Flash elhelyezése header-ben

El kellene helyeznem egy kisebb flash-t a header-ben. Sok fórumot és weboldalt átnézve temérdek megoldást találtam… , csak egyik sem működött.

Nem az egész header kellene, csak bele egy kisebb blokk.

A téma most Weaver (ex 2010 Weaver), de ha más, hasonló téma tudja ezt könnyebben, akár le is cserélem.

Volt hivatkozás “Kimili” és “Flash Fader Revived” pluginra. Az elsőt kipróbáltam, de úgy találtam, hogy összeakadt a nextgen-nel. A másodikat 2005-ben frissítették, a fórumján nem láttam semmi támogatást, ezért ki sem próbáltam.

Persze volt még: “Dynamic Headers” és “Flash Header Rotator”, is kipróbálásra, de ekkor már gondoltam megkérdezem itt, hátha van valakinek tapasztalata ez ügyben.

Minden ötletet köszönök.

Plusz: Ha Nextgen slideshow-ra is segítene ugyanebben valaki, (egy másik oldalhoz) az is érdekelne.

Szia!

A választ itt találod:

“http://tinyurl.com/4t9ytam”

KardiWeb!Ez így egyáltalán nem elegáns, nem nagyon vicces, és nem is tanulságos! :frowning: Gondolj arra, hogy később más kezdők keresnek megoldást, és mennyire csúnyácskákat fognak mondani, ha a rövidített URL-ben a Google üres kezdőlapjára bukkannak.

Legalább, ha valami keresőszavas megoldást tettél volna mögé… - az sem elegáns, de nem ilyen lekezelő.Ha tudsz, akkor segíts, vezesd kézenfogva a gyámoltalant, ha nem tudsz, akkor ne szólj, de értelmetlenséget semmiképpen ne szólj!Emlékezzél csak: Te miképpen kezdted? Mindent-tudóként? Vagy keresgéltél, segítséget kértél, ellestél? Jó lett volna, ha kicsit fogják közben a kezed? Ugye, hogy jó lett volna? És mennyire utáltad a nagymenőket, akik szóba sem álltak veled?

Nos, ez a WordPress Magyarország Fórum-Közössége! Itt segítünk egymásnak. A feltétel annyi, hogy a segítséget kérő aktív részese legyen a keresésnek.

@Lelkes amatőr:

Értem, hogy sok oldalt átnéztél, csak valószínűleg nem voltak megfelelően megválasztva a kereső szavaid :slight_smile:

Javaslat: érdemes kigondolni egy kérdést, majd kivenni belőle a “töltelék” szavakat majd csupaszítani rajta addig amíg eredmény nem születik, pld:

http://www.google.hu/search?q=wordpress+nextgen+slideshow+in+header&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu-HU:official&client=firefox-a

Első találatra rögtön példát is hoz, remélem az alapján sikerül:

http://www.scotproof.com/inserting-a-nextgen-slideshow-in-your-header/

Annyit tennék még hozzá, hogy nem próbáltam ki… Ill még azt, hogy nem tudom mekkora látogatottságú oldal lesz belőle, de nem érdemes rögtön a fő tartalom előtt flash-t behívni mert lehet hogy jól néz ki, de sokat tölt…

//Saját megoldásom ennek elkerülésére a flashblock firefox plugin de ott van a noscript stb is…

Kedves @Győző!Megértelek. Én sem a csillagos egekben kezdtem.

Viszont nekem nem volt ki segítsen!

Amit tudok mind magamtól tanultam a google segítségével!

Ha bármit beírok a google-be egyből ad rá találatot!

Kezdőként én úgy csináltam, hogy addig kerestem a

kérdésemre a választ még meg nem találtam!

Joggal mondhatnád azt erre, hogy akkor a kérdéseim ne tegyem fel.

Tudod Google a barátunk! :wink:

@Kardi osztom a nézeted teljes mértékben…

Én is egyetértek veletek, hogy a keresőket használni kell. Meg kell tanulni a használatukat, és azt tényleg önállóan is lehet, mert egy bármilyen weblap összerakása egy keresővel történő munkánál sokkal bonyolultabb.Viszont akkor ezt kell elmondani, sulykolni, mert vannak akik egészen innen kezdik.Én is saját magamtól tanultam amit tudok, és amit nem tudok. :slight_smile: És nagyon sok segítséget kaptam itt nagyon sok embertől - csak előtte felkészültem, hogy a kérdésem se legyen alapvető lustaságom tükre.

Igen ez az egyetlen problémám nekem is:

Mikor még annyi sincs meg, hogy megfogalmazzák értelmesen a saját maguk számára, hogy mit akarnak.

Meg a “ittláttamhogyeztökyocsináljátokmegnekemis”.

Addig, hogy itt láttam, tetszik le akarom koppintani nincs vele nagyobb bajom, mivel így fejlődik a neten a legtöbb dolog. Persze ha 1az1be másolás van attól meg kiakadok mert az = lopás…Szóval a problémám az amikor minden előzetes próbálkozás (értsd tájékozódás) nélkül jönnek emberek…

Köszi a segítséget. (Még ha ilyen vitát váltott ki, akkor is.)

Mint az elején írtam, sokat bogyóztam a netet a KORREKT megoldásért.

Amit ide beírtatok, azokat az oldalakat is láttam már, de nem volt teljesen egyértelmű. Nem lustaság miatt kérdeztem, hanem tisztázás végett.

Végül ezzel a kódrészlettel oldottam meg a problémát:

+ némi CSS.


De nekem, mint ebben a feladatban kezdőnek, sok olyan változat keringett a neten, ahol még 5-10 paraméter szerepelt a kódban. (play, loop, scale, quality)


Ezért kértem tapasztalatot. (Pl. Mi az ami kell bele és mi az ami nem. Mire figyeljek, és mi jó default-ban)

@Lelekes amatőr:

nem volt itt semmi vita :slight_smile: mindenki szép sorban elmondta a véleményét. A többiek pedig normálisan [s:3poizpsk]meghallgatták[/s:3poizpsk]/elolvasták és reagáltak. Szerintem egy kultúrált közegben ez rendkívül hasznos. Amúgy a vita is az… Csak sajnos elég ritkán sikerül igazán jót vitatkozni általában átmegy a dolog ócsárolásba ill. két masszívan ellentétes álláspont ütköztetésébe miközben egyik fél sem próbál közelíteni a másik fele…

Helló!Én egy nagyon kezdő WP felhasználó vagyok. Sok oldalt átnéztem, hogy találjak egy számomra megfelelő sablont az oldalamhoz, de sajnos nem sikerült.Most elkezdtem csinálni egy saját WP sablont az Artisteer programmal.

Egy olyan gondom lenne, hogy az egyik interneten megtalálható sablonból (ebből) át szeretném tenni a Flash képmegjelenítőt az általam létrehozott oldalba a fejléc(header)-ként.Sajnos a php kódokban egyáltalán nem vagyok jártas, így csak a kódsorok másolásával próbálkoztam a két téma fájljainál, de nem sikerült semmi érdemit alkotni.Ezúton kérdezném, hogy van e itt olyan aki segítene nekem, hogy beillesszem az oldalam fejlécébe az említett Flash megjelenítőt.Előre is köszönöm a választ!Üdv!