Fixed vagy Fluid?

Üdv Mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek, melyik a jobb beállítás, a Fixed 990px vagy a Fluid, mert az a böngésző ablak 99% használja…A konkrét különbségekre, lennék kíváncsi, tehát mondjuk, ha valaki más felbontást használ mint én (1440x900), vagy kisebb a monitorja, akkor valószínű, hogy szét csúszik az egész nála? Konkrétan erről a Témáról lenne szó: Evolve, jobb és bal Sidebarral. Segítségeteket előre is köszönöm.

Erre az Evolve-re gondolsz? http://wordpress.org/extend/themes/evolve

Nálam nincs benne második sidebar és a WP debugger is hibát jelez a sablonban. Ezt:Code:

Theme Review: '''EvoLve v1.2.6'''

=> Themes should be reviewed using '''define('WP_DEBUG', true);''' in wp-config.php

=> Themes should be reviewed using the test data from the [http://codex.wordpress.org/Theme_Unit_Test Theme Checklists]

----

'''WP_DEBUG et al.:'''

-- Debug: Undefined offset: 1 on line 231 of C:xampphtdocsdebugwp-contentthemesevolvelibraryextensionssemantic-classes.php

----

'''Theme Test Data:'''

{ INSERT REVIEW }

----

Overall: '''not-accepted'''

- Items marked (=>) '''must''' be addressed.

- Other items noted should be addressed and corrected as needed.

- Additional review may be required once the above issues are resolved.
Nekem 1 db sidebar-ral nem csúszott szét sem 990px-nél, sem 99%-nál. Igaz 1368-tól szélesebben nem tudom tesztelni. De lefele, egészen 1000px szélességig meg kell tudnia őrizni a szerkezetét, ez a minimum felbontás a honlapoknál (asztali gépek és laptopok/notbook-ok esetében.

Üdv.

Igen ez az a téma a legfrissebb verzió(1.2.6) és a legfrissebb verziójú WP-vel. Pedig lehet 2 Sidebar (Design fülön a Number of sidebarsnál kiválasztható a Sidebar szám (1,2Disabled) ez alatt pedig a Sidebar(ok) elhelyezkedése) Hmm ez furcsa, nálam hibát nem hoz semmit, működik rendesen, nem hogy valamelyik pluginoddal ütközik esetleg?

Engem végülis a Fluid érdekel, mert 2 Sidebar kell az oldalomhoz és a Sidebar szélességek kellenek, mert különben nem jelennek meg rendesen a Sidebarban a dolgok( üzenőfal, időjárás plugin stb. a 990px-nél pedig nem férnek el mert nem lehet beállításokban átméretezni a dolgokat.

Nekem mondjuk úgy lenne jó, hogy mondjuk a bejegyzések ahová kerülnek rész mondjuk 500px. A többin osztozna a a 2 SideBarDe ha esetleg tudtok ilyen beállításokkal rendelkező témát ajánlani, azt is szívesen veszem.

A fluid esetében picit nehezebb az oldal szerkezetének és tartalmának széppé formázása. Azonban igazából mindegy. :slight_smile:A részek szélességét pedig css-el tudod a kívánt értékre megadni.

Kikapcsoltam a plugineket és csak a debugger fut, de így is előjön a hiba, de igazából nem számít :slight_smile:

Most kipróbáltam 2 sidebarral fluiden, tényleg szétcsúszik, ez így elég gáz, hogy alapból hibásan tölthető le a sablon a wordpress.org-ról. Bár lehet, hogy a readme.txt-ben benne van, hogy a fluid csak hd felbontásban megy, azt nem néztem.

Szerintem ez a sablon ami leginkább alakítható és szép is: http://digitalnature.eu/themes/mystique/Az evolve sablonban a középső rész szélességének növeléséhez a css-ben kell megnövelni a .hfeed szélességét. A sidebar-ok szélessége pedig a #secondary és a #secondary-2 részekben alakítható. Nekem fixed beállítás mellet rendesen működöt és a középső részt akár 600px szélesre is lehetett állítani. De ajánlom a Google Chrome Developer Tools-ot, én is abban néztem meg és találtam meg fél perc alatt :slight_smile:

Köszönöm a segítséget. CSS-hez annyira még nem értek, de majd szép lassan nekiállok keresgélni.

Nem olyan rossz ez a Mystique téma, főleg a legújabb 3.0.3 ami egyenlőre csak a szerző oldalán érhető el.