön kategóriát a blogbejegyzéseknek, külföldi és hazai híreknek stb., azán a kategórialistát használhatod mintegy menüként.

Az eseménynaptárhoz én a WPListCal plugint használom, a legújabb verzión is tökéletesen működik:

http://www.jonathankern.com/code/wplistcal/

Automatikusan leveszi a már nem aktuális dolgokat, admin-felületen adhatsz hozzá, szerkeszthetsz eseményeket, kezdő- és végponttal, helyszínnel, opcionális leírással stb. Teljesen formázható css-ből.

Ha a magyar WP-csomagot használod, akkor alapból az angol felirat helyett magyarul szerepel, hogy Tovább. A megosztáshoz használd pl a Sociable plugintí. http://blogplay.com/plugin/ Ez automatikusan oda teszi az ikonokat, ahová mondod neki. Egyébként megosztós pluginból van vagy egycsillió, pl. itt:

http://pelfusion.com/tools/top-35-plugins-of-wordpress-to-share-your-blog-post/

Google a barátod, Wordpress download manager plugin az aranyat érő kifejezés, mielőtt kérdezel (ugyanez áll a több “ismertek ilyen meg ilyen plugint?” típusú kérdésre is). De segítek:

http://wordpress.org/extend/plugins/download-monitor/

A diszkográfiás dolgot minden további nélkül meg tudod oldani page-child pade relációban, ha olyan a sablonod, még lenyíló menüd is lesz hozzá. A mozaikos elrendezést pedig egy egyéni oldalsablonnal szövődő barátságod fogja megoldani:

http://codex.wordpress.org/Pages#Creating_Your_Own_Page_Templates

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

húh Nagyon szépen köszönöm a válaszod, bár most nem vagyok az országban, és nem tudom miért, de nem engedi h. plugint telepítsek…

várom a további ötleteket, ja és ha tudtok egy jó sablont egy ilyen rajongói oldalhoz akkor lécci írjátok meg! KÖSZI SZÉPEN! ( Én is még kezdő vagyok és a html-hez csak egy kicsit értek )

a híreket azért akartam külön szedni, mert a friss híreknél nem szerettem volna bekeverni a bulvár híreket ( hazugságokat)

Akkor a főoldalról kiírtod az összes bulvárkategória bejegyzéseit exclude-dal. És akkor azok csak a kategória linkjére kattintva jelennek majd meg.

Favicont hogy lehet tenni? Hol lehet csinálni egyáltalán favicont?

ebben tényleg az a vicces, hogy már a google első találata is egy online szerkesztőre mutat, ahol olyat csinálsz, amilyet akarsz! :wink:

Balint: dicsérendő a lelkesedésed, hogy szeretnéd az oldaladat Wordpress-ben megcsinálni, és az is, hogy az elrendezéséről, struktúrájáról már az elején konkrét elképzeléseid vannak. Most már csak az maradt hátra, hogy a wordress.org-on böngéssz nyugodtan a sablonok között, - nem sok van, mindösszesen jelenleg 1220, most néztem - és kiválasszad az, ami neked tetszik, az előzetes elképzeléseidnek megfelel.

http://wordpress.org/extend/themes/

Azért ajánlottam ezt a helyet, mert az itteni témák általában működőképesek. És le vannak tesztelve. De ha a Google-t is megtanulod használni, akkor 100x több témát is találhatsz, ha beirod a keresőbe, hogy free+wordpress+themes. Ezek is jó témák, de itt azért már érheti az embert meglepetés bizonyos base64 kódolású részeknél. … meg még néhány más helyen is …

Azért ajánlottam a Google használatának megtanulását, mert ha tényleg komolyan WP-ben szeretnél oldalt csinálni, akkor előbb-utóbb szükséged lesz rá. Mert itt nem mindig van olyan ember fenn, aki meg tudja majd válaszolni a felmerülő kérdéseidet, olyan is lehet, hogy néha napokat kell várni egy válaszra. És ha az ember rászánja magát, hogy megnyissa a Google-t, és keressen, akkor könnyen lehet, hogy 5 perc alatt megtalálja maga is a megoldást.

Quote:

várom a további ötleteket, ja és ha tudtok egy jó sablont egy ilyen rajongói oldalhoz akkor lécci írjátok meg! KÖSZI SZÉPEN! ( Én is még kezdő vagyok és a html-hez csak egy kicsit értek )

Ez mind nagyon szép és jó. Itt általában szivesen segit, aki tud. De azt ne reméld, hogy bárki is képes lesz helyetted kitalálni, hogy neked mi lenne a legmegfelelőbb sablon egy rajongói oldalhoz.

