Fertőzés eltávolítása

Tud valaki megoldást a következő problémára?Ha az oldalamon egy gombra kattintok, akkor egy külön fülön kéretlen oldal nyílik meg.

Ez nem csak, hogy bosszantó, de nem tudom emiatt az Adwords kampányomat ilindítani.Amit próbáltam: felesleges pluginokat töröltem, meglévőket frissítettem. Az adatbázisban találtam egy redirect állományt, amit töröltem. Frissítettem a revslider plugint. Sajnos még mindig fenn áll a probléma.A Google-től ilyen levél érkezett:


Kérelmére válaszolva értesítjük, hogy webhelyének (www.akrilfeluletek.com) legutóbbi ellenőrzése során azon rendszerünk kártékony programok meglétét észlelte. Ez a jelenség okozza Google AdWords-ös hirdetése(i) jelenlegi elutasított állapotát is.


Az elutasítás megszüntetéséhez és a hirdetése(k) elindításához mindenképp ajánljuk webhelyének megtisztítását. Az általunk észlelt jelenlegi fertőzést a webhelyen lévő következő link(ek) okozzá(k):

· - http://cdn1.clkcln.com/script/rhpop_1.1.29.js

· - http://clktag.com/adServe/banners?tid=SWTMPOP&tagid=2

·

Kérjük tehát, hogy mielőbb távolítsa el a fenti tartalmakat annak érdekében, hogy weboldala ismét hirdethetővé váljon rendszerünkben. Ebben webmestere, illetve az alábbi linken található információ lesznek segítségére. Fontos, hogy a fertőzést minden elérhető platformon távolítsák el, így minden elérhető eszközről végezzék el az újraellenőrzést.


Kártékony programokról: https://support.google.com/adwordspolicy/answer/1308246?hl=hu


Ez már nekem magas. Tud valaki megoldást kínálni?

Azt írják, hogy a sweetcaptcha csinálja ezt. Ahogy nézem, a te oldaladon is van ilyen plugin. Azt törölni kell. (sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service)Az “behúz” ilyen idegen js-eket.https://blog.sucuri.net/2015/06/sweetcaptcha-service-used-to-distribute-adware.html

Köszi!Már próbálom is!

Sajnos ezzel, hogy töröltem, még nem oldódott meg a probléma.

Kiszedted és nem kell ilyenkor újra ellenőriztetni a Google-val?Régen az volt, ha ilyet tapasztalt a google, akkor jelezte, de tisztítás után meg újra kellett ellenőriztetni…Miután az ember megbizonyosodott róla, hogy tényleg tiszta az oldal. Mit jelent az, hogy nem oldódott meg a probléma? Látsz felugró popup-okat? Vagy a google ismételt ellenőrzés után is ugyan ezt írja?

Nem. Nekem nem popup ugrik fel hanem a Cromban egy új külön fülön bejön egy oldal, ahelyett, hogy az oldalamon belül menne a klikkelt tartalomra. Próbáld ki: http://akrilfeluletek.com

Így aztán még el sem küldöm újbóli ellenőrzésre.

Igen, nálam azért nem történt ez, mert ADBlock-ot használok. Ha kikapcsolom, valóban megnyit kéretlen oldalakat.Fertőzött az oldal továbbra is.Az összes fájlt + bővítményt át kell vizsgálni (vagy frissíteni, a feleslegeseket meg fel sem tenni). A sweetcapctha csak 1 volt. A sablont is + adatbázist. Szólj a webmesternek, nézze át ezeket, mert így sajnos senki sem fogja neked megmondani, hogy nálad mi van pontosan.Megnéztem a network-öt, és valóban ott van ez a sweetcapctcha js:http://www.kepmegoszto.com/201509240302/56034ba0096aa-malware.htmlTovábbra is betöltődik, vagy valamilyen fájl átírtak, vagy az adatbázisban van benne.Azért röviden leírom, mi lenne a menete: 1. FTP kapcsolat új jelszót adni, a gép, amivel FTP-re beléptél, az legyen tiszta + ne legyen mentve az FTP jelszó.Utána felírni a bővítményeket, a neveket, majd törölni az összeset! Letölteni megint (csak wordpress-es hivatalos oldalról) és után törölni még a nem használt sablonokat is! Ez után törölni a wp-t kompletten, és azt is felülírni egy friss letöltéssel. Lényegében minden fájlt újra kell telepíteni, tisztán.Utána lehet reménykedni és ellenőrizni, hogy ezek között volt a fertőzés, megnézni megint, pl chrome alatt a console alatt a network -js ben van -e még ez a két JS fájl (a képen a kijelölt meg az az alatti)Ha ott van, akkor valamennyire szűkült a kör, mert akkor lehet átnézni az adatbázist (és persze a wp-content mappát is, a képeknél van e ismeretlen fáj), elkódolást és javascript után keresni az sql-ben…de lehet már ez nem kell, mert az előzőek megoldják! (Az egész nem ér semmit, ha fertőzött gépről történt az egész támadás, újra fog kezdődni, ezért írtam, hogy FTP-s gép legyen tiszta és ne legyen mentve a jelszó sem)