Nagyon kezdő vagyok , szeretnék segítséget kérni.
A Wordpress pluginomba feltöltöttem a flash-video-player.5.0.4-t, mert szeretnék saját gépről flv videót müködtettni az oldalamon.
Ftp -vel fel is tudnám tölteni a flv videómat , de nem tudom, hogy hová töltsem fel?
Bele a flash-video-player.5.0.4-be és ott is hová?
És, ha sikerült a feltöltés, akkor mit kell tennem, hogy a videó lejátszható legyen?
Ha le tudtad tölteni és fel tudtad telepíteni, akkor a bővítmény oldalán szabad továbbolvasni: http://wordpress.org/extend/plugins/flash-video-player/installation/
Kedves Győző! Köszönöm a választ! Addig eljutottam, hogy installáltam , a blogomban pedig bekapcsoltam a flash -video-playert, viszont azt nem tudom, hogy ezt, amit írnak, [flashvideo file = video / video.flv /] ezt hová kell beillesztenem?
Válaszodat előre is köszönöm!
Szép napot! Lili69
Bocsánat Lili69!
Amit te írsz, az a rövid kód, amit el kell helyezni, írja is, hogy hova:
A WordPress bejegyzésbe vagy oldalba történő elhelyezéshez, a videó beszúrására a következő kódot kell megadni: [flashvideo file=video/video.flv /]
Magyarul: van egy video.flv nevű fájlod, amelyet előzetesen feltöltesz a video nevű alkönyvtárodba. Ãrod a szöveget a honlapodon (akár bejegyzést, akár oldalt), és ahol szeretnéd, hogy megjelenjen, oda beírod a kódot. Pl.:
Kedves Látogatóink!
filmet, amelyet itt tekinthetnek meg:
[flashvideo file=video/video.flv /]
Kedves Győző!
Köszönöm a választ!
Megírnád pontosan, hogy a flash.video-player könyvtárba hova helyezzem el a video.flv-et?
Mert Te úgy írtad le, hogy a flash.video-player könyvtárba található egy videó könyvtár és oda töltsem fel a video.flv-et, de ilyen könyvtár nincs, csak mediaplayer könyvtár.
Oda feltöltöttem a leírtak szerint, utána beillesztettem egy bejegyzésbe ezt a hivatkozást:[flashvideo file=video/video.flv /] , a bejegyzésbe meg is jelenik a videólejátszó képe, de a videó nem indul el, azt írja ki, hogy nem található.
Mit csináljak?
Válaszodat előre is köszönöm!
Bocsáss, meg, de ez az “alapnál is alapabb”…
Én nem írtam, hogy a flash.video-player könyvtárba található egy videó könyvtár…
Pontosan ezt írtam, és az egészen más, mint amit mondasz.
Egy videófájl nem más, mint egy tartalom, ugyanúgy, mint egy dokumentumfájl, vagy egy kép. Célszerű az azonos tartalmakat egy helyen tartani, hogy ne legyen káosz. Tehát, a videóknak létrehozol egy video (nevű alkönyvtárat - ha nincs - a tartalmak között, vagyis a wp-content könyvtárban. A frissítéseknél ezt a könyvtárat nem bántja a wp, általában.
Hangsúlyozom: a video nem egyenlő a videó-val. Ne használj sem a könyvtár-, sem a fájlnevekben ékezetes karaktereket. A video könyvtár helyet lehet ez pl. filmek, reklamfilmek, vagy bármilyen neked tetsző, beszédes nevű könyvtár is.
Ebbe a könyvtárba töltöd fel a video.flv (vagy bármilyen nevű) filmedet, filmjeidet, és ekkor mi lesz a fájl elérési útvonala? Igen, wp-content/video/video.flv. Itt fogja keresni, ilyen néven a rendszer.
Tehát, mi a lehetséges megjelenési forma? [flashvideo file=wp-content/video/video.flv /], vagy lehet, hogy [flashvideo file=/wp-content/video/video.flv /]. (Én nem használom ezt a bővítményt, ezért nem is bogarászom át a leírását, a készítő oldalát, a bővítmény fórumát, de te megteheted, ha használni kívánod... ;) )
Ami még fontos: a kapcsos zárójel és a kezdő, befejező karakter között nem lehet szóköz, és a .flv kiterjesztés és a / tag között viszont egy szóköznek kell kötelezően maradni.
Kösz fiúk az eszmecseréteket, nekem ez alapján sikerült. Klassz!!!
üdv. Gaál Zsuzsa