Fix kép a főoldalon

Szeretnék egy képet megjeleníteni a főoldalon (pl.: logó vagy felhívás, stb.), ami görgetésmentes, azaz ugyan ott marad, ahova tettem, mindegy, hogy a lap tetején vagy alján vagyunk.
Van erre valami plugin vagy más a megoldása? Ha más, akkor mi?

Oldalsávval oldanám meg + egy bővítmény. Itt egy videó: https://www.youtube.com/watch?v=Mefa_eGGTIs
Ha nincs más az oldalsávban, akkor ez működőképes megoldás.

Még csak leírni se tudtad megfelelően a problémádat, ami igazából nem is probléma, hanem kérés. Tehát nekünk először ki kellene találnunk, hogy te mit szeretnél, és ha ez megvan, akkor elkészítenünk számodra a megoldást. A legtöbb fórum azért nem így működik.
Ha külön-külön fórumbejegyzésbe írod majd az összes kérésedet, hogy végül összerakjunk neked apránként ingyen egy egyedi WordPress weboldalt, az lehet nem a legjobb hozzáállás.

Az ilyen speciális kérések általában úgy működnek, hogy fizetsz egy szabadúszónak vagy webfejlesztő cégnek, és ő elkészíti neked.

Szerintem nem egy általános probléma megoldásához keresed az információt, hanem csak egy egyedi kérésedet szeretnéd megcsináltatni valakivel. De ha mégsem így van, akkor írd le a lehető legrészletesebben, hogy mi a problémád, mit szeretnél megvalósítani és az pontosan hogyan működjön, és akkor nagyobb rá az esély, hogy tud rá valaki ajánlani egy már létező bővítményt.

Erre a “Sticky Menu (or Anything!) on Scroll” bővítmény is bőven megteszi, de ha van kis css tudásod, akkor bőven menne mindenféle plugin nélkül is.

Kedves marton!
Az előtted és az utánad hozzászóló értette a problémámat, látta maga előtt, hogy mi a gondom és megpróbált segíteni. Szerintem nem kértem senkit, hogy csináljon meg bármit is helyettem, csak egy kérdés volt, hogy van-e erre olyan megoldás, amit meg tudok én is csinálni. Akár egy plugin-nal, akár css-sel. Mivel annak a fix helyen megjelenő képnek nem tudom/tudtam a pontos kifejezését. Ha tudtam volna, nem tettem volna fel a kérdésem, hanem megkeresem magamnak a megoldást. Ennyi, pont. Gondolhatod, hogy nem azonnal rontottam be ide, beírok valamit és szotyit majszolva várom, hogy valaki majd az ölembe dobja a kész megoldást. Nem kell túlreagálni és egyből kitérni arra, hogy pénzért bárki segít bármiben, meg bármit megkaphatok, ha a billentyűzet ütögetése helyett a pénztárcámat nyitom ki. Elég szomorú, hogy csak pénzért tudnak egyesek megnyilni, még egy légyfing eltakarításáért is. Mert ez is csak egy légyfing a többség részére.
Sok éve nem jártam erre, mert elborzasztott az ilyen hozzászólások tömkelege, de úgy látszik, ez csak rosszabb lett, mindamellett, hogy minden tiszteletem a kivételeknek! Azoknak, akiknek nem esik nehezükre leírni 3-4 szót, és nem írnak okoskodó kisregényeket. Másfél sorból meg lehetett volna úszni (lásd fentebb) az egészet és senki sem rabolná a másik idejét…
FKata és vicacartsesign köszönöm a segítséget!

Sosem ajánlottam senkinek itt a fórumba, hogy személy szerint én pénzért segítenék neki. Ettől függetlenül már elég sok problémát megoldottam.

De ha annyira érdekel, akkor olyanoknak, akik a problémájukat se tudják normálisan leírni, még pénzért se szoktam dolgozni.

Az a legnagyobb probléma, ahogy már írtam, hogy értelmesen se tudtad leírni, hogy mit szeretnél. Csak egy-egy szóba két egymástól független példát hoztál fel.
Fkata ajánlott neked egy sticky sidebar-t, ami a tartalmi résznél rögzíti görgetésnél a sidebar-t, amiben widget-ek vannak.
vicartdesign pedig egy sticky navbar-t ajánlott, ami a menüsort rögzíti felülre.

Na amit te leírtál, az:

  • Ha logó, akkor az lehet a Facebook logója, amit az egyik oldal szélére szoktak.
  • Ha logó, akkor lehet az a saját logód, amit elhelyezhetsz a menüsorban, teljesen design függő, akkor menüsort sticky-t akarsz, ami nem “logó”.
  • Ha pedig felhívást akarsz rögzíteni, ha túl nagy, akkor az lehet bezárható, ilyenkor popup ablakkal oldható meg.
  • Ha másmilyen felhívás felhívás, ami a content mellett és nem felett van, tehát nem takarja ki, arra is teljesen más megoldások vannak.

