Fix felső menü + oldalanként eltérő oldalsó menü

Alapvetően Joomlával foglalkozom, most ismerkedem a Wordpressel. A két rendszer teljesen más gondolkodást igényel, ahogy most látom, főleg a menükezelés és widget (modul) kezelés terén. (Persze máshol is…)



A Joomlában minden egyes megjelenő tartalomhoz egyedileg tudok hozzárendelni modulokat így menüket is. Nagyon egyszerűen létrehozható olyan menürendszer, hogy mondjuk a síelés témaköréhez csak a síeléshez kapcsolódó oldalsó menüt rendelek, és a barkácsoláshoz tartozó oldalak mellé teljesen más oldalsó menüt. Eközben a felső menüsorral bármikor ugrálhatok a síelés, barkácsolás stb témakörök között.



Tehát egy fix felső menüsorhoz, ami a témakörök kiválasztását szolgálja, témakörhöz rendel egyedi oldalsó menüket szeretnék létrehozni. Hogyan lehet ilyet megvalósítani Wordpress 3.5.2-ben?



Nem StepByStep leírást várnék, csak valami támpontot, ami alapján elindulhatok.

Találtam egy megoldást, bár nem kifejezetten menükezelés, de a végeredmény hasonló.



Az egy témakörhöz tartozó tartalmakat azonos címkével látom el, majd egy megfelelő bővítménnyel a kapcsolódó tartalmakat egy oldalsó widget-ben megjelenítem, mintha az is menü lenne. :wink:



Biztos van rá jobb megoldás is, megoldásokat még mindig várok.

Ez mégsem jó megoldás. Csak a bejegyzéseket lehet címkézni és kategóriákba sorolni. Ráadásul a tesztképpen telepített bővítmény valami teljesen ismeretlen elv alapján kezdte összekapcsolni a bejegyzéseket, függetlenül a címkéktől és kategóriáktól. :frowning:

Láttam egy olyan megoldást, hogy a menüpontokat 2 szint mélységbe rendezték. A legfelsőbb szinten található menüpontokat jelentették meg a felső menüsorban és az ahhoz tartozó második szintűeket oldalsó menüként. Erről a megoldásról valaki tud valamit? Hogyan tudom szétválasztani a két szintet egymástól?

Megoldottam! A kulcsszó “wp_list_pages()”.