Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Ha tudnátok olyan linket ajánlani, ahol a feltöltött és beillesztett képek adataiból a “haladó lehetőségek” illetve "képernyő beállításai/hivatkozás részeket összefüggésekkel részletesen tárgyalják.
Sok oldalt végignéztem, de ezt a részét már nem tárgyalják.
Köszönöm
Pontosabban mit is szeretnél, mi lenne a célod?
Tanulni és megismerni azt amit használok.(például a kép hivatkozás beállításainak SEO összefüggései,)
Arra vagy kíváncsi, hogy mit miért adunk meg és az miért jó?
Igen. Például. Mi történik, ha megadjuk és mi, ha nem?
(A kép címmel, helyettesítő szöveggel, hoover szöveggel,képaláírással nagyjából tisztában vagyok., de a hivatkozások ,kép css osztály, css osztály hivatkozás még szürke zónának számít nálam.)
Az mitöl lehet, hogy Crome és Firefox böngészőbe megjeleníti a .png képet, de Safari és telefonon(IOS) nem?
Hol? Melyik url címen?
Saját oldalalom (nem reklámozni akarom, betolemez.hu) .png kiterjesztéseket bizonyos böngészőkben nem jelennek meg,
Firefox, Chrome, Edge, Android tesztelve; nem láttam eltűnni képeket.
Frissítetted a sablont? Júniusban (2x is) frissült, legutóbb 25-én.
http://www.betolemez.hu/kiegeszitok/elhajlitott-lemezek/
itt például nállam nincsenek képek Safari és IOS rednszeren nézve…
És valóban: a komód mélyéről elővakart iPad-en reprodukálható a jelenség.
Szerintem az lesz a gond, hogy a képfájlok nevében hosszú karakterek vannak, amelyet nem visel el a Safari. Nevezd át, hogy ne legyen benne ékezet, majd a régi törlését követően tedd fel az újat.
Helló!
Megköszönném ha tudna valaki segíteni egy ékezetes problémával kapcsolatosan.
Az van, hogy van egy kép aminek a fájlneve:
Régi idők focija.jpg (tehát utálatos ékezetekkel, szóközökkel)
Viszont mikor beimportálom a wordpress-be akkor ez lesz belőle:
Régi-idők-focija.jpg
Ez rendben van eltünteti a fájl nevéből automatikusan a szóközöket (bár az ékezeteket nem)
A title sorban viszont ezt látom:
regi-idok-focija
Na ez már nincs rendben, mert nekem szükségem lenen az eredeti nagy betűs, ékezetes, szóközös “title”-re
Ugyanis ha a galériában megjelenítem a képeken a “title”-t vagy az “alt”-ot, akkor ez a béna “regi-idok-focija” szöveg jelenik meg.
Na most adódik, hogy írjam át a “title”-et és kész…
Csak hogy több száz képnél ez elég macerás.
Ez a jelenség mintha valamelyik wordpress frissítés (nem tudom melyik) után jelentkezett volna.
Vagy eddig is így volt? Én már nem is tudom…
Mindenesetre most rengeteg képet kellene felvinnem egy oldalra kifejezetten magyar ékezetes “title”-vel és ha lehet nem szeretném egyenként átírogatni őket.
Guglizgattam a témában de nem igazán sok sikerrel…
Bármilyen megoldás érdekel. Plugin, vagy valami jó pofa kód?
Előre is köszönöm a választ!
Ékezetes fájlneveket nem használnék. A szerverek jelentős része már kezeli, de egyes régi vagy kevésbé jól megírt bővítményeknél galibát okozhat. A keresőoptimalizációba nem számít, hogy ékezetes vagy ékezet nélküli a fájlnév. A legjobb ha angol ábécé betűit használod fájlnévnek és manuálisan adod meg a címet. Sajna a macerás út adhatja a legjobb eredményt.
Köszönöm,
A amiket írtál azokkal tisztában vagyok. Bár nekem még soha nem volt semmi gondom az ékezetes fájlnevekkel.
És tapasztalatom szerint a keresőknek is egyre jobban az egyértelmű világos információ a szerethetőbb.
