FireFox a blogosok böngészője

Kérdésed, vagy véleményed van a(z) FireFox a blogosok böngészője című tartalommal kapcsolatban?
[A teljes cikk itt olvasható: FireFox a blogosok böngészője]

Szégyen és gyalázat, de anno én is csak második nekifutásra tértem át IE-ről FF-re. Az első visszalépésem oka az volt, hogy nem találtam meggyőzőnek az FF-et “csupaszon”. Azt kérdeztem magamtól, miért is használnék egy már megszokottól eltérőt, ha semmi pluszt nem nyújt? Manapság azonban szerencsére nagyobb és színesebb a propaganda, nem csak a biztonságot és az egyéb “láthatatlan” jellemzőket hangsúlyozzák. Csak azt nem tudom, azt a réteget milyen irányból lehetne megközelíteni, akik nem olvasgatnak ebből a témakörből, csak fent van nekik a Windows-zal együtt felpakolt IE, és azt használják, mert az A BÖNGÉSZŐ.

(Régebben írtam egy pár extension-ről a http://firefox.trukkok.hu/ oldalon, és a családom körében 100%-os teljesítménnyel hirdettem az igét. Ti hogy álltok? :] )

200%-on! :smiley:

Viccet félretéve: én is írtam jónéhány bejegyzést FireFoxról. Nem telt el úgy 15 bejegyzés, hogy ne lett volna egy belőle FF-es. Erősen térítettem az olvasóimat és a baráti körömet sikerült rávennem a váltásra.

Remélem a folyamat nem áll meg és az új olvasókat is rádöbbentjük az igazságra. :smiley:

Magam is FF felhasználó vagyok és ismerem a webfejlesztés során felmerülő gyötrelmeket, mikor IE kompatibilissá kell tenni egy oldalt, DE: ha egy cikk arra alapoz, hogy a kedvenc böngészőnk hány százalékkal teljesít jobban mikor a szabványkövetésről van szó akkor illenék azt is megemlíteni, hogy van egy olyan böngésző is ami teljesíti az acid 2 tesztet.

Így van, de az Opera sem tökéletes. Egy weboldalon sem származik belőle előnye, hogy átmegy az acid2 teszten. Csak emiatt a tulajdonsága miatt nem fogja senki azt használni…

A további olvasók figyelmét is felhívom: nem kötelező FireFox-ot használni, mindössze aki blogol és sűrűn turkál a kódban, idővel rájön miért nem akar úgy működni a sablonja IE alatt, ahogy azt elvárná.

A bejegyzés csak egy javaslat volt.

Teljesen igazad van. Attól, hogy az Opera átmegy az acid 2 teszten attól még nem fogják többen használni és nem fogják jobban szeretni, csak azok akik eleve Opera felhasználók. A FF-ot azért szeretjük ami! Az írással is egyetértek, még szabványkövetés százalékos lebontásával is, de biztos vagyok benne, hogy egy IE felhasználót nem fog meghatni, hogy az Ő böngészője csak 73%-ban felel meg a HTML/XML szabványnak. Ugyanúgy, ahogy egy FF user is elfogadja, hogy az övé csak 90%-ot teljesít :smiley:
És persze ki szívja meg? A fejlesztő! Mert neki jellemzően olyan produktumot kell kiadnia a kezei közül ami a “nagyobb” böngészőkön közel azonos eredményt produkálnak.
Nagyon ismerem a szitut amikor egy egyszerűbb oldal fejlesztése arról szól, hogy 30% fejlesztés, 70% munka, hogy mennyen IE-vel is. Über szopás tud lenni! De ez csupán az én véleményem :smiley:

Az überszopás részével meg én értek egyet. :smiley:
Tényleg nem a sablonkészítés a nagy meló, hanem hogy minden böngészőn “hasonló” eredményt kapjunk.

Rengeteg bejegyzés született nálam is, hogy mennyire gyűlölöm az IE-t…

Á, szerintem nem jó ez az érték. A helyes arány inkább 10/90! :wink:

A bejegyzéssel magával teljesen egyetértek. A gond az, hogy túlnyomó többségben (amely többség hál’istennek azért apad) még mindig IE-t használnak a népek.

Márpedig amikor blogot írsz, vagy épp akármilyen weboldalt fejlesztesz, pl. céges blogot vagy honlapot, akkor tekintettel kell lenni a látogatókra - ha akarsz látogatókat.