Magyarán ülj neki, és nézegessed a listát. Kizárt, hogy ne találnál egy csomót saját magad is.

Itt senkitől nem szeretné a közösség elvenni azt az örömet, amikor saját maga megtalál egy témát, ami tetszik neki.

A favicon gyártásról csak annyit, hogy a legtöbb egyszerű képszerkesztő progi is tud favicont csinálni .... Manó ötletéről már nem is szólva ...

PS: engem a guta ütne meg, ha valaki meg akarná nekem mondani, hogy melyik sablont használjam. Táncsak van már annyi képzelőerőm meg nyakasságom, hogy ezt el tudjam dönteni. :D ;)

+1

Ámen.

Tudom a google-t kezelni :D! Találtam is jó sablnokat sőt magyar sablnokat is, meg tudom hogy van favicon szerkesztő, ezek szerint rosszul fogalmaztam, én csak tippeket kértem, ami nektek bevált, viszont a kódoláshoz már tényleg nem értek! szóval favicont hogy lehet tenni az oldalra? :smiley:

Én feltöltöttem egy favicon.ico-t a WP könyvtárjába, nem irtam sehova semmit se és látszik … mind a két WP cumómban igy csináltam … és örültem, hogy látszik :slight_smile:

Head-be

Code:

vagy ha pl. png-ben van, akkor

Code:

[off]megnéztem mindkét head-emben … egyikben se nincs ilyen … úgyhogy most azon töröm a fejem, hogy miért látszik egyáltalán az a nyomorult faviconom :smiley: [/off]

Elméletileg az újabb böngészők automatikusan társítják a “favicon.ico” nevű és kiterjesztésű ikont a weblaphoz (de csak ha pontosan ez a neve). A fentebb írt kód azért kell, hogy

1. a régebbi böngészőverziók is lássák és

2. ne csak .ico fájlokat lehessen beállítani favikonként. :wink:

köcce :smiley:

“Cégünk mindig az ön rendelkezésére áll, asszonyom.” :smiley:

'psztrnk' wrote on '2010-08-06:

Head-be

Code:

vagy ha pl. png-ben van, akkor

Code:

Erre kaptál egy ilyet: +1!

Köszi szépen psztrnk, mindig átkellett írnom .ico -ra azt a nyomorult hivatkozást! Most már ezentúl nem kell, hiszen csak ezt kell odabökni elé: type="image/png"

Pusszancs :D

De amúgy szerkesztened sem kell semmit balint a faviconnál, mert keresel egy képet amiről azt gondolod hogy jól fog mutatni kicsiben, átméretezed a képet 16x16-ra, és ennyi.

Azért írtam le ezt, mert régebben ezt nem lehetett megoldani, ezért van annyi favicon készítő oldal mint a rohadás. Még saját magad is rajzolhatsz, ilyen Máriós fílingben :D

Mikor átméretezted, átírod a nevét favicon.ico -ra Total Commanderben! Vagy .png-re és már a fentebb említett megoldást választod, hogy megjelenítse :D

Köszhönöm szhépen! :smiley: Amúgy szerintetek érdemes vegye tárhelyt? Mit szóltok a www.okhost.eu -hoz ? Nekem most ez van, azon gondolkodom miben lesz jobb, ha fizetek évi 10.000 et a wordpressnek?! ( A legnagyobb butaság ebben, hogy külön megvettem a domain nevem is és most meg kéne tárhely?! ?! ?! :smiley:

a böngésző nem kéri le a favicont ha nem küldik :slight_smile: server config kérdése :slight_smile: ha valami felsőbb szintű szabály küldi akkor megkapod :slight_smile:

Balint: ingyenes tárhely mindig “lakva válik el” … De a tárhelyproblémákra van egy külön fórumrész, ezt inkább ott vitassuk meg :slight_smile:

http://forum.word-press.hu/forum/19-hoszting-es-domain-kerdesek/

Sziasztok!

Létezik olyan wp sablon, amely két oldalsávval működik? Tudna valaki ilyet ajánlani nekem? Gondolom az oldalsáv létrehozása nem lehet túl egyszerű művelet, ezért jönne jól sablonban.