Már pedig mi magyarok használjuk az ékezeteinket amit a gugli is szépen megtanul…
Mert ugye nem mindegy, hogy : meglep - meglép, feled - feléd, korom - köröm, agyas-ágyas-ágyás stb…
Ha már kínaiul tud akkor ez apróság.
De a problémámra van esetleg valamilyen automatizált megoldás?
Valami kis kód vagy bármi egyéb?
Köszi
Nagy örömmel olvasom Bluesy sorait, hiszen - sokan tudjátok - jómagam is magyar nyelv mániás vagyok, a mániának abban az értelmében, hogy ahol lehet, kell és/vagy szükséges - és létezik - ott az édes anyanyelvünket használjuk, és helyesen használjuk.
Az évek hosszú során azt látom én is, hogy a szoftverek valóban egyre jobban és jobban viszonyulnak nyelvünkhöz, és már nem okoz gondot egy word.doc címében lakozó hosszú ékezet (az elektronikus könyvelési archívumunkban van olyan fájl, amit 20 éve valami zagyvaléknak mentett el a word, és soha többé nem nyitotta meg olvashatóra, ma pedig már a zagyvalékot is meg tudja nyitni. És ilyen volt az is, ha pl. a fájlnévben valami pont került, akkor újabb kiterjesztésnek vélte.)
Mivel én elég korán megszívtam az ékezetekkel, ezért a fájlnév megadásakor nem is használtam soha (legalábbis csak véletlenül, ritkán, és javítottam is), továbbá a képfájlneveknél szinte mindig galibát okozott, ezért ott még oda is figyeltem a használatra. Az alt és title tag-eknél pedig mindig azonnal, és melegében magyarul írtam a szöveget, így nem tudom, hogy mikor változott pozitív irányba a tanulási folyamat.
Viszont, a saját eszmefuttatásoddal - úgy vélem - meg is adtad a választ az automatizálási kérdésre: szerintem nincs olyan automatizált program, amelyik hibátlanul meg tudná oldani, hogy kerék-kérek, fut vagy fűt. Ha feltöltöd a képet, egy okos szofver elemezné, megállapítaná, hogy mit látnánk mi, emberek, és ez alapján adna címet a képnek, akkor elképzelhető egy 50 %-os eredmény (vagy eltalálja, vagy nem).
Utálatos, lélekölő meló, de ha fontos, neki kell veselkedni, és kézel átírni, a legfrissebtől a legöregebb irányba, a legfontosabbtól az érdektelenebbig, ahogy időd, kedved, akaratod engedi.
Áldás, de néha átoknak tűnik, édes, szép anyanyelvünk.
Köszönöm,
Én csak olyasmi automatizálásra gondoltam hogy amikor felviszek egy magyar ékezetes fájlnevű képet akkor “title”-be másolja át a kép eredeti fájl nevét.
Mert ugye most is átmásolja csak ilyen béna “regi-idok-focija” módon.
Gondolom valami ügyes programozó tudna írni egy kódot, vagy akár egy plugint amivel egy opciónak beállíthatnánk hogy köszönjük szépen de ne vagdossa szét hanem ékezetestül, szóközöstül másolja be a “title”- be meg mondjuk az “alt” -ba is.
Ilyen “title” “alt” másoló plugin-okat találtam, de a magyar ékezetet mindegyik letojja magason…
Vagy valaki tud esetleg? Azt nagyon megköszönném.
Hali!
Ez itt egy automatikus title, alt, description, kitöltő kis plugin.
https://wordpress.org/plugins/format-media-titles/
Igen jól működik de magyarul ez sem tud.
Mivel hogy én is hasonló problémával küzdök, nem régiben dobtam egy mail-t a fejlesztőnek, hogy hahó nekünk vannak gyönyörű magyar karaktereink amikhez már nagyon hozzá nőtt a szívünk.
Nem-e tudna valamit kezdeni velük?
A fickó igen készséges volt. Kérte hogy küldjek neki mintát.
Küldtem neki egy “Árvíztűrős…” szöveget most várom a választ.
Ha fejlemény van jelzek.