"Feltöltés alatt"

Üdv,

Hogyan tudom megoldani, hogy amíg frissítem, bővítem, átalakítom az oldalam, addig a látogatók csak egy "feltöltés alatt"szerű index-oldalt lássanak, én viszont tudjam megnézni, mit csnálok…

Nem tudom, érthető-e a kérdés.

Ha feltöltök egy index.htm-et, akkor valahol érvényesíteni kellene, hogy az legyen a nyitólap, és ne az index.php, amit a WP használ - ez lenne a legjobb. Volt, ahol ezt be tudtam álítani, asszem c-paneles honlapnál - de pl. a phpmyadminon nem lehet.

Van erre valami más megoldás is? Hogy állíthassak a .html és a .php oldal között?

Vagy bármilyen más megoldás erre a szituációra?

köszönöm!

Amennyiben a szolgáltatód lehetővé teszi (mármint a szerver konfiguráció) egy .htaccess fájl segítségével bármit beállíthatsz alapértelmezett kezdőlapnak.

Ezt kel a fájlba írni:

Code:

DirectoryIndex filename.html

Ahol persze a filename.html lehet bármi, általad kreált oldal. De a .htaccess-el nagyon óvatosan kell bánni. Jobb, ha picit utánaolvasol esetleg, mielőtt nekilátsz.

Itt egy kis olvasmány, angolul. Sajna magyar forrást nem ismerek, de biztos van.

Köszi, ilyen fájlom éppenséggel van.

De ennyi a tartalma:

BEGIN WordPress

# END WordPress

Ezt cseréljem le a pl. az ideiglenes.html-re?

Aztán ha végeztem, akkor állítsam vissza?

Ennyi az egész?

Igen, ennyi az egész. Ne törölj ki belőle semmit, csak tedd azt a sort az elejére, és kész.

De azért óvatosan kell bánni a .htaccess fájlok babrálásával, jobb, ha az ember tudja mit csinál.

'SneakySnail' wrote on '2010-04-23:

Igen, ennyi az egész. Ne törölj ki belőle semmit, csak tedd azt a sort az elejére, és kész.

De azért óvatosan kell bánni a .htaccess fájlok babrálásával, jobb, ha az ember tudja mit csinál.

Oké, kipróbáltam.

Akkor ezt mostmár értem.

Azonban én nem egészen erre gondoltam.

Ugyanis ezzel sehogy nem tudom behozni a wordpress-t, tehát nem tudom ellenőrizni, amit az adminban, kódban változtatok.

Olyasmi kellene, hogy beállítom pl. az ideiglenes.html fájlt kezdőlapra, de ha beütöm azt, hogy sajatdomain/index.php, akkor lássam azért azt, illetve így a teljes honlapot.

Pont az lenne a lényeg, hogy tudjam szerkeszteni a valós oldalamat, anélkül, hogy ott kellene linkeket átírogatnom, csak addig az index oldalt átirányíthassam egy másik fájlra.

Ahogy írtam, ezt meg tudtam csinálni valamelyik php-admin oldalon, de nem emlékszem már ,melyik odlalnál csináltam, ahol a szolgáltató ilyet adott volna, az összes mostani oldalunkhozphpmyadmin jár, azon nincs ilyen funkció, ezért kerestem valami manuálisat.

De nagyon köszönöm a válaszod - egy dolgot megint tanultam!

smile.gif

Sorry, én is csak elméletben gondoltam végig, az meg sem fordult a fejemben, hogy akkor egyáltalán nem lesz megjeleníthető.

Esetleg azt tudom ajánlani, amit én is szoktam. Felraksz a gépedre egy Wampserver-t, vagy XAMPP-ot, és localhost-on telepítesz egy wordpress-t, ott megcsinálod az oldalt, és csak akkor töltöd fel, amikor már megy hibátlanul.

Általában a XAMPP-ot használom én is. Köszönöm.

Csak most épp olyan oldalt kell módosítanom, amin gigasok feltöltött anyag van, és mivel az új oldal miatt módosítani kell egy pár tartalmi elemet is, nem akartam kétszer átköltöztetni mindent, ezért kérdeztem meg, hátha tud valaki ilyen “kényelmesebb” megoldást.

De úgy látom marad az a “jól bevált” módszer, hopgy hajnali kettő körül csinálom meg, akkor talán úgyse jár arra senki, hanem mindenki alszik :–)))

Még egyszer köszönöm a rám szánt idődet!

én plugint használok erre a célra (is): http://sw-guide.de/wordpress/plugins/maintenance-mode/

hátha valaki ilyet keres

'hitetlen' wrote on '2010-04-23:

én plugint használok erre a célra (is): http://sw-guide.de/wordpress/plugins/maintenance-mode/

hátha valaki ilyet keres

Huhh, én PONTOSAN ILYET kerestem!!!!! Nagyon-nagyon köszönöm!

Már csak egyetlen dologban segíts kérlek, mert ez felbosszantott.

Hogyan tudom ebben a pluginban a karakter-készletet állítani? Mert a magyar ékezetes betűk helyén hibiszkusz van... smile.gif

A settingsben az értelmezésem szerint akármilyen html-kódot beírhatok... próbáltam, de hiába volt benn az utf-8, semmi. Ákombákom...

Átírtam a php-ben is a charset-et, akkor se változtatott meg semmit.

Van egy ilyen átmeneti html-oldalam, egyazegyben beraktam azt, de erre az is totál káosz lett.

Hogy tudom beállítani a magyar ékezetes karaktereket?

Köszönöm, ha ebben még segítesz!

File karakterkódolás átállítása Notepad+±al (a sablon file-t)

(Cannot modify-os hibaüzenet)