Flasht a háttérbe küldeni...

Kétszer is találkoztam a problémával, amit nehéz szavakba önteni, inkább legyen itt egy kép:

http://mo.atw.hu/flash.jpg

A hiba:

1. a képen látható a nextgen gallery lightbox effektje. Elsötétül maga a weboldal, és kiemelkedik a kép, amire kattintott a látogató. Igen ám, csakhogy ha a weboldalban van flash tartalom, az nem sötétül el, és nem kerül a háttérbe, hanem marad a kép előtt. Így a kép nem látható teljes méretében.

2. hasonló a helyzet, van mondjuk vízszintesen egy menüsorom, a menüsor alatt pedig egy flash tartalom. Ha a menüsorban vannak subpage-ek, amik egy lenyiló menüben jelennének meg, az bekerül a flash mögé, azaz megint a flash van elől. Így a submenü használhatatlan.

A kérdés:

Van arra lehetőség hogy a flasht elküldjük a háttérbe? valahogy?

Köszi

a lightbox effektek nagy hatranya a fent leirtak, elmeletileg van megoldas a problemara valahol, csak sajnos meg en se talaltam meg

Hey!

A flash-t sima be rakod, vagy swfobject-en kersztül oldod meg?

Ha sima -es verzióra nemtudom a megoldást, de ha SwfObject segítségével hívsz meg egy flash-t, akkor elvileg nem is lesz vele gond. Esetleg arra kell figyelned, (néha ez is fontos) hogy a -ben a javascripteket milyen sorrendben hívod meg. Az én esetemben az swfobject.js meghívása megelőzi a lightbox.js -t.

Remélem segítettem!

:slight_smile: ezekre nem is gondoltam hogy az számít hogy melyik van előrébb.

2 oldal van, és két fajta hiba.

1. Az egyiknél a lightbox rendetlenkedik. Ott vetzióval van betéve a flash.

2. A másiknál a dropdown menü rendetlenkedik, nem látszódik a flash miatt, itt swfobject-tel van beszúrva a script.

itt az utóbbinál ezt a sort egyértelműen legfelülre tettem a headerben:

Code:

de de az almenük lenyílója így sem látszódik, eltakarja a flash.

Ötlet? Nézelődtem nemzetközi fórumokon is, de működö megoldást még nem találtam.

Ha mutatsz konkrét példát, nagy valószínűséggel tudok segíteni. A flash valid beillesztése mindenesetre fontos. Van rá példa, pl. www.besthome.hu, itt a lenyíló menü szépen a flash előtt marad.

Szia Taido!

Persze mondok konkrét példát:

ez van a headeremben:

Code:

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" >

<meta http-equiv="Content-Type" content="; charset=" />

<meta name="generator" content="WordPress " />

<link rel="stylesheet" href=""type="text/css" media="screen" />

<link rel="stylesheet" href="/styles/nav.css" type="text/css" media="screen" />

<link rel="stylesheet" href="/styles/plugins.css" type="text/css" media="screen" />

<link rel="stylesheet" href="/styles/template-style.css" type="text/css" media="screen" />

<link rel="stylesheet" href="/styles/print.css" type="text/css" media="print" />

<link rel="stylesheet" href="/styles/ui.tabs.css" type="text/css" media="screen" />

<script type="text/javascript" src="/js/jquery-1.2.2.pack.js">

<script type="text/javascript" src="/js/dropdowns.js">

<script type="text/javascript" src="/js/ui.tabs.pack.js">

var $j = jQuery.noConflict();

$j(function() {

$j('#container-4 ul').tabs({ fxFade: true, fxSpeed: 'fast' });

$j('#container-11 ul').tabs({ event: 'mouseover' }).find('a').click(function() {

return false;

});

});

<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title=" RSS Feed" href="" />

<link rel="pingback" href="" />

<body id="home">

<div id="branding" class="left" onclick="location.href='';" style="cursor: pointer;">

<a href="/">

[*]<a href="/" class="on">Nyitóoldal

[/list]

és ezt a kódot szúrtam be a az egyik page sablonba. Ezt a kódot a Macromedia generálta, ezért gondolom vaid:

Code:

Itt egy körpanorámás flash tartalom látható. A lejátszáshoz szükség vanAdobe Flash Player-re. Kattintson a linkre, és pár perc alatt telepítheti!

Készült: a Flash Panorama Player segítségével.

var so = new SWFObject("files/pano.swf", "kint", "600", "250", "6.0.65", "#FFFFFF");

so.addVariable("redirect", window.location);

so.addVariable("xml_file","pano/pano2.xml");

so.addParam("allowFullScreen","true");

so.addParam("allowScriptAccess","sameDomain");

so.write("flashcontent1");

Kíváncsi vagyok hol lehet a hiba....

Ez így kevés, kompletten kellene látnom, illetve kell a css is, ha nem akarod az oldalt itt megmutatni, adj egy linket privátban, itt meg majd leírom, hogy oldottuk meg, ha esetleg mást is érdekel.

Azt látom, hogy melyik témát használod , és hogy a flasht swfobject-el illeszted be, de miért kell köré a táblázat?

Egyébként a z-index segíthet rajtad.

próbáld meg így beágyazni a flasht, nálam így van, és nincs gond vele a lightboxnál (WP lightbox 2 / 0.6.2):

Code:

Hali IE-ben és Firefox 2-ben nekem ez segített:

Firefox 3-ban már nem tom, ha találok valamit irok, de nézzél be a tutorial.hu oldalra, sok okosság van…