Erre jön még rá, hogy keresőoptimalizálás és reszponzivitás szempontjából a felhívás képként nem túl előnyös megoldás, tehát azt szövegként kellene, arra pedig szintén más megoldás van.

Persze játszhatunk olyat, hogy “mire gondolt a költő”, ha te nem akarsz időt szánni rá, hogy elmagyarázd a problémád, de elvárod, hogy más kitalálja és segítsen.

Mindenkinek ott a lehetőség, így neked is, hogy szépen leülj, és megtanulj programozni, csak időt és energiát kell beleraknod, teljesen ingyen meg tudnád tanulni.

Szóval én rabolom a te idődet azzal, hogy nem próbálom kitalálni a gondolataid, mert egy mondatnál többet nem akarsz szánni a problémád leírására, de elvárod, hogy más segítsen. :sweat_smile: Akkor rendben.

Még egy megjegyzés:
Most nézem, és te írtad másik bejegyzésbe, hogy multisite rendszer problémád van, és segítsen valaki megoldani. De akkor sem kérdeztél semmit, és nem írtad le részletesen a feladatot, mert akkor egyből mondta volna mindenki, hogy arra amit te akarsz, arra egyáltalán nem jó a multisite rendszer, akkor is ki kellett találni, hogy mit szeretnél.
Persze mi raboljuk a te idődet. Érthető.

1 kedvelés

Ez nem igaz, mert azzal a bővítménnyel mindent lehet elvileg :wink:

Kedves Marton!
Ez egy nagyon segítőkész fórum. Akik “ide járnak”, azoknak többsége nem pénzért segít.
Talán eszükbe sem jut.
Nekem is volt már problémám, amit valaki “csak úgy” ingyen megoldott, pedig fizettem is volna érte. Ezért mondjuk a wordpress közösségre, hogy közösség.
A kérdést egyből értettem én is.
Tehát anélkül, hogy Téged támadnálak, megvédem a kérdés feltevőjét.

És megköszönöm vicartdesign-nek a megoldást mert hasonló problémám volt nekem is, amit most segített megoldani.

Jó ez a közösség!

Én is pontosan ezt írtam.

Aki a lehető legrészletesebben leírja a problémáját, az segítséget szeretne kérni, amiben a fórum tagok szívesen segítenek. Főleg ha olyan általános probléma, ami másnál is előfordulhat, és így később másnak is segítség lehet, aki ide jön olvasni a fórumot.

Aki viszont egy mondatba leírja, hogy mit szeretne, az másokat akar dolgoztatni (főleg mivel nem veszi a fáradtságot, nem szánja rá az időt, hogy részletesen leírja a problémát, így azt is másnak kell kitalálni, tehát másnak kell azzal is dolgoznia, hogy kitalálja a feladatot), a munkáért pedig pénzt szokás adni.

Az szuper. Nem írtam én se, hogy nem tudtam volna kitalálni, hogy mire gondolt a kérdés feltevője, de azért remélem te sem szeretnéd azt mondani, hogy ennél részletesebben és egyértelműbben nem tudta volna leírni a problémát a kérdező.
Ahogy másik fórum bejegyzésbe se írta le részletesen a problémát, és ott is úgy kellett pár szóból kitalálni, hogy mit is akart megvalósítani. Pedig ha az elején leírja a teljes feladatot vagy problémát, akkor bárki megmondta volna, hogy mi a megoldás.

Kedves Marton!

Nekem egyértelmű volt, hogy mit akart a kérdező. Ennél rövidebben is írhatta volna a kérdező:
Szeretnék egy képet megjeleníteni a főoldalon, ami görgetésmentes.
A többi csak “rizsa”, felesleges szóhalmozás volt a kérdésben.
Aki akarja, megérti.

Fordítsuk hasznosabbra az időt, mint erről vitatkozzunk!

u.i.:Egyébként nagyra értékelem, hogy ilyen sokat jársz a fórumon és ahol tudsz, akarsz, ott segítesz.

Hát én a munkámban úgy szoktam hozzáállni, hogy “túl sok információ nincs”, ha egy ügyfél túl sokat ír és a nagy része “felesleges”, azt majd mi kiválogatjuk, és eldöntjük, hogy mi a hasznos belőle számunkra. De a webfejlesztéshez kapcsolódó szakmákban is ezt a hozzáállást tapasztaltam eddig profi cégeknél, mint a webdesignereknél vagy szövegíróknál.