flogg.hu

Sok sikert hozzá! :slight_smile:

Sziasztok!Néhány napja kezdtem el foglalkozni a wp-vel és mondhatom nagyon nagy benyomást tett rám. Eddig leginkább a joomla-val szerkesztettem weboldalakat, de most a sajátomat is átpakoltam wp alá. Úgy érzem egy ilyen profi bloggal közelebb kerülhetek az elképzeléseimmel a neten lógók óriási táborához.

Korábban már joomla alatt elindítottam a flogg.hu weboldalamat, ahol célom elsősorban a nyílt forráskódú programokkal való ismerkedés, tesztelés és a tapasztalataim megosztása másokkal. Remélem sikerül egy kisebb tábort összehoznom és együtt beszélgethetünk nagyon sok jó és ingyenesen elérhető progiról.Üdv,

bazso

…nekem valahogy kettővel több szín van benne mint kéne…

Egész pofás, bár a címkefelhővel gondjaid lesznek. :wink:

Ezt az oldalt láttam már régebben is.

Mérföldkövekkel jobban néz ki, mint a korábbi felépítésben.

Elindítottam a flogg.hu fórumoldalát. Az oldalt a bbPress fórummotor hajtja. A theme fájlban a magyarítás még nem teljes de hamarosan elkészülök vele.

A fórum célja az Open Source - Nyílt Forrású szoftverekkel kapcsolatos vélemények, témák kezelése lenne. Külön fórumokat hoztam létre a különböző tartalomkezelő, e-commerce stb. rendszereknek. Várom a hozzászólásokat, az izgalmas témákat.bazso

Hmmm. Alakulgat. :slight_smile:Érdekes, hogy a Metából kiszedted a Wordpress.org-ot, az Open Source-ban nem említed a Wordpress-t, a láblécből kiszedted a kattintható Wordpress-t, és az oldalt a WP 2.7-beta3 hajtja, és a True-Elegance ingyenes WP sablont használod, és a WP alkotóinak bbPress programja fut a Fórum alatt, ahol van egy Wordpress-es témai is jelölve… :wink:

Az oldalt folyamatosan bővítem. Nincs még minden készen és mondhatnám, hogy “beta” verzióban van. Szeretem az újdonságokat és merem a legújabb dolgokat használni akár élesben is, egyben tesztelve a programot. Előbb-utóbb szeretném a lehető legtöbb ingyenes (Open Source) progit bemutatni. Ehhez szívesen várom szerkesztő társak segítségét is. Ha valakinek van kedve cikkeket írni vagy csak bedolgozni egy-egy érdekes információval szívesen várnom a jelentkezését vagy egyszerűen csak a véleményét a kommentekben vagy a fórumban!

A flogg.hu a mai naptól mint Open Source Magazin folytatja útját az internet adta lehetőségeken belül.

Új theme-t helyeztem üzembe, amely a The Morning After. Szeretnék még néhány módosítást elvégezni rajta, de ami késik nem múlik.Célom minél több hír, információ megjelenítése a nyílt forrással kapcsolatban, open source programok bemutatása már magazinos formában.

Kedves bazso!Nehéz az útkeresés, ebben biztosak vagyunk. Ezt megelőző hozzászólásomhoz képest rengeteg a változás: a Meta eltűnt, de helyette a footerben (láblécben) megjelent a WordPress, és az oldalt már a WordPress 2.7 hajtja, és nem “titkolt rendszer” már a WP. :slight_smile:Sablont is változtattál (és vele koncepciót is). A Fórumod működését egy cikk jelzi mindösszesen, de azért az ciki, hogy a Fórumon lévő “Bővebben” menüpont nem a további lehetőségekről beszél, hanem visszadob (figyelmeztetés nélkül) a Főoldalra.Nekem azért nagyon tetszik a vezércím, amit egyszerűen így fordítottam le magamnak: A Joomla! megpróbálja magát WordPress-nek elkészíteni. Hmm… aranyos, nem? :slight_smile:Azért még az Open Source rendszerek magyarországi lehetőségei közötti válogatás bemutatásában a http://www.cmsaward.hu/ előrébb jár…


bazso wrote:

Előbb-utóbb szeretném a lehető legtöbb ingyenes (Open Source) progit bemutatni.
Na, akkor avval kellene kezdeni, hogy megtanulod, mi a különbség az "ingyenes" és az Open Source között. A kettő között NINCS egyenlőségjel, amint azt te többször is kijelented/implikálod.


Házi olvasmány: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ny%C3%ADlt_forr%C3%A1sk%C3%B3d

Belátom nem olvastam igazán utána mi is az amiről írni szeretnék, melyek azok a programok amelyeket az emberek figyelmébe szeretnék ajánlani. Legelőször csak annyit tudtam és gondoltam róluk, hogy mivel kötöttségek nélkül letölthetőek, használhatóak persze ingyenesek is. Ez nem így van és írtam dolgokat még mielőtt tájékozódtam volna a megfelelő kifejezések jelentéséről és használatáról.Elnézést kérek mindenkitől akinek ez rosszul esett, tanultam a dologból. A jó szándék vezérel és remélem az oldal hasznos lesz, talán általa még többen megismerik a szabad szoftvereket, megtanulják őket minél előbb használni és belátják mennyi mindent tesznek azok az emberek akik ezeket a programokat ilyen módon közzéteszik bárki számára.


bazso wrote:

Elnézést kérek mindenkitől akinek ez rosszul esett...
Barátom, ez nem jólesés vagy rosszulesés kérdése. Hanem ténykérdés :)


Én tisztelem a tényeket. Ennyi.

Jó bloggolást (és figyelj a tényekre)!

'bazso wrote:

A jó szándék vezérel és remélem az oldal hasznos lesz' date=' ...[/quote']

Moshuval egyetértek, ugyanakkor azt is le kell szögezni, hogy aki ilyen bátran, elegánsan azt mondja a nagy nyilvánosság előtt, hogy "Elnézést, tévedtem.", az nemeslelkűségre vall, és bizonyára komolyan is gondolja, amit a továbbiakban leírt.

Köszönöm Bazso a nyíltságot, és biztosan tudom, hogy hamarosan kiválóan fog működni az oldalad, úgy, ahogyan azt Te szeretnéd.

Sok sikert hozzá!

:)

Sziasztok!Egy kis szünet után egy új alapra a wpgpl.com Vina sablonjára dolgoztam át az oldalt. Az elmúlt néhány hónapban más irányú elfoglaltságaim miatt kevesebb időt fordítottam az oldalra, de most újra belevetem magam a szabad szoftverekről szóló információk publikálásába.