Fizetős sablonok

Történik akkor valami jogi balhé ha fizetős sablont letöltesz ingyen és átalakítod és úgy megy az oldal?

Igen. Feljelentés, mivel loptál lényegében véve.

Szerintem meg nem!

Igaz csúnya dolog fizetős sablonokat ingyen letölteni és használni!

Kedves @Syska! El tudod nekem mondani, hogy hallottál e már ilyen esetről? Esetleg tudod is úgymond “bizonyítani”??

Ez csak azért érdekelne mert én még nem halottam ilyen esetről hogy valakit feljelentettek volna ezért!

Azok az oldalak miért működnek még mindig ahol ezeket a sablonokat/scripteket stb közzéteszik?

Mert nem tudnak velük mit csinálni!!

Én továbbra is annak a híve vagyok, hogy meg kell vásárolni a sablonokat!

Nem sok az a 10-20$ értük!

Ha olyan dolgokat akarsz ami egy fizetős sablonban van akkor 1 vásárold meg, 2 írj saját kódot ami tudja… 3 fizess meg valaki aki lekódolja neked…

Kardiweb: Meg vannak a módszerek, hogy a tulajdonos rejtve maradhasson. Azonban egy .hu -s magánszemélyes domain esetében elég könnye mehet a feljelentés a domain tulajdonos ellen. :slight_smile:

valóban nem jelentik fel az embert ezért, de ettől még etikátlan és pofátlan dolog ami a lopás tényét meríti ki…

Jogilag: Szerzői és szomszédos jogok megsértése

Azért, mert valaki nem hallott még ilyen esetről, azok attól még léteznek, csak egy zsebcirkálónyi honlap elleni fellépés - még eredményesség esetén is - nem biztos, hogy megéri a ráfordítást, a befektetett energiát.

Józan mérlegelés kérdése - ugyanúgy, mint az, hogy használunk-e lopkovicsolt cuccot az oldalunkon, avagy nem. Erkölcsi, etikai, gazdasági kérdés is egyszerre.

Az úgynevezett “bocsánatos bűn”-kategóriája gazdasági kérdés, és egyéne (szerzője) válogatja, hogy számára hol van ennek a kategóriának a határa.

Ami bizonyosan nem rendjénvaló: máséval sajátodként ékeskedni. Magyarul: leszedsz egy sablont, kicsit átszínezed, és elfelejted megemlíteni, hogy a rendszered WordPress, hogy ki a sablonod szerzője. Kimondatlanul is azt a látszatot kelti, mintha a sablon a saját munkád lenne (nem mindenki ért ahhoz, hogy lássa a forrást, ahhoz viszont - sajnos - sokan, hogy véletlenül, vagy szándékosan lehagyják a “márkajelzéseket”).