Flash Banner Kattintások Mérése

Sziasztok!Az oldalam fejlécébe illesztettem egy .swf kiterjesztésű 468x60 pixelméretű szalaghirdetést. Amara bannerkészítővel szoktam ezt elkészíteni, majd a kész szalaghirdetést feltöltöm a szerverre és a “header.php”-t átszerkesztve megadom, hogy honnan hívja be a flash-t és milyen pozícióba. Mivel a szalaghirdetés ebben az esetben mindig 468x60 pixelpont méretű és a neve hirdetes.swf, ezért mikor cserélem, csak felülírom a szerveren a hirdetes.swf-et és más dolog nincs.

VISZONT: A kérdésem az lenne, hogy miként tudom pontosan mérni a szalaghirdetésre irányuló kattintások számát? Csak az oldal látogatottságát tudom mérni, de arról aztán mindent. Most viszont csak egyetlen .swf-re adott kattintást kellene pontosan mérnem. Lehet, hogy ez most nem pont a WordPress dolgaival függ össze, de talán más is hasznát venné a megoldásnak. Tanácstalan vagyok frown.gif

Köszönöm a segítségeteket…

Hát két megoldás van. Az egyik az hogy ha létezik valami banner manager féle plugin akkor azt használod és ott valószínűleg ezt tudod nézni. A másik amely szerintem ésszerűbb, ha használod az openx-et, amely egy WordPresstől független hirdetéskezelő script. Valószínű most megkérded tudok e WordPresshez ilyet. Válaszom az, hogy egyenlőre én még nem találtam olyan kiforrott bővítményt amelyre azt mondanám, hogy jó. talán régebben keresgéltem etéren, de maradtam az openxnél. Meg hát ez így a wp-t se lassítja be.


'Efrud' wrote on '2010-04-23:
ha használod az openx-et, amely egy WordPresstől független hirdetéskezelő script.
http://www.google.com/dfp/info/welcome.html ;)

'Efrud' wrote on '2010-04-23:
...de maradtam az openxnél

Regisztráltam az openx-en. Pár nap múlva küldték az e-mailt a regisztrációhoz. Létrehoztam a reklámfelületet, megkaptam hozzá a kódot /script/. A most beillesztett módszer szerint próbáltam beilleszteni a másik helyett a header.php-be, de ezt nem sikerül pozícionálnom. Nagyon alergiás rá az átszerkesztett header.php. Valamit nem jól csinálok. Betettem div-ben, próbáltam táblázatban is, ill. többféle képpen. Nem megy. Gondolkodom még, de a lényeg az az, hogy maga a reklám megvalósult. Köszönöm szépen!


Átnéztem a "hitetlen" által javasoltat is, azt is köszönöm! Egyenlőre az openx-et nyaggatom, aztán a másikat is...

Ezt ismered? Adrotate. Méri a kattintást is.