Így viszont szopni fogsz erőteljesen, ha IE és FF kompatibilissá is akarod tenni az oldalt. :frowning:

Bizonyos helyzetekben megteheted, hogy tojsz nagy ívben az IE használókra, és legfeljebb kiteszel egy “használj FF-et!” gombot, egy csomó esetben meg nem…

Annak örülök, hogy a Google felkarolta az FF-et, és még akár fizetni is hajlandó azért, ha sikerült valakit rávenni az FF-et.

Én Opera párti volnék, majdnem átálltam FF-re, de mivel nem igazán tudtam megszeretni a Thunderbird-öt inkább maradtam a kettő között. Ha írom az oldalam prsze használom mind a hármat.
Az opera nálam két dolog miatt nyerő: egyben van a levelezővel és lehet benne nagyítani az oldalt. Viszont ha ez utóbbit tudná az FF átállnék.

Az oldalam szerkesztése közben minden újító kezdeményezés után - még pezsgőbontás előtt - ellenőriznem kell, hogy valyon a többi kereső (“ie” illettve “o” hogyan értelemezte az én elképzeléseimet. Tegyük azonban hozzá mindennemű jogos felháborodás mellett, hogy ha megvan a kellő hozzáértés (ami nálam azért had legyek őszinte inkább csak felhasználói szintű) akkor lehet olyan oldalt írni, amely keresőtől függetlenül stabil mint a beton.

Re: Jupe -->
Opera nagyítása alatt a View / Zoom funkciót érted? FF-ben ctrl (tehát ctrl és plusz gombbal) tudsz nagyítani. Ugyanaz a kombináció, mint Photoshop-ban, már csak ezért is könnyű megjegyezni ;] Ha tényleg csak ezen múlik az átállás, welcome in wonderland ;]

Re: Sebők László -->
A második mondattal egyetértek. Szerintem rengetegen autodidakta módon, hobbiból építgetik a saját oldalaikat, és az IE miatti szopódásban ők a célcsoport.

Re: bodr

Nem erre gondoltam, FF alatt ez a kombináció csak a szöveg méretére van hatással (már ha jól láttam). Az opera viszont mindent nagyít (képeket is). De jobb mint a semmi:)

Ezt olvastátok?
http://www.hwsw.hu/hirek/32988/mozilla_firefox_2.0.0.2_biztonsagi_frissites.html

Olvastuk. De az azért mégiscsak érdekes, hogy az IE-t senki nem cikkezi, hogy olyan biztonsági szempontból, mint egy lyukas sajt. Outlookal együtt. Ha viszont FireFoxban találnak egy hibát, arra egyből rászáll a szaksajtó, hogy mekkora szar már a FireFox, fúúj, fúúúj, stb…

Re: Jupe -->
Ezt próbáltad már? (Nem költői kérdés, én sem ismerem.)
https://addons.mozilla.org/firefox/1499/

Én is Opera használó lennék és a tapasztalatom az, hogy vagy Firefox vagy pedig Opera és IExplorer alatt néz ki úgy a cuccos ahogy kellene neki. Nézem a saját illetve más oldalak statisztikáit folyamatosan (tudom, hogy megbízhatóságuk kérdéses) és sajnos minden hol az Explorer használók aránya 50% fölött van ami eléggé elkeserítő.
Egy sajnálatos észrevétel: itt most nem az opera és a ff között kellene versengeni mert mi már rájöttünk, hogy a zekszplórer nem túl jó inkább ezt az energiát arra szenteljük, hogy a tudatlanokat “megtérítsük”. FF és Opera között szerintem már csak a kényelmi szempontok lehetnek döntőek.
Ja és még egy szomorú tapasztalat: kik használnak explorer-t? Akik semmit nem értenek a géphez. Ki rakja újra a rendszert? Én!

ha programozol, és tüzrókát használsz, akkor nem azt látod, amit a megrendelő. ez pedig gáz. azt kell használnod amit a többség, és ez nem csordaszemlélet, hanem üzleti realitás

[quote comment=“504”]Re: Jupe -->
Ezt próbáltad már? (Nem költői kérdés, én sem ismerem.)
https://addons.mozilla.org/firefox/1499/[/quote]
Ez is csak a szöveget nagyítja, viszont ki lehet tenni gombként az eszköztárra. Angolságom nem tökéletes, de valami olyasmit ír, hogy ez nem ugyanaz a funkció mint az operában.

hát nálam a ff most épp azt játsza, hogy rosszul jeleníti meg az admin felületet, meg még jó pár olyan oldalt, ami ie alatt tökéletesen fut.