Tud valaki abban segíteni, hogy a főkategóriákat hol tudom design-ban (szín, betűtípus) megváltoztatni, úgy hogy az alkategóriáktól eltérjen?
www.kolyokbirodalom.hu a weboldal címem - jobb oldalt egymás alatt futnak, ebben kérném a segítségeteket. Style css-en belül mennyik, hogy hogyan:):)?? :lol:
Előre is bocsi a szakiktól, akiknek ez annyira egyszerű válasz, én meg itt bénázom:) :)
minden kategóriának vagy egy id-száma, mondjuk legyen a gondolatoknak a 12 (ez egy példa), akkor a category-12.php, ha szerepel a theme könyvtárában, akkor az id 12 kategóriát nem a category.php lefuttatásával jeleníti meg, hanem a fenti category-12.php-vel. ebben te bmilyen megjelenítést kialakíthatsz, egy kis html tudás felhasználásával. Ha itt beállítasz egy másik css fájlt, vagy a különböző elemek
tagok meghívásánál átírhatod a css hivatkozásokat vmi másra. Itt a class=, esetleg id= meghívásokat kell keresned.
a fenti példánál maradva:
#contentwrap tartalmazza a sárga hátteret, ha csinálsz egy #contentwrap2 és ott piros hátteret adsz meg és a category-12.php-ban átírod a #contentwrap-ot#contentwrap2-re, akkor rögtön piros háttérrel jelenik meg a gondolatok kategóriád (feltéve, ha tényleg az a 12es id:) )
persze nem tudom, ez mennyire volt érthető, de hátha így könnyebb lesz próbálkozni
Valóban ez a megoldás, már csak egy gondom van: ha a kategóriák betűtípusát, méretét változtatom, az alkategóriák is u.olyan lesznek. Melyikkel tudom csak a fő kategóriákat kiemelni, más színnek, betűvel?? az alkategóriák maradhatnak egységesek, csak szeretnék kiemelni a főkategóriákat.
ha a főkategóriában módosítom a betűt u.úgy olyan lesz az alkategória, ha az alkategóriát módosítom, olyan lesz a főkategória - úgy csináltam ahogy mondtad, s semmi, egységesen változik, ráadásul a színeket is hiába módosítom semmi: ezt látom:
Code:
.sidebar h2 {
margin: 10px 0 0 0;
padding: 7px 0 7px 7px;
background: url(images/sidebar-tab.png) left bottom repeat-x;
font-size: 18px;
font-family: Tempus Sans ITC;
font-weight: bold;
color: #115980;
}
.sidebar ul {
margin: 10px 0px 5px 10px;
padding: 0px;
}
.sidebar ul li {
font-family: Tempus Sans ITC;
font-weight: bold;
color: #3f92d2;
margin: 10px 0px 5px 10px;
}
.sidebar ul ul {
list-style-type: none;
margin: 0px;
}
.sidebar ul li li {
font-family: Verdana;
color: #3f92d2;
padding: 6px 4px 4px 6px;
margin: 0px;
}
.sidebar ul li ul li {
padding: 6px 2px 2px 12px;
margin:0;
background: url(images/bullet.png) left 12px no-repeat;
}
ezek alapján a főkategóriának kéknek kellene lennie, meg az alket.is. www.kolyokbirodalom.hu - itt meg tudod nézni - teljesen tanácstalan vagyok mit bénáztam el :) :) :)