Flipbook effect / egyenlő részekre bontás

Sziasztok!Egy olyan kérés futott be hozzám, hogy gyártsak hátteret egy “digitális újság” megjelenítéséhez. Mivel kritérium lenne, h laikusok is egyszerűen feltölthessék tartalommal egy WP-re + egyedi sablonra gondoltam. A fekete leves: a cél az lenne, h egérrel lapozható, újságszerű megjelenítést adjunk az oldalnak.A flipbook effect megvalósítására találtam két ingyenes, jónak tűnő megoldást is:

  [*]Turn.js

  [*]Booklet

  [/list]  A probléma: mind a kettőhöz adott oldalhosszúságnyi darabokra tagolt szöveget kéne adnom bemenetnek.

  Van vmi tippetek, milyen stratégia szerint tudnék a WP-nek olyan lekéréseket adni, h az első oldalt (főoldal=borító) követően sorba hozza mondjuk egy kategória postjait, teljes hosszúságú szöveggel, de "oldalnyi" darabokra tagolva?

  A segítséget előre is köszönöm!

Lehetosegek:


  [*]A. Eleve oldalnyi posztokat csinalsz

  [*]B. Lekered az egesz posztot es feldarabalod (substr,regex,explode , stb, stb)

  [*]C. Definalsz egy [magazinoldal][/magazinoldal] shortcode-ot es a szerkesztore bizod az elvalasztasokat.

  [/list]  Persze azon is mulik a dolog, hogy csak szovegrol beszelunk vagy lehetnek egyeb html elemek, kepek is a tartalomban.

Azt meg megjegyeznem, hogy manapsag ez az egesz lapozgatos dolog elegge elavultnak szamit. A turn.js igy elso ranezesre eleve bitmap alapu. Ha 'digitalis-magazin' jelleget akar az ember, ami viszonylag jol muzsikal minden keszuleken(desktop/mobil/tablet) akkor ez a modszer nem az igazi. En inkabb egyedi sablonokkal operalnek. Mint peldaul ezek a blogok is:http://ilovetypography.com/2012/11/01/new-prints-from-seb-leste/

http://trentwalton.com/2012/03/06/into-the-woods/

Köszi a választ!Az eleve darabolt föltöltést nem kockáztatnám meg, nem profi az anyagot szolgáltató banda (az egész egy iskolaújság lenne, gondolhatod …). A karakteralapú felbontással meg az a gond, h képek, esetleg videók is mennének bele + úgy volna jó, h ne kezdődjön minden post feltétlenül új oldalon. A megoldást azért kérték, h megmaradjon az újság jelleg, annak ellenére, h nincs kinyomtatva. Természetesen egyedi sablon lenne gyártva ehhez, csak nem tudom, milyen logika szerint tudnám kialakítani. A linkelt blogokon nem igazán értem, mit kellene nézni …


'kisskd' wrote:
Köszi a választ....Akkor szerintem en nem ertem, hogy mit akarsz elerni. Gondolom egyenlo magassagu/szoszamu tartalom kell oldalankent, nem? Ha peldaul a shortcode-os verzioval probalkozol akkor egy shortcode par kozotti tartalom az egy oldal. Egy bejegyzes pedig egy cikk.

A bloglink pedig azt mutatja (foleg a masodik ahol minden cikknek sajat sablonja van), hogy ez a legtobb amit elerhetsz abban az esetben ha nincsenek szerkesztoseg szabalyok. Tehat soha nem tudod mennyi tartalom jon.

A masik lehetoseg pedig hogy szigoru szerkesztoi szabalyokat definialsz (mint egy magazin). Mondjuk 500 karakteres cikkek, mindig 3 kep amiknek fix a merete.

A linket már értem, bocsi, csak rápillantottam, nem tesztelgettem h mit csinál a különböző postoknál. Mind a két verzió feltételezi, h a szerkesztők figyelik, mennyi fér egy oldalra, ebben sajnos nem reménykedhetek. Ha nincs nagyon más ötlet, akkor gyakorlatilag a komplex probléma megoldhatatlan. Köszi a segítséget!

Ne haragudjál meg, de egy sms-ben elmegy a “hogy” helyett a “h”, de itt ne használd. Csak 3 karakterrel kell többet írni, és az olvasó nem akad meg az olvasásban, mert hiányzik a “ogy” rész.Köszönöm szépen!