Feltöltés jelszóval védett képmappából

Egy ősrégi webáruházat migrálok a legújabb Wp és WC-be.

Elkészítettem egy importsablont és ezzel töltök fel css-ekből a webáruházba többek között több tonna termékképet. Minden OK, az új áruház összes funkcióját is sikerült működésre bírni. Az import sablonban beállítottam, hogy a termék képeket a egyik tárhelyünkről szedje le és onnan töltse fel.

Viszont ha mappaszinten jelszóval védett mappából származnak a képek nem hajlandó feltölteni őket. Az admin import képtesztjében látom a képeket, azaz az útvonal OK, de már ott mutatja, hogy nem sikerül betöltenie a Wp saját mappájába.

 

A régi webáruházat nem én csináltam, eleve wp-el is csak pár napja foglalkozom, de itt elakadtam.

Nem lehet, hogy valahol be kell állítani a Wp-ben a hozzáférést, bár elég hihetetlen lenne, mert ott van minden infó a htacces-ben és az abban lévő jelszóállományra mutató útvonal is OK.

Köszönettel fogadok minden ötletet.

Tehát .htaccess-el van levédve a mappa, ahonnan a képeket szeretnéd letölteni? Jól értem?

Ha igen, akkor két megoldás van:

1, törölni kell a forrásból a jelszavas részt az importálás idejére, mert nem fog hozzáférni az importáló addig.

2, ha nincs mód a törlésre, akkor át kell futtatni egy scripten a képeket, amin keresztül be tud lépni az importáló és le tudja tölteni.

+1 bónusz ötlet :slight_smile: FTP-n lemásolod a képeket és felrakod egy nem védett helyre. Az import fájlban (gondolom XML, vagy CSV) pedig átírod az urleket az újra, ami már nem védett.

 

Az első a legegyszerűbb megoldás!

Igen, de közben támadt egy tippem. A régi webáruház egy másik szerveren van és a védett mappa htacces-ében egy relatív útvonal mutat a jelszóállományra.

Ezen a szerveren (ahol az import megy és az új wp fut) nyilván ez nem lesz OK, hiszen ő a saját szerkezetében fogja keresni. a jelszóállományt.

 

Az első megoldás eleve sajnos nem jó, mert itt nagyban mennek a dolgok, van vagy 10 vebáruház és egy csomó weblap, az adminisztráció szinte folyamatosan dolgozik.

A másdik megoldás nem működik, az eltérő szerver miatt.

A harmadikat csináltam meg, de sajnos ez csak a próba idején alkalmazhatom.

 

persze köszi az ötleteket.

Jav:

<span style=“color: #444444; font-family: ‘Open Sans’;”>A másdik megoldás nem működik, talán az eltérő szerver miatt</span>