Flashes XML - zenelejátszó beágyazás probléma

Helló mindenkinek.Egy olyan jellegű problémám van, hogy amikor berakok egy Flash alapú, XML listát behívó playert (a SwfObj plugint használom, úgyláttam itt a fórumon hogy az a legjobb), a player nem indul el a WP oldalon, csak az előnézet kép van. Amikor ugyanezt a playert megnyitom külön a linkjéről, akkor minden tökéletesen működik.

Mi lehet a probléma?WP oldal: http://www.baksagaspar.com/mind-jart/music/mindjart/Mindjart-player.swf

csak a lejátszó: http://www.baksagaspar.com/mind-jart/music/mindjart/Mindjart-player.swfEhhez a lejátszóhoz szeretnék majd egy hangerőgombot szerkeszteni a Flash fileban. Van valakinek valamilyen tippje hogy lehetne ezt megcsinálni egy ilyen, a zenéket XML-en át behívó lejátszó esetében?

Helló,mivel úgylátom senkinek sincs tippje az előző problémámra, gondoltam megoldani a lejátszó problémát egy olyan megoldással hogy egy új ablakba nyíljon. Ez sikerült is a Javascript popuppal, és a Firefoxban működik is így, de az Internet explorer 7-ben nem.

A firefoxban viszont az a probléma hogy mindig látszanak az ablakelemek (cím és status), valamint méretezni is lehet az ablakot, akár bekapcsolom ezeket az opciókat a link optionsban, akár nem.

Hogy lehetne úgy megoldani hogy egy meghatározott méretű új ablakba kerüljön a swf, ne lehessen méretezni, valamint ne látszódjon semmi más mint az ablaknév? És persze hogy működjön IE-ben is. Esetleg valami jó plugin van ilyesmire?http://www.baksagaspar.com/mind-jart/mind-jart-info/mind-jart-lemez/

Plugint nem tudok rá - biztos fog tudni valaki, de popup-ban én igy oldottam meg. És ez Operában, IE-be, Mozillában és Chromeban is egyformán látszik és használható:Ez van a headben:

Code:

var win = null;

function NewWindow(wizpage, wizname, w, h, scroll){

LeftPosition = (screen.width) ? (screen.width-w)/1 : 0;

TopPosition = (screen.height) ? (screen.height-h)/2 : 0;

settings = 'height=' + h + ',width=' + w + ',top= 100,' + TopPosition + ',left=' + LeftPosition + ',scrollbars=' + scroll + ',resizable'

win = window.open(wizpage, wizname, settings)

}Ez meg az oldalon egy szöveges widgetben:

Code:Ragtime


Retro
Itt két lejátszó között lehet választani, más-más zenével. A ragtime és retro oldalon vannak a flash lejátszók. Xml file-lal működnek.

Bocs, nem értem hogy melyik headben? A template headjében, vagy a megnyitandó oldaléban?

Látom hogy html-re linkelsz, ott hogy kell beágyazni a flasht? Van valami külön paraméter amit be kellene állítani?

a sablon, amit használok, annak a header.php-jában lévő és közötti részében.

Szuper, köszönöm, most működik IE alatt is!!!

http://www.baksagaspar.com/mind-jart/mind-jart-info/mind-jart-lemez/Annyi problémám van hogy az ablak még mindig átmérezhető és benne van a cím-mező és a statusbar is. Hol lehetne ilyen paramétert beállítani? Nekem jó lenne ha globálisan is így lenne.Vagy nemlehetne valahogy úgy megoldani mint ahogy a Dreamweaverben az OpenBrowser windowwal? Itt egy ilyen minta link amit már sikerrel használtam más (html-es) weboldalaimnál:

<a href="""" class=“bbcode_url”>Link-próba

(sajnos nem sikerült beilleszteni a szerkesztőbe ezért idemásolom)@mindkil: nekem ennyit sikerült ebből a javas cuccból fakitanom :slight_smile: ezt is ugy találtam meg, hogy elkezdtem turkálni a guglit olyan keresőszavakkal, hogy “popup javascript”. szerintem próbáld meg Te is kotorni egy kicsit, hátha találsz valami jobbat. mer én annak is örültem, hogy ezt müködésre birtam a WP-ben :smiley:Amúgy nagyon szivesen :slight_smile:

próbálgattam mindenhova berakni a resizable=no paramétert, de nem reagált sem a sablonban, sem a linken.ja, igazad van… ennyi kompromisszumot meg tudok én is könnyű szívvel tenni. szóval akkor ezt a scriptet fogom akkor majd használni.

mindkil: én is pontosan erre a végkövetkeztetésre jutottam vele :smiley: legfeljebb resizeable … bánja a fene. de legalább működik :